Beste olje for Mercedes dieselmotorer

Både gass- og dieselmotoroljer opprettes ved å blande tilsetningsstoffene og baseoljen for å skape en blanding som tilbyr spesifikke ytelsesegenskaper. Forskjellen er det faktum at  dieselmotoroljer vanligvis består av flere tilsetningsstoffer, og er høyere i viskositet.

De fleste Mercedes dieselmotorer bruker 5W-30 syntetiske oljekvaliteter, og noen av dem bruker forskjellige  viskositetsoljeblandinger som 10W-40 for motorer som opererer i  forskjellige  temperaturområderog vanligvis er eldre enn de som bruker 5W-30.

Forskjell mellom gass- og dieselmotoroljer

Forskjellene består for det meste av forskjellige viskositetsegenskaper og en forskjell knyttet til antall  tilsetningsstoffer inne i oljene.

Men forskjellen stopper ikke der, da dagens Mercedes dieselmotorer har en katalysator som er designet for å filtrere ut de giftige utslippene før de kommer inn i atmosfæren. Motoroljer som finnes i de fleste moderne Mercedes-modeller har en høyere slitasjebelastning (AW) med hensyn til  ZDDP  eller zincdialkyl dithiophosphate.

Forskjellen er det faktum at omformerne som finnes i moderne dieselmotorer er spesielt designet for å håndtere dette problemet, og omformerne som finnes i engassmotorbil   er  det ikke. Dette er hovedårsaken til at man aldri bør bruke dieselmotorolje til engassmotorbil. 

De fleste dieselmotorer bruker vanligvis motorolje som er høyere i viskositet. Og å velge riktig viskositet er viktig for riktig motorfunksjon. Hvis du legger høyere viskositetsolje inne i en bensinmotor, kan du ende opp med høyere driftstemperaturer på grunn av væskefriksjon som kan betyatmotorens levetid forkortes.

Additiv nivåer i dieselmotoroljer

Ulike additivnivåer er det som i stor grad skiller diesel- og gassmotoroljer. Dette skyldes mest at  dieselmotorer skaper mer forbrenningsprodukter. Til slike formål består en dieselmotorolje av mye mer vaskemiddeltilsetninger som  er der for å rengjøre  motoren.

  Er Mercedes bedre enn Rolls-Royce?

Men hvis du bruker slik olje i enbensindrevetbil, vil du oppleve en drastisk nedgang i ytelsen. Dieselmotoroljer med økte nivåer av tilsetningsstoffer reduserer vanligvis kompresjonsforholdet til  en motor,  og kan også redusere effektiviteten ytterligere.

Kontroller pakkeetikettene for å være sikker. En klar måte å fortelle er API-merket (American Petroleum Institute) på etiketten. På dette merket vil du se en betegnelse som starter med en »C» som indikerer en dieselmotormotorolje, eller en S som indikerer en gassmotormotorolje.

Motorolje for større Mercedes dieselmotorer

Mercedes bruker kraftige dieselmotorer i mange kommersielle og noen ikke-kommersielle biler. For slike motorer anbefales høyere viskositetsoljenivåer, da disse motorene vanligvis fungerer hardere enn din gjennomsnittlige C220-motor.

15W-40 eller 10W-30 er vanligvis nivåene av viskositet forbundet med disse motorene.  Det avhenger av temperaturnivåene disse motorene vanligvis opererer. Du bør alltid konsultere en profesjonell når det gjelder motoroljetyper, da en profesjonell er i stand til å  vurdere  alle variablene knyttet til ditt spesifikke bruksscenario.

Det er heller ikke  tilrådelig å blande forskjellige merker av motorolje fordi analysen rundt et bestemt produkt ikke inkluderer oljeeffektenenesnivåer hvis blandet med et annet merke. Å holde motoroljen toppet tilenhver tid er detviktigste aspektet av dem alle.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor ofte bør du gjøre en oljeskift på en dieselmotor?

Det avhenger av hvor og hvordan du bruker bilen din. Hvis du hovedsakelig bruker it på motorveien, kan  motoroljen  vare  lenger, hvis du bruker bilen din på kortere turer som hovedsakelig er forbundet med bykjøring, vil motoroljen din forringes mye raskere.

  Hva er den beste Mercedes for unge sjåfører?

Uansett tilfelle, bør du bytte motorolje hver 5000 eller så miles , på denmåten er du sikker på å alltid ha en riktig smurt motor. Det er også svært tilrådelig å bytte oljefiltre med selve oljen, minst hver 7500 miles.

Du bør følge vedlikeholdsplanene som er knyttet til en bestemt bilprodusent. For eksempel har de fleste Mercedes-modeller en A- og B-tjeneste, og begge disse består av å erstatte oljen.

Hvorfor krever dieselmotorer mer olje?

Gass- og dieselmotorer er designet annerledes, og de fleste dieselmotorer har vanligvis en større lagerstørrelse sammenlignet med en gassdrevet motor. Det betyr at det er mer overflate som trenger smøring sammenlignet med en gassdrevet motor.

Dieselmotorer er internt vanskeligere å holde rent, de tilbyr større motoroljetankstørrelser,  og motorolje som brukes i dieselmotorer brukes noen ganger til kjøling av selve motoren.

Hovedårsaken til at dieselmotorer bruker mer olje er det faktum at oljen i en dieselmotor fungerer som en viktig del av kompresjonssystemet sammenlignet med en gassmotor, og slike nivåer er nødvendige for sammenlignbare oljeskiftintervaller.

Påvirker motoroljen min drivstoffeffektiviteten min?

Ja,  det gjør det. Feil bruk av motorolje kan føre til mange uønskede konsekvenser, alt fra dårlig drivstofføkonomi og redusert ytelse opp til kortere levetid for motoren og økt slitasje på de interne motorkomponentene.

Lavere viskositetsoljer tilbyr vanligvis et tynnere lag mellom de bevegelige delene av motoren somreduserer  friksjonen mellom delene. Dette  gjør at motoren kan være mer effektiv, og dermed den gunstige drivstofføkonomien.

  Beste Mercedes Youngtimer

Tykkere viskositetsoljer skaper et tykkere  lag mellom de bevegelige delene som  ytterligere  øker friksjonen  mellom disse delene, noe som igjen senker drivstoffeffektiviteten, men holder motoren tryggere og bedre smurt.

Hvordan påvirker kulde motorolje?

Kalde temperaturer påvirker motoroljen ganske mye, spesielt ved oppstart. Motorolje blir mye tykkere i kaldt vær, noe som gjør oljen mye vanskeligere å strømme. Dette kan legge en  alvorlig belastning på motoren din og  ytterligere  øke slitasje.

Motoroljeviskositetsnivåene skal være lavere om vinteren, da de alltid vil strømme mye lettere. Så  det anbefales å velge en 0W-20 over en 10W-30 motorolje.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter