Vanlige problemer med Volvo C30

Volvo C30 Problemer

Volvo C30 er en premium, kompakt, FWD hatchback laget av Volvo mellom 2007 og 2013. Dette er den første og siste versjonen av C30 fordi Volvo opphørte produksjonen av C30 på grunn  av den stadig voksende populariteten til crossovers og SUVer, og fordi dette segmentet allerede var stablet med store kompakte premium hatchbacks fra Tyskland.

C30 er tilgjengelig i mange motorkonfigurasjoner som starter fra mindre 1.6L-motorer med knapt 100hp og går helt opp til 2.5L R-Design-modeller med 230hp.  Volvo C30 var ikke enlså populær, ikke minst så mye som Volvo ment det å være, og det er derfor du ikke ser mange av disse ut og om.

Mange online pålitelighetsdiagrammer og undersøkelser sier at C30 er en ganske pålitelig bil, og slår de fleste av sine tyske rivaler. C30 er imidlertid ikke perfekt, og de vanligste problemene knyttet til C30 enre failing suspensjon foringer, ABS pumpe, AC problemer, motoren overoppheting, og problemer med koblingen.

Alt i alt er C30 faktisk en pålitelig bil, men den trenger alt nødvendig vedlikehold for å yte sitt beste. C30 representerer også ganske god bruktbilverdi i disse dager, spesielt post-facelift-modellene.

Volvo C30 problemer med bushings

Volvo C30 er kjent for å oppleve bankende eller høyfrekvente lyder som kommer fra overveiende bakre fjæringsområde.  Disse er spesielt merkbare når du går over fartshumper, og hvis det er tilfelle, er foringene på enten nedre eller øvre kontrollarm sannsynligvis problemet.

Den eneste måten man kan løse dette problemet på for godt, er å erstatte foringene som forårsaker problemene. Mens du gjør det, er det også en god ide å sjekke alle de omkringliggende komponentene for å se om noe annet opplever problemer som forårsaket foringsproblemet i utgangspunktet.

  Elektriske problemer med Volvo XC60

Volvo C30 ABS pumpe problemer

Hvis du merker at varsellampen for sklisikkerhet vises på dashbordet, er sjansen stor for at C30 har problemer med ABS-pumpemodulen.  Sørg for å kjøre en grundig diagnostisk sjekk om du vil forsikre deg om at disse problemene bare er reservert for pumpen.

Som med foringene i første ledd, er den eneste måten å løse dette problemet helt på, å erstatte ABS-modulen helt.  Siden dette er et relativt vanlig problem for en Volvo C30, bør en erfaren Volvo-tekniker ikke ha noen problemer med å skaffe delen og erstatte den.

Volvo C30 AC problemer

Volvo C30 leveres med en heldigital klimakontroll med flere soner som er designet for å kjøle ned eller varme opp bilens hytte raskt, samtidig som den er ekstremt stillegående. Volvo C30 A/C-kondensatoren er imidlertid også kjent for å utvikle et problem som til slutt fører til at du trenger å erstatte den helt.

Hvis du slår på klimaanlegget, og hvis du ikke får nok kald eller varm luft ut av det, er sjansen stor for at kondensatoren har skylden. Problemer som disse har en tendens til å starte sakte, noe som betyr at luften som blåser ut sannsynligvis vil bli mindre kontrollerbar gjennom tiden.

Overoppheting av Volvo C30-motor

Volvo C30 tilbyr relativt pålitelige motorer som ikke er så opptatt av å utvikle overopphetingsproblemer.  Slangen som forbinder kjølevæskeutvidelsestanken og lufteslangen er imidlertid kjent for å bli sprø og til og med sprekke over tid, noe som fører til kjølevæskelekkasjer.  Problemet her er at dette ikke kommer til å føre til at varsellampen «lavkjøling» tennes, noe som potensielt kan overopphete motoren på et tidspunkt.

  Vanlige problemer med Kia Sportage

Volvo utstedte til og med en tilbakekalling på grunn av dette, så husk å sjekke disse komponentene hvis du er interessert i å kjøpe en C30. Hvis du ikke klarer å oppdage lekkasjen tidlig nok, vil motoren din overopphetes, og det kommer til å forårsake mange problemer for motoren din.

Volvo C30 clutch problemer

Stangen som forbinder clutchpedalen med clutchmestersylinderen er også en komponent som har en tendens til å slites ut over tid uten at du engang ser det.  Hvis dette skjer, vil du ikke kunne koble fra koblingen, noe som betyr at bilen din ikke vil kunne kjøre.

I noen tilfeller skjer dette mens du kjører, noe som kan forårsake alle slags sikkerhetsproblemer.  Derfor må du være oppmerksom på stangen når du tar bilen din for maintenance end reparasjoner.

Delen Vanlige spørsmål

Er Volvo C30 en god bil?

Selv om Volvo C30 var tilgjengelig i relativt kort tid, er det fortsatt en bil som fortjener en god del anerkjennelse fordi den var en av de mest pålitelige bilene fra segmentet.  Gitt det faktum at Volvo egentlig ikke er så kjent for å lage premium hatchbacks, avsluttet C30 produksjonen snart nok.

Dette betyr ikke at C30 er en dårlig bil, tvert imot som C30 tilbyr noen triks opp ermet som ikke er til stede i det meste av konkurransen.

  Vanlige problemer med BMW X3

Bør jeg kjøpe Volvo C30?

Volvo C30 er nå en ganske anstendig verdsatt bil, spesielt de tidligere modellene. Imidlertid, hvis du er interessert i å kjøpe C30, bør du fokusere oppmerksomheten på de senere modellene, da de er enda mer pålitelige og tilgjengelige med mer features inne og ute.

C30 kan enkelt holde sin egen mot slike som Audi A3, Mercedes Benz A-klasse, BMW 1-serien, og VW Golf. Volvo som merkevare er kjent for å lage trygge og velbygde biler, og C30 er akkurat det.

Hvilken Volvo C30 er den beste å kjøpe?

Hvis du er i stand til å finne en, bør du prøve å kjøpe Volvo C30 R-Design, men faktum er at R-Design C30 er en begrenset produksjonsmodell som bærer en høyere prislapp og er sjelden på bruktmarkedet. Den nest beste C30-modellen å kjøpe er C30 T5 som ser ut til å ha vært den mest populære uansett.

2.5L-motoren er den beste å få fordi den er den morsomste å kjøre og er relativt effektiv gitt det faktum at bilen er så lett som den er.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter