Vanlige problemer med Volvo S60

Volvo S60 problemer & feil

Volvo S60 er en premium executive luksusbil designet for å konkurrere med slike som Mercedes C-klasse, Audi A4, og BMW 3-serien. Første generasjon av S60 ble introdusert tilbake i 2000, 1st gen S60 var i produksjon frem til 2009. Andre generasjon av S90 startet produksjonen i 2010, ble fornyet i 2015 og opphørte produksjonen i 2018.

Den siste, nåværende generasjonen av S90 har blitt avslørt i 2019 og er en full-on luksusbil som er i stand til å tilby alle moderne luksuskjøperfunksjoner og gadgets.  S60 har alltid vært en relativt pålitelig bil, selv om det er ganske mange forskjeller mellom tidlig og moderne generasjoner.

Uansett er de vanligste Volvo S60-problemene MAF-sensorfeil, fjæringsforingsproblemer, drivlinjeproblemer, oljelekkasjer og motordndrende, spesielt på eldre modeller.  De fleste av disse kan løses uten for mange problemer, men bare hvis du bestemmer deg for å løse dem tidlig nok, hvis ikke, er de nødt til å skape alle slags problemer nedover linjen.

Alt i alt er S60 faktisk en pålitelig bil, men eldre S60-generasjoner ødelegger bildet litt. Dette er ganske understandable som første generasjon S60 er nå mer enn 20 år gammel, noe som betyr at problemer med en så gammel bil er bare et spørsmål om tid.

Problemer med Volvo S60 MAF-sensor

Masseluftstrømsensoren har til oppgave å regulere mengden luft som kommer inn i forbrenningskammeret for alltid å finne den perfekte balansen i et forsøk på optimal ytelse og drivstoffeffektivitet. Som sådan, hvis MAF-sensoren svikter, vil det sannsynligvis føre til skadelige reduksjoner i kraft som potensielt til og med kan ledsages av en mer alvorlig drivstofføkonomy.

Den enkleste måten hvordan man kan fikse dette på er ved ganske enkelt å rengjøre MAF-sensoren grundig. Dette er et relativt vanlig problem for mange Volvo-biler i flere tiår nå. Noen anser det ikke engang for å være et problem, men snarere en del av regelmessig vedlikehold. Uansett vil du sannsynligvis møte en av disse hvis du eier en S60 i lang tid.

  Vanlige problemer med Hyundai i20

Volvo S60 suspensjon bushing problemer

S60 er også kjent for å oppleve suspensjonsproblemer, nærmere bestemt problemer med suspensjonshylsene. Mange eiere har rapportert bankende lyder som kommer fra forsiden av bilen mens du kjører, noe som vanligvis fører til utslitte kontrollarmforinger som må byttes ut.

Ønskebeinbuskene er også kjent for å være ganske myke på S60, noe som også betyr at de er tilbøyelige til å mislykkes etter en stund. Pass på å være oppmerksom på hele fjæringssystemet hvis du er ute etter en S60, da disse kan være et ømt punkt, spesielt på eldre modeller.

Volvo S60 drivverk problemer

Den nye Volvo S60 var en del av en betydelig tilbakekalling som omfatter alle Volvo S60-modeller laget i både 2020 og 2021. Problemet her var at hydraulikkenheten som kobles til motorens rotoraksel og en liten magnetpakke  som forbinderCIATed med bremsesystemet, kan mangle på visse modeller.

Dette kan potensielt føre til problemer med ABS, ESC og bremseboosteren.  Hvis du føler at S60 ikke kan komme til et fullstendig stopp på en verdig måte, må du huske å sjekke disse komponentene for å sjekke om S60 du ser på virkelig var en del av denne tilbakekallingen.

Volvo S60 oljelekkasje problemer

Som med mange premium europeiske biler, er Volvo S60 heller ikke helt fri for motorlekkasjer, mer spesifikt oljelekkasjer som kommer fra denbakre hovedoljetetningen eller turboavløpsområdet.  Disse to er de vanligste stedene hvor oljen har en tendens til å lekke, og er de to første stedene du bør sjekke.

  Vanlige problemer med Ford Kuga

Den enkleste og beste måten hvordan man kan fikse dette er ganske enkelt ved å erstatte delen helt. Disse er også vanligere på eldre S60-modeller, men noen få Volvo-spesialister har rapportert at selv de nyeste modellene er utsatt for disse problemene av og til.

Volvo S60 motor dundrende problemer

Motor dunking er et problem som nesten utelukkende er forbundet med eldre S60-modeller.  Disse kan lett oppdages når du trekker bort med bilen, spesielt hvis bilen du bruker kommer med en automatisk girkasse. Dette problemet er knyttet til skadede eller helt ødelagte motorfester.

Disse kan også byttes ut, men de koster noen ganger litt mer penger, avhengig av hvor monteringene ligger og hvordan det er å komme til dem.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilken Volvo S60 er best?

Den beste Volvo S60-modellen er utvilsomt den aller nyeste, da den er en av de mest ønskelige kompakte luksusbilene på markedet akkurat nå. Den eldste Volvo S60 er egentlig ikke en verdig bil lenger, da den er for gammel til å tilfredsstille en moderne bilkjøper riktig. Det mangler også spesialitet på noen måte som det er bare en gammel Volvo sedan.

Den andre generasjonen av S60 er et sted i midten, men den restyledE S60 II er et langt mer rimelig valg på grunn av mye bedre pålitelighetsresultater. Uansett, se alltid etter en bil med færre miles på klokken og en som har all nødvendig servicehistorikkinformasjon .

  Er Volvo XC40 en god familiebil?

Hvor lenge kan en Volvo S60 vare?

Ifølge nettfora og stolte eiere kan mange Volvo-modeller, inkludert S60, enkelt vare i mer enn 20 år eller 200 000 miles. Det viktigste er riktig vedlikehold, noe som betyr at du må holde bilen i tilstrekkelig stand hvis du planlegger å stole på den i flere tiår fremover.

Volvo-biler er ikke uforgjengelige, i hvert fall ikke lenger. Borte eller dagene med boxy Volvo eiendomsbiler akkumulere mer enn 500k miles på klokken.

Er Volvo S60 en trygg bil?

Volvo-merket som helhet er bygget rundt det faktum at merkevaren tilbyr noen av de sikreste bilene på markedet i disse dager. Nesten alle Volvo-modeller er constantly blir plassert helt i den øverste enden av de fleste pålitelighetskart og undersøkelser, som det er tilfelle med S60.

Den nåværende S60 er faktisk en av de sikreste nåværende luksusbilene der ute takket være Volvos merkevarefilosofi. Den eldste S60 er ikke på langt nær så trygg, men det er også en relativt trygg bil med tanke på alderen.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter