Alt om 2023 Volvo V90

2023 volvo v90

Når det gjelder kule, men diskrete stasjonsvogner, kommer Volvo helt ut på toppen med Audi som de to merkene som gjør vogner kule og under radaren. Dette er en veldig liten nisje i markedet, men folk som elsker denne typen biler, vil ikke bytte dem mot noe annet. Som sådan er Volvo V90 den beste Volvo-stasjonsvognen basert på den like imponerende S90 sedan.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt om Volvo V90 2023, hva som gjør den spesiell, og om du bør kjøpe en. For det første presenterer modellåret 2023 noen endringer her og der, men ingenting major.  Vi får nå to nye utstyrsnivåer å hakkeo ose fra, V90 Plus, eller V90 Ultimate. Vi får også et nytt infotainmentsystem støttet av Google.

Alle motorene har nå mildhybridteknologi, og vi får også noen nye eksteriørfarger og hjulalternativer å velge mellom.  Motoren  er en 2.0L enhet, men er mer enn nok kraftig for bilens størrelse og bruk.  Designet er kult med en minimalistisk tilnærming innvendig og utvendig. Jeg regner med at V90 er en av svært få stasjonsvogner som ser bedre ut enn sedanene de er basert på.

Påliteligheten kommer sannsynligvis til å forbli den samme som i sedanen som kan forventes, da disse ikke er så forskjellige fra hverandre. Praktisk er utmerket da V90 tilbyr masse plass i bagasjerommet og mer enn nok plass til alle inne i bilen,  da den er basert på en ganske lang mellomstor luksussedan.

  Gjør Volvo en kabriolet?

2023 Volvo V90 – drivlinjen

Som nevnt i introen, har V90 en 2.0L 4-sylindret engin e, men motoren er støttet med en liten 48-volts mild hybrid assistance som  skyver ut 295hp, 310lb-ft dreiemoment, og kan gjøre 0-60mph på bare 6.4 sekunder som er mer enn nok for hva denne bilen pleier å bli brukt til.    

Foreløpig er dette den eneste motoren for 2023 V90, men Volvo vil sannsynligvis tilby PHEV og potensielt til og med helelektriske modeller nedover linjen.  Denne motoren er parret med en kjent 8-trinns automatgirkasse som skifter gir sømløst og alltid vet i hvilket gir den må være. Det er en veldig god girkasse som fikk en liten oppdatering av modellåret 2023 for å være litt mer økonomisk.

MPG-rangeringer er 22MPG i byen og 29MPG på motorveien, som også er et veldig godt tall for bilens størrelse. Vi ville elske å se en 6-sylindret ytelse vogn som kan konkurrere med Audi S6/RS6 eller en PHEV, men en PHEV V90 er sannsynlig å komme ut på et tidspunkt i nær fremtid.

2023 Volvo V90 – Design og kjøring

Når det  gjelder eksteriørdesign, ser V90 forfriskende minimalistisk og diskret ut, men likevel attraktiv. Du kan også få den i langrennsform som kommer med en litt høyere kjørehøyde for bedre bakkeklaring over dårlig terreng. Interiøret er mer eller mindre det samme som i forrige modell, bortsett fra nye polstringsalternativer og et nytt Google-støttet infotainmentsystem med stemmestyring.

  Er Volvoer dyre å vedlikeholde?

Kjøreopplevelsen er den samme, avslappet og perfekt for cruising, V90 er ikke designet for å være smidig, rask eller resposnsive,  noe som betyr at den ikke kan konkurrere med tyskerne i den forbindelse. Det er en komfortabel familievogn før noe annet.

2023 Volvo V90 – Pålitelighet og vanlige problemer

Volvo V90 er bedre enn sine tyske rivaler i relaiblity-segmentet , men det gjør den ikke problemfri. Selv om 2023-modellen fortsatt er for fersk til å fortelle, vil den sannsynligvis lide av lignende problemer som 2022-modellen.

Disse inkluderer problemer med ECM, de hydrauliske brakene, drivstoffsystemet,  forskjellige vibrasjoner under kjøring, forskjellige elektriske problemer og potensielle fjæringsproblemer.  Noen av disse er ganske dyre og stressende, mens de fleste er forårsaket av mangel på skikkelig maintenance.

2023 Volvo V90 – Verdi og praktisk

Verdimessig starter V90 på $ 59,545 for inngangsnivå Plus-trimmodellen, mens den øverste Ultimate-modellen koster $ 65,145. Cross Country-modellen starter på rundt $ 60,000 XNUMX for inngangsnivået Plus, men Ultimate-modellen koster litt mindre enn V90 Ultimate.

Praktisk med V90 er uten sidestykke, da den tilbyr mye lagringsplass, mye sitteplass og mer enn nok synlighet rundt hele bilen. Det er en flott familiebil med lett  tilgjengelige  IsoFix-monteringspunkter og mange sikkerhetsfunksjoner gjennomhele.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe Volvo V90 2023?

Hvis du er en familiemann og vil ha en bilsom jeg skal kunne transportere opptil fem personer, en hund og en haug med bagasje på de mest komfortable, sikreste og enkleste måtene, er V90 et veldig godt alternativ. Jada, hvis du ikke er en fan av stasjonsvogner, kan du også gå for en SUV, en XC90 ville være mitt valg av serien, men først etter V90.

  Er Volvo XC40 en god familiebil?

Når det gjelder kjøring på motorvei, driftskostnader og generell komfort, er V90 mye bedre enn XC90. Men hvis du liker den hevede kjørestillingen som følger med SUV-er, er XC90 det beste valget for deg.

Hvilke biler konkurrerer med Volvo V90?

Den største konkurrenten til Volvo V90 er Audi A6 Avant, men V90 konkurrerer også med BMW 5-serie Touring og Mercedes Benz E-Klasse Stasjonsvogn.  Disse fire vognene er de beste når det gjelder mellomstore luksusvogner, og alle er fantastiske i alt de gjør.

Er Volvo V90 en god familiebil?

Med en imponerende «Top Safety Pick+»-klasse er V90 en av de sikreste stasjonsvognene på markedet, noe som gjør den perfekt for familiebruk. Foruten sikkerhet, er det også rimelig økonomisk og veldig stille og godt isolert som hjelper barna til å sovne slik at du kan slappe av.

Lasterommet er rikelig, det er USB-ladeporter for alle og mange lagringsplasser gjennombilensinteriør.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter