Helautonome elbiler som lar passasjerene sove horisontalt

Siden starten av bilen har ingenting stort endret seg ettersom vi fortsatt bruker biler drevet av motorer og kontrollert av mennesker. Ja,  elbiler begynner å  bli mer og mer popular, og dagens teknologi i bilen føles noen ganger  som magi. Imidlertid vil autonome biler sannsynligvis bli den største revolusjonen i bilindustrien.

Mange merker i disse dager skaper det de tror vil være den beste versjonen av en bil om noen tiår. VW har nylig kommet ut med den Gen.Travel konseptbilen som lar deg sove mens bilen tar deg til destinasjonen. Som sådan handler temaet i denne artikkelen om helt autonome elektriske biler som lar passasjerene sove horisontalt.

VW Gen.Travel er imidlertid ikke den eneste bilen som lar deg sove, da NIO og Volvo også kom ut med sine egne ideer. Vi skal introdusere deg for verden av  å sove i fremtidens fullt autonome elbiler, så sørg for å lese artikkelen for å finne ut hva som venter oss i de kommende tiårene.

Det er verdt å nevne at biler som disse nå bare er i konseptform og dermed ikke kan kjøpes eller lovlig kjøres hvor som helst rundt om i verden. Uansett tror de fleste eksperter at fremtiden er rett rundt hjørnet.

Volkswagen Gen.Travel

For noen dager siden behandlet Volkswagen oss med det aller første blikket og den grundige opplevelsen av den splitter nye VW Gen.Travel konseptbilen. Denne futuristiske skapelsen er designed for å la deg slappe av mens den gjør alt arbeidet. Utstyrt med et stort batteri, bør denne bilen kunne ta deg med på langdistansereiser, og ja, du kan slappe av og sove i den horisontalt.

  Er Volkswagen ID.4 en god bil?

Hele hensikten med denne bilen er å vise hvordan vi kan endre kjøreopplevelsen vår fullstendig, da denne bilen ikke krever sjåfør i det hele tatt. VW mener at disse bilene ikke kommer til å bli kjøpt, men heller leid. VW håper også at biler som disse helt vil eliminere behovet for kortdistanseflyging.

Nio Eve

VW er faktisk ikke det første merket som kommer ut med denne ideen, da Nio Eve-prosjektet først ble introdusert så tidlig som i 2015.  Det tok ganske mange år før Nio viste den «ferdige» bilen i kjødet, og ideen er å la deg sove mens denne konseptbilen på nivå 5 tar deg dit du trenger å gå.

Det er verdt å nevne at det ikke er så mange tekniske detaljer om Eva som med Gen.Travel noe som betyr at dette ikke er like funksjonelt i praksis.  Uansett er interiøret i Eve helt modulært, da det gjør at du kan  endre sittegruppen og lage deg en fin puteseng.

Volvo 360c

Hvis du vil maksimere komfort, luksus og sikkerhet i fremtiden, vil du være glad for å vite at Volvo også har en bil for å fylle dette tomrommet, det kalles Volvo 360c. 360c er uten tvil den kuleste bilen av de tre, og er også den som gjorde en hel masse testing og noen ganger blir sett på å bli testet på offentlige veier.

360c kommer i tre forskjellige varianter, en luksusmodell utstyrt med alle slags dingser, en arbeidsorientert modell utstyrt med et møtearbeidsområde hvor du kan holde møtet mens du er på farten, og en søvnvariant der du kan legge deg horisontalt og sove mens 360c tar deg til din endelige destinasjon.

  Er Volkswagen Beetle en god bil?

FAQ-seksjon

Er helt autonome biler der du kan sove tilgjengelig?

Biler som dette er konseptbiler, noe som betyr at de er testsenger for fremtidige iterasjoner og dermed ikke er tilgjengelige for kjøp. Faktum er at disse bilene ikke kommer til å være tilgjengelige på lenge fordi det å lage en helt autonom nivå 5-bil med alle funksjoner og sikkerhetsgarantierkrever en fullstendig overhaling av det eksisterende trafikksystemet.

Mange bilprodusenter oppgir at noen biler allerede er utstyrt med alle nødvendige maskinvare- og programvarefunksjoner.  Deter ennå ikke lovlig eller funksjonelt mulig å introdusere disse bilene til den eksisterende trafikken, da det kan være en stor sikkerhetsrisiko.

Mange spørsmål må besvares, og mange problemer som må løses før disse er tillatt på offentlig vei.

Hva er dagens nivå av autonome biler?

Vi kan trygt si at vi er et sted i midten mellom nivå 0 og nivå 3 av autonomi.  De fleste biler der ute er fortsatt nivå 0, noe som betyr at disse bilene ikke har noen automatisering overhodet. Dette betyr ikke at disse bilene ikke kan ha visse ADAS-funksjoner som AEB, ESP, lane keep assist eller blindsoneassistent,  da disse bare er varslingssystemer, ingen  automatiseringssystemer.

De mest avanserte bilene på offentlige veier i disse dager er på nivå 3 av autonomi, noe som betyr at en bil kan utføre praktisk talt alle kjøreoppgaver i et bestemt miljø, men et menneske har fortsatt til oppgave å overstyre i de fleste situasjoner.

  Vanlige problemer med Volkswagen E-Golf

Hva er de vanskeligste utfordringene for en selvkjørende bil?

Det første problemet er at de fleste selskaper i disse dager utvikler sine egne systemer og dermed ikke jobber sammen for å standardisere teknologien som bremser den generelle fremgangen. Siden det er mange forskjeller mellom disse systemene, er det ekstremt vanskelig for disse bilene å jobbe sammen på samme nivå av kommunikasjon, sikkerhet og effektivitet.

Andre store problemer inkluderer muligheten for å hacke en fullstendig autonom bil over luften og ta full kontroll over en bil eksternt.  Veiforholdene varierer betydelig, og dette betyr at systemet må kunne tilpasse seg alle slags veier, noe som er nesten umulig gitt dagens infrastruktur i enkelte områder.

Været i seg selv kan spille en enorm rolle, og det kan også radarforstyrrelser og visse trafikkforhold. Uten tvil er det mest utfordrende aspektet ulykkesansvar og  situasjoner der bilen står overfor vanskelige beslutningeri mange uforutsigbare situasjoner der menneskeliv kommer til å stå på spill.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter