Bør jeg kjøpe en 10 år gammel Mercedes?

Noen sier at å kjøpe en 10 år gammel Mercedes Benz er en fin måte å unngå effekten av rask avskrivning, mens andre mener at å kjøpe en 10 år gammel Mercedes er en bunnløs pengegrop. Selv om nesten alle kan være enige om ønsket om merkevaren er, er det litt mer komplisert om du bør kjøpe en 10 år gammel Mercedes eller ikke. Her er grunnen:

Hovedpoenget er at en eldre bil er mer utsatt for problemer, noe som er gitt. Å kjøpe en eldre Benz er imidlertid ikke nødvendigvis et så skremmende prospekt, så lenge du sjekker informasjonen bilen og ansetter en uavhengig inspektør for å inspisere bilen før du kjøper den.

Det er viktig for deg å sjekke hele vedlikeholdshistorikken også. Jo mer du vet, jo bedre. Ikke vær redd for å stille spørsmål, og du kan ende opp med en veldig god avtale.

Markedshensyn

Å opprettholde en gammel luksusbil koster en pen krone, men markedet vil presse verdien av de eldre bilene ned til det punktet hvor prisen balanserer kostnadene. Hvis du betaler markedspris, får du en rimelig pris med alle faktorene som er gjort rede for, bortsett fra aspektene som er unike for den aktuelle bilen eller den spesifikke modellen.

For eksempel anses Mercedes G-klassen å være en ganske ønskelig modell, og den har en jevn verdi. Så en 10 år gammel G-klasse (hvis den er riktig vedlikeholdt) er priset på samme måte som en helt ny A-klasse, eller enda mer i noen tilfeller.

Så hvis en lavere inngangspris for å komme inn i en brukt Mercedes er noe som gjør at du vurderer å kjøpe en, bør du også ta hensyn til hvor mye penger du vil bruke for å holde den i tilfredsstillende stand.

Opprettholde en eldre Mercedes

En gammel Mercedes blir ikke enklere å jobbe med med alderen. Deler og arbeidspriser er ikke veldig forbrukervennlige, og underliggende teknologier er fortsatt ganske komplekse, så det er ikke nødvendigvis en type bil for et gjennomsnittlig lokalt verksted.

Det er ganske kostbart å besøke en Mercedes-sertifisert butikk for regelmessig vedlikehold. Når det gjelder utvidede garantier for eldre biler med høyere kjørelengde, er dekningen ganske begrenset. Disse retningslinjene vil vanligvis bare dekke katastrofale feil.

Utvidede garantiselskaper som dekker et bredere utvalg av kjøretøy med liten eller ingen forskjell i kjørelengde bør unngås for enhver pris.

  Hva er den beste Mercedesen for en familie?

3 grunner til at det er lurt å kjøpe en 10 år gammel Mercedes

 Det er kostnadseffektivt

Etter hvert som biler avskrives, blir de rimeligere, men ikke nødvendigvis mindre verdifulle. Alle de skinnende trimalternativene, oppgradert infotainment, oppvarmede seter, oppgraderte stereosystemer øker prislappen på en ny bil betydelig, men de spiller ikke en så massiv rolle i bruktmarkedet.

I tillegg betyr det å kjøpe en eldre bil vanligvis at alle feilene til spesifikke modeller er veldig kjente, og de fleste av dem er stryket ut.

Avskrivning

Avskrivning er prisforskjellen mellom prisen på bilen når du kjøper den og når du til slutt selger den. De fleste biler har en tendens til å miste mye verdi tidlig i levetiden. Mens noen modeller håndterer avskrivninger mye bedre, andre ikke så mye. Eldre Mercedes-modeller som har sett en god del asfalt har høy avskrivningsgrad.

Til tross for alle fordelene som følger med nye biler, for eksempel garantier, gratis vedlikehold og lav finansiering, er de uunngåelige effektene av avskrivninger fortsatt en betydelig kostnad og en fremtredende grunn til å handle brukt i stedet.

En Mercedes som er 10 år gammel vil allerede ha avskrevet mye, så tapet vil ikke være så høyt hvis du selger den igjen etter noen år.

Månedlige innbetalinger og driftskostnader

Hvis du kjøper en bil som er et par år gammel, er leie- eller finansieringsbetalingene vanligvis 50% lavere enn for en sammenlignbar nyere variant. Også biler som koster mindre direkte, koster mindre å forsikre sammenlignet med en nyere bil.

Noen legger kanskje ikke merke til forskjellen mellom en 3 år gammel Mercedes og en splitter ny, men vær trygg, forsikringsselskapet ditt vil definitivt gjøre det. Hvis du betaler kontant, er du mest sannsynlig begrenset i budsjettet ditt, og det kan være en stor risiko å overskride det.

Imidlertid, hvis du velger finansiering, har du ofte råd til å kjøpe en bedre bil fordi du ikke trenger å betale for hele bilen samtidig.

 3 grunner til at det er en dårlig idé å kjøpe en 10 år gammel Mercedes

 Mangel på garanti

En stor fordel med å kjøpe en ny Mercedes er at så lenge du utfører regelmessig vedlikehold, vil forhandleren eller produsenten ta opp alle potensielle feil. Det gjør eieropplevelsen betydelig mindre stressende og forsikrer deg om at de ekstra pengene du har spart gjennom årene ikke vil gå inn i bilreparasjonsregningene dine.

  Er Mercedes hybrider noe bra?

Alt du trenger å gjøre er å krysse av for alle de riktige alternativene, og holde din del av avtalen, og ditt nye bileierskap vil være problemfritt.

Utdatert teknologi

I løpet av 10 år har bilindustrien gjort enorme sprang fremover når det gjelder hvilke funksjoner et kjøretøy kan tilby. Mange forskjellige merker tilbyr mange flere funksjoner som standard i dag enn det de gjorde for 10 år siden.

For eksempel må nye biler i USA være utstyrt som standard med et ryggekamera, som er pålagt av den føderale regjeringen.

Videre er Mercedes infotainment systemer i dag langt fra de eldre Mercedes-systemene. Moderne Mercedes MBUX-systemer kan styres på mange forskjellige måter, fra berøringsinnganger til futuristiske talekontroller som kan endre stort sett hva du vil.

Mangel på personalisering

La oss forestille oss at du endelig bestemte deg for at du vil kjøpe den C 300 du har drømt om å kjøpe for et par år siden. Du undersøker alle de forskjellige nettstedene, og du kan bare ikke finne de riktige alternativene for å matche bilen du har drømt om.

Kanskje det mangler AMG-pakken, eller den større infotainmentskjermen, eller hjulene du vil ha, fargene er litt av, du kan bare ikke se ut til å finne den du vil ha.

Det er en av fordelene du opplever når du kjøper en ny Mercedes. Du er i stand til å skreddersy hele bilen basert på dine preferanser. Du kan velge farge, trim, pakker, motoralternativer og mye mer.

Spørsmål og svar om kjøp av Mercedes

Hva bør jeg se etter når jeg kjøper en brukt Mercedes?

Et godt kjøp er mer avhengig av tilstanden enn kjøretøyets alder. Riktig servicehistorikk, pre-kjøp inspeksjon, og tilstanden til bilen bør ses på som de viktigste elementene når du kjøper en ny brukt Mercedes.

Du bør også betale due diligence ved å stille alle de riktige spørsmålene. Å konsultere en erfaren uavhengig bilforhandler kunne kaste lys over detaljer en amatørkjøper aldri ville tenke på.

Hva bør jeg unngå når jeg kjøper en brukt Mercedes?

Det er viktig for deg å unngå urealistisk lave priser. En selger som ikke er tilbøyelig til å svare på alle de spesifikke spørsmålene og ikke villig til å samarbeide, bør også unngås.

Du bør også styre unna eldre AMG-modeller, selv om de er priset ganske anstendig hvis du ikke er i stand til å betale for gassprisene for tørste V8- og V12-motorer.

  Hvilke biler ligner på Mercedes A-klasse?

Du bør også sjekke alle legitime kilder for forskjellige tilbud. Det kan bare være et bedre tilbud et sted du ikke har sjekket ennå.

Hvilke spørsmål bør jeg stille selgeren når jeg kjøper en brukt Mercedes?

Å kjøpe en brukt Mercedes kan virke som en skremmende opplevelse, men hvis du stiller de riktige spørsmålene og skaffer deg riktig informasjon, kan du navigere prosessen enkelt og trygt.

Du bør starte med å spørre hvorfor bilen selges i utgangspunktet. Kanskje bilen ikke passer selgeren lenger, eller kanskje det bare er på tide med en oppgradering. Det er et godt spørsmål å stille fordi du kan støte på det samme problemet nedover linjen.

I tillegg bør du spørre hvor lenge eieren faktisk eide bilen. Hvis de kjøpte det bare nylig, kan det være noe galt med det.

Du bør fortsette med å spørre hvor selgeren kjøpte bilen. Ved å stille dette spørsmålet, bør du kunne få flere detaljer om hvordan bilen ble kjørt.

Husk å stille alle vedlikeholdsrelaterte spørsmål, og be selgeren om å vise deg alle vedlikeholdspostene. Du bør generelt spørre så mye som mulig. Det skader ikke å spørre, jo mer du vet, jo lettere er kjøpsprosessen.

En eldre Mercedes eller en nyere bil fra et rimeligere merke?

For noen er det mer behagelig å bruke penger på en pålitelig og rimelig bil enn å komme inn i en potensiell pengekatastrofe. Noen foretrekker å ikke kjøpe en eldre Benz hvis de ikke har råd til utgiftene komfortabelt.

Nyere biler kommer med bedre insentiver, tilbyr et bredere utvalg og tilbys med lengre garantier. Men de tilbyr vanligvis ikke samme nivå av premiumopplevelse.

La oss ikke glemme, biler er også et følelsesmessig kjøp. Livet er for kort til å kjøre kjedelige biler, så du bør kjøpe bilen som gjør deg lykkelig, selv om det ikke er det riktige valget for noen andre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter