Beste sportsvogner å kjøpe i 2023

Beste sportsvogner å kjøpe i 2023

En rask stasjonsvogn er et konsept som er kjært for mange mennesker, og det er grunnen til at flere og flere bilprodusenter i disse dager tilbyr ytelsesstasjonsvogner eller » sportsvogner». Hvis det er noe som interesserer deg, har du kommet til rett sted da vi skal liste opp de aller beste sportsvognene du kan kjøpe i 2023.

Den beste sportsvognen har alltid vært Audi RS6, og derfor topper den også denne listen. Den nyeste C8 RS6 er nå endelig tilgjengelig i USA som den forrige C7 RS6 ikke var. Den nest beste stasjonsvognen du kan kjøpe er Mercedes E63 AMG stasjonsvogn som  følger en lignende filosofi som RS6, men rett og slett ikke er like ønskelig eller kul.

Porsche Panamera Turbo S  e-Hybrid  Sport Turismo og Jaguar XFR-S er også en del av denne listen av gode grunner. Hvis du vil ha en elektrisk sportsvogn, er Porsche Taycan Cross Turismo den som skal komme, da det er den raskeste akselerasjonsvognen av alle biler på denne listen.

Alt i alt er en rask stasjonsvogn noe du kan bruke hver dag. Det er en bil som kan gjøre alt det daglige pendlings-, dagligvare- og skoleløpet, samtidig som den  kan rive de fleste biler på gaten i et kvartmilsløp.

1. 2023 Audi RS6 Avant

Den mest ikoniske og ønskelige ytelsesvognen i dag er sannsynligvis Audi RS6 Avant. Den første raske Audi-stasjonsvognen ble avslørt tilbake på midten av 90-tallet og ble kalt Audi RS2. Audi har siden fortsatt å lage raske vogner utrettelig, mens de fleste andre merker som Mercedes ble med i spillet mye senere.

  Hva er den dyreste luksusbilen?

2023 RS6 har en twin-turboladet V8-motor med 600 hk og 590 lb-ft dreiemoment. Sammen med en ZF-overføring er RS6 både rask og komfortabel.  0-60mph er ferdig på rundt 3.5 sekunder, og RS6 kommer med alle de toppmoderne skapningskomfortene og luksusfunksjonene du noen gang vil ha.

2. 2023 Mercedes Benz E63 AMG stasjonsvogn

Den største konkurrenten til 2023 Audi RS6 er 2023 E63 AMG fra Mercedes. E63 AMG Wagon leveres med en BiTurbo 4.0L V8 som tilbyr 602hp og 627lb-ft dreiemoment som gjør den litt kraftigere enn RS6.  0-60mph er veldig mye det samme som i RS6, noe som betyr at disse to bilene er veldig like ytelsesmessig.

E63 AMG skiller seg fra RS6 da den lar deg koble fra den fremre diffen og gjøre bilen helt bakhjulsdrevet. Hvis du parer det med drift-modus, kan du skyve E63 rundt som en drivbil. Dessuten er det også utrolig praktisk og romslig med alle luksusfunksjoner som finnes.

3. 2023 Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid Sport Turisme

Hvis du tynnerk at Audi og Mercedes-merket ikke er spesielt nok, kan du også velge Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid Sport Turismo.  Denne bilen har den samme motoren som finnes i RS6, men med ekstra elektriske motorer som øker kraften opp  til 700 hk og 642 lb-ft dreiemoment som gjør den til den kraftigste bilen her.

3.2 sekunder fra 0-60mph er også en bragd du forventer av high-end 911-modeller, ikke en familie stasjonsvogn. Quality av materialer er bedre enn med alle andre biler her, men Panamera er den tyngste og mest «gamle» type bil her.

  Hvilke luksusbiler leveres med takstativ?

4. 2023 Jaguar XFR-S Sportbrake

Hvis du vil ha den sprøeste bilen du kan kjøpe, er Jaguar XFR-S Sportbrake den du kan få. Denne Jaguaren er bakhjulsdrevet, mens alle bilene her er firehjulsdrevne. Dette gjør XFR-S til den morsomste å kjøre hvis du liker biler med løs bakende.  Motoren som tilbys er en tordnende lyd 5.0L V8 med 550hp og 502lb-ft dreiemoment.

0-60mph tar 4.5 sekunder, noe som er mye verre enn alle andre biler fra denne listen, men det er å forvente fra en RWD-bil. XFR-S er heller ikke i stand til å matche andre biler her for praktisk og teknologi.

5. 2023 Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo

Hvis alle disse sportsvognene er litt for gamle for deg, og du vil ha elektrisk kraft, er Porsche Taycan Turbo S Sport Turismo stort sett ditt eneste valg.  Taycan  får doble elektriske motorer som kan tilby opptil 750 hk  i en overboost-modus  som er nok til å kjøre 0-60 km / t på bare 2.6 sekunder som etterlater alle andre biler her i støvet.

Utvalget er omtrent 200-227 miles avhengig av modell, mens luksus og kvalitet på materialer er uten sidestykke.

FAQ-seksjon

Er en ytelsesvogn bedre enn en ytelses-SUV?

En ytelsesvogn er en bil som beholder alt det praktiske værenefits og alle ytelsesfordelene, da det er en bil med et betydelig lavere tyngdepunkt. Dette betyr at en sportsvogn virkelig kan være smidig og håndtere veldig bra,  mens en ytelses-SUV alltid kommer til å være en SUV.

  Beste luksusbil for eldre

Dette betyr et høyere tyngdepunkt som gjør bilen mer utsatt for å lene seg inn i svingen , noe som hindrer smidighet. Dessuten er ytelses-SUV-er også tyngre enn ytelsesvogner, noe som gjør dem enda tregere.

Er en ytelsessedan bedre enn en ytelsesvogn?

De fleste foretrekker i disse dager sedaner fremfor stasjonsvogner, spesielt i ytelsessegmentet, da ytelsesvognvalgene dine er mildt sagt begrenset. BMW er et av de merkene som er kjent for å lage de beste ytelsessedanene på markedet, men har forlatt å lage ytelsesvogner en stund nå.

Realiteten er at en ytelsessedan vanligvis ser bedre ut og er mer spennende, mens en ytelsesvogn er mer praktisk og familievennlig. Som sådan bør du  bestemme avhengig av hva du verdsetter mer.

Er Audi RS6 tilgjengelig som sedan?

Audi RS6 pleide å være tilgjengelig som både en sedan og en stasjonsvogn, men sedan-versjonen ble avviklet da Audi kom ut med RS7 som nå fungerer som toppen Audi Sport sedan. Audi mener at det ikke er verdt det å ha to sportssedaner med nøyaktig samme motor og girkasse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter