Er Mercedes bedre enn Rolls-Royce?

For de fleste er Mercedes selve høydepunktet i bil luksus. Knapt noen vil hevde at det er behov for noe enda mer luksuriøst enn en Maybach S-klasse. En Maybach S-Klasse tilbyr luksus og komfort som ligner på en yacht til flere millioner dollar, men det er nivåer på luksusbilmarkedet.

Helt på toppen av luksusbilindustrien står en fremtredende produsent fra Goodwood, England kalt Rolls-Royce. De har laget de fineste luksusbilene en god stund nå, og det er ganske trygt å si at det ikke er noe der ute som virkelig kan konkurrere med en Rolls-Royce.

Produktsortiment

Mercedes er en vanlig bilprodusent som tilbyr et bredt spekter av kommersielle kjøretøy, hatchbacks, sedans, SUVer og sportsbiler, og til og med hyperbiler. Hvis du skulle sammenligne produktsortimentet til Mercedes med Rolls-Royce, ville du tro at mercedes med et så høyt antall biler ville trumfe Rolls på alle tenkelige måter.

Og det er sant, til en viss grad. Mercedes tilbyr bedre biler for flere forskjellige bruksscenarioer. Rolls tilbyr bare 5 modeller for en liten prosentandel av kundene med en veldig spesifikk smak. Og den smaken handler om luksus, mye og mye luksus uten sidestykke.

Rolls-Royce Ghost regnes som en «entry-level» Rolls som koster en smidgeon over $ 330k. Nå kan det virke latterlig å tro at «babyen» Rolls-Royce koster mer enn nesten 3 inngangsnivåer S-Klasser. Men for noen er det en no brainer. For å forstå appellen til Rolls-Royce, må du glemme hva mainstream «luksus» handler om.

Det har vært en enorm trend i bilindustrien til premiumprodusenter som kommer ut med sine versjoner av «den beste SUV.». Lamborghini har den ildsprutende Urus, Bentley har Benteyga, Aston Martin har nettopp sluppet DBX, og selv Ferrari vil snart slippe Purosangue. Rolls-Royce har Cullinan.

Cullinan koster også mer enn $ 330k. For en grundig spesifisert Cullinan, kan du til og med være i stand til å kjøpe noen G-klasser. Det er ganske urettferdig for andre produsenter å bli sammenlignet med Rolls-Royce. Rolls er i en egen liga, og hvis luksusavdelingen er sammenligningsemnet, blekner alle andre bilprodusenter ganske enkelt i sammenligning.

  Hvem får flere jenter - BMW eller Mercedes?

Rolls-Royce vs på sitt beste

Hvis vi skulle få frem de store kanonene, ville den store omfanget av detaljer og oppmerksomhet innlemmet i en Rolls-Royce overskygge alt en Mercedes har å tilby. Den beste, mest kongelige, mest luksuriøse bilen Rolls-Royce lager er Fantomet.

Inngangsprisen på et RR Phantom er godt over $ 450k, men det er bare startprisen. Et fantom er nesten alltid spesielt laget med en enkelt kunde i tankene. Rolls er stolte av å annonsere at de vil gjøre absolutt hva du vil med Fantomet ditt, så lenge du er klar til å betale for det.

Hvis du vil ha en farge som er spesifikk for et bestemt objekt, maler Rolls Fantomet i samme farge. Hvis du vil ha tilpasset søm mer lik en Gucci-genser, har du den. Hvis du tror at merket på Rolls ikke er prangende nok, kan du velge å gjøre det i solid Gull.

Det er nesten ingen grenser for å spesifisere en Rolls-Royce, og det gjelder for hver modell de lager, og spesielt for Fantomet. Og det er den største forskjellen mellom Mercedes Maybach S-Klasse og Phantom: Eksklusivitet og oppmerksomhet på detaljer.

Nesten alle deler av en Rolls-Royce ble omhyggelig laget av de fineste materialene. Alt som ser ut som metall, er faktisk metall. Det er ingen kutt for å spare en dollar her, og der er det ikke noe av det. En Rolls er laget med et enkelt formål i tankene, og det er å være mer luksuriøs enn noe der ute.

AMG vs svart merkelinje

Modellene nevnt ovenfor brukes ofte til å bli sjåfør i. Men hva om du vil kjøre bilene selv?

  Hvilke Mercedes har digitale dashbord

Mercedes AMG er den ytelsesorienterte avdelingen i Mercedes, og tilbyr biler som er laget for å fly på den tyske autobahn og til og med skremme en Porsche eller to på banen. For eksempel tilbyr Mercedes S63 AMG nesten 600 hestekrefter, 4WD og et sett med klebrige sporklare dekk.

I Rolls-Royce-hjørnet er det Black Badge Line. Black Badge Rolls-Royce-modeller er først og fremst designet med tanke på en yngre kundebase. BB Rollses tilbyr litt mer av en sporty kjøreopplevelse med en mer engasjerende kartlegging på V12 twin-turbo-motorene.

Hvis du vil ha en bil som føles sporty, og du foretrekker stivheten til et chassis til en veltende bil, bør du vurdere Mercedes. Men hvis du vil ha komfort, med et krydder av sportiness bare for å blande det litt, kan en BB Rolls være et bedre valg. Selvfølgelig kommer det sannsynligvis ned på hva du har råd til.

Vanlige spørsmål om Rolls-Royce

Hvordan er avskrivningen på en Rolls-Royce?

Man skulle tro at en Rolls-Royce Phantom, som vanligvis koster mer enn en halv million dollar, ville falle i verdi etter et par år, og de avskriver ikke så ille som du kanskje forventer. Det forventes at et Fantom vil miste opptil 30% av verdien i de første 5 årene.

Dette kan virke dårlig, men til sammenligning vil en S-klasse miste mer enn dobbelt så stor prosentandel. Selvfølgelig må du også vurdere forskjellen i pris i utgangspunktet.

Rolls kommer ikke ut med nye modeller så ofte. Ti til femten år går vanligvis før Rolls kommer ut med en ny modell, og det fungerer gunstig når det gjelder avskrivninger. Det er ikke mange av dem, og Rolls-Royce-merkenavnet er så sterkt at selv etter 20 år har gått, anses RR-modeller fortsatt som luksuriøse.

Hvorfor er Rolls-Royce så høyt vurdert i bilindustrien?

Absolutt ingenting kjører som en Rolls gjør. Hver del av en Rolls er nøye gjennomtenkt. Hver detalj er håndlaget og håndspisert. Hver malingsjobb gjøres internt av en enkelt person. Hver søm, hvert stykke lær er nøye montert av en våken erfaren mester håndverker.

  Hvilken Mercedes har mest benplass?

Andre sammenlignbare produsenter som Bentley eller Aston Martin bygger også luksuriøse biler, men med en sporty kant. Men ikke Rolls, luksus er den eneste grunnen til at Rollses er bygget. Luksus har vært topp prioritet siden selskapets fødsel, og det vil sannsynligvis fortsette å være topp prioritet i årene som kommer.

Bør du vurdere å kjøpe en brukt Rolls?

Rolls-Royce biler er uutholdelig dyre. Det kan være vanskelig å rettferdiggjøre å kjøpe en, uansett hvor gode bilene faktisk er. Så det er kanskje bedre å se på en brukt Rolls. De oppdaterer ikke modellene sine regelmessig, så det er en sjanse for at du, selv etter 5 år, fortsatt kan få den «nyeste» modellen.

Ruller handler om den ubegrensede tilpasningen. Å kjøpe en Rolls er et arrangement, men å bygge en Rolls er en prosess der du som kunde faktisk har ubegrenset tilgang til å velge alt om din nye skinnende vogn. Så noe av dette aspektet ville gå tapt når du kjøper en brukt.

Men hvis du vil ha den beste, mest luksuriøse bilen på markedet, og hvis du ikke bryr deg så mye om den skreddersydde spesifikasjonen, gir en brukt Rolls mye mer mening. Du kan få det med en gang, og uansett hva, vil det være fullt av gode spesifikasjoner og prestisjen som følger med Rolls-Royce-navnet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter