Alt om 2023 Volvo XC60

2023 Volvo XC60

Den Volvo XC60 ble først avslørt tilbake i 2008 og er nå i sin 2.generasjon . For modellåret 2023 introduserer Volvo noen nye endringer for å gjøre 2023-modellen mer effektiv og mer konkurransedyktig i kompakt luksus SUV-segmentet som er fylt med fantastiske alternativer hele veien. Så hvis du vil vite alt om 2023 Volvo XC60, sørg for å bli værende!

Endringene for modellåret 2023 er noen få, men er bemerkelsesverdige. For det første får XC60 ny trimnivånomenklatur, noe som betyr at du nå kan kjøpe enn XC60  Core, XC60 Pro eller XC60 Ultimate med topp spesifikasjoner. Andre endringer inkluderer mildhybridteknologi for alle motorer, et nytt infotainmentsystem og et nytt veganvennlig premium interiørbelegg.

Motorene er overveiende de samme, men mild hybrid-teknologi er der for å gjøre alle XC60-modellene litt mer responsive og mer CO2-effektive. Designet og kjøreopplevelsen forblir uendret, noe som ikke er en dårlig ting fordi XC60-stasjonene virkelig well. Påliteligheten er gjennomsnittlig, og 2023-modellen vil sannsynligvis lide av lignende problemer som 2022-modellen.

Verdimessig kommer 2023 XC60 med et lite prisfall, men det er å forvente. Praktisk er veldig bra med nok seter for opptil fem moderat størrelse voksne eller fire høye voksne.  Cargo-plassen  er veldig bra og den generelle sikten er utmerket.

2023 Volvo XC60 – Drivlinjen

Inngangsnivået B5 2.0L 4-sylindret motor med mildhybridteknologi tilbyr 247 hk, B6 2.0L 4-sylindret tilbyr 295 hk mens toppspesifisert T8-modell tilbyr 455 hk fra sin elektriske motor og den nevnte 2.0L 4-sylindrede motoren.  Inngangsnivået B5 kommer med et FWD-oppsett, men du kan betale ekstra for AWD som kommer som standard på alle andre modeller.

  Hva er tryggere, Volvo eller Audi?

Alle motorene er koblet til den velkjente 8-trinns automatgirkassen som passer XC60 veldig bra,  da den skifter gir jevnt og sømløst.  Du kan forvente å komme deg rundt 22/28MPG med B5-motoren, 21/27 med den kraftigere B6 og 63MPGe kombinert for T8-modellen.

Samlet sett er motorene på XC60 kraftige nok og bør være mer enn tilstrekkelige for bilens størrelse og vekt.  Noen foretrekker å se en 6-sylindret ytelsesorientert Volvo der inne, men det er for lengst borte ettersom Volvo nå bare bruker 4-sylindrede motorer.

2023 Volvo XC60 – Design og kjøring

Når det  gjelder utvendig design, forblir 2023 XC60 uendret, noe som betyr at den ser fin ut fra alle vinkler.  Den tilbyr en minimalistisk tilnærming, og den  passer perfekt mellom den større XC90 og den mindre XC40 SUV-en. Interiøret har et nytt Google-støttet infotainmentsystem og nytt premium veganvennlig trekk.

2023 XC60 byr på ingen endringer i kjøreavdelingen. Derfor kan du forvente at XC60 er føyelig, lettkjørt, komfortabel og avslappende. Det er ikke en SUV som prøver å være dynamisk eller off-road og er primært designet for cruising opp og ned motorveien.

2023 Volvo XC60 – Pålitelighet og vanlige problemer

2023 XC60 er fortsatt altfor fersk til at vi kan si hvordan den takler påliteligheten. Vi kan si at den sannsynligvis kommer til å forbli den samme som 2022-modellen, noe som betyr at den er god, men denlider avvisse problemer som er verdt å snakke om.

  Hva er den beste Volvoen noensinne laget?

Folk rapporterer problemer med vann som kommer inn i bilen rundt frontruten, problemer med bremsene, høye nivåer av oljeforbruk, problemer med TPMS-systemet og merkelige vibrasjoner mens de kjører i motorveihastigheter.

2023 Volvo XC60 – Verdi og praktisk

2023 XC60 starter på $44,545 for inngangsnivået B5 Core-modellen, $48,795 for Plus-modellen og $54,595 for Ultimate-modellen.    Hybridmodellen starter på $ 58,295 mens toppspesifiserte XC60 hybridmodeller går for opptil $ 68,000. B5-motoren legger til noen få tusen dollar på toppen av den vanlige B5-prisen, men det inkluderer AWD og noen få andre funksjoner også.

Praktisk er den samme som 2022-modellen, noe som betyr at XC60 er en veldig praktisk bil totalt sett. Med nok plass til 4-5 passasjerer er XC60 en virkelig romslig bil.  Bagasjerommet er mer enn tilstrekkelig, samtidig som det er så enkelt som mulig å komme seg inn og ut av XC60.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe 2023 Volvo XC60?

Hvis du er i markedet for en kompakt luksus-SUV, bør 2023 Volvo XC60 definitivt være på radaren din. Det er en minimalistisk, men likevel kvalitetsskapt luksus-SUV som går sin vei på den mest ufattelige måten. Den prøver ikke å være prangende og oppmerksomhetssøkende, men den klarer å tilby alt du ønsker fra en luksus-SUV.

Når det er sagt, hvis du vil ha noe litt mer exciting og der ute, vil du sannsynligvis foretrekke noen av XC60s tyske rivaler, da de har en tendens til å gjøre SUVer mye  mer oppmerksomhetssøkende og uten tvil mer interessante.

  Hvorfor avskrives Volvos så raskt?

Hvilke biler konkurrerer med 2023 Volvo XC60?

Den kompakte luksus SUV segmentet er full av fantastiske alternativer som starter med den nye Mercedes GLC som trolig er den mest avanserte og luksuriøse SUV i sin klasse. Audi Q5 får på litt nå, men er fortsatt en stor SUV. BMW X3 er den mer dynamiske bilen av dem alle, men ikke så dynamisk som Porsche Macan eller Alfa Romeo Stelvio.

Uten å kjede deg med flere alternativer i dette segmentet, kan vi si at det er disse som folk flest er interessert i å kjøpe. Det ville være en god idé å teste alle disse ut hvis du er interessert i å kjøpe en kompakt luksus SUV som alle har noe spesielt om dem.

Er 2023 Volvo XC60 trygg?

Volvo er klar over at de fleste i dette segmentet kjøper disse SUV-ene som familietransportenheter, og at sikkerhet er topp prioritet for folk flest. Volvo, et merke som bokstavelig talt oppfant sikkerhetsbelter, har sørget for at deres XC60 er en av, om ikke den sikreste bileni dette segmentet.

Den får IIHS «Top Safety Pick +» -vurderingen, som er den høyeste vurderingen noen bil kan få fra IIHS.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter