Skal jeg rustsikre Mercedesen min?

Gjennom årene har Mercedes-merkenavnet   blitt et synonym for luksus og byggekvalitet. Med en så verdsatt, men avskrivende eiendel må man sørge for at alt nødvendig vedlikehold blir tatt vare på.

For flere tiår siden har mange Mercedes-biler vært plaget med korrosjon, og korrosjoner for alle formål enbils største fiende. Nyere Mercedes-modeller leveres også med en dedikert garanti som dekker rust og korrosjon i opptil 30 år  for bestemte land.

Hvis du vasker bilen regelmessig, spesielt om vinteren når det er mye salt på veien, og du ikke kjører bilen på uberørte veier ofte, er det ikke behov for ekstra rustbeskyttelse. Men hvis du velger rustsikring, er sjansene for rustakkumulering slanke til ingen.

Du kan velge å enten bruke en dedikert rustavvisende underlagsløsning, drypp / dryppfri oljesprayeller  en dedikert elektronisk modul. Før du velger noen av disse, kontakt en erfaren profesjonell bare for å sikre at du er godt klar over alle de spesifikke produktene som er tilgjengelige i din region.

Rustsikkert ny Mercedes

Nyere Mercedes-biler bruker en haug med rustavvisende kroppsmaterialer som galvanisert stål eller spesifikke beskyttelsesløsninger levert av et selskap som heter  Permagard, som begge sikrer at Mercedes-biler er godt beskyttet selv før de forlater fabrikken.

Permagard er et fransk selskap i   bransjen for rust og fuktighet-bevis i flere tiårnå. Permagard-løsninger brukes  stadig  av Mercedes, og en haug med luftfarts- og marine  produsenter  også. Permagard  tilbyr en innovativ malingsbeskyttelsesløsning som sikrer at alle de sårbare panelene er så rustavstøtende som de kan være.

Dette selskapet er fokusert på å skape dedikerte plastlignende barrierer som sitter mellom malingen og elementene. Dette belegget tilbyr også en glasslignende finish som sikrer at Permagard-beskyttede  biler også tilbyr en fantastisk malingsfinish.

  Hvilken Mercedes er superladet?

Hvis du vurderer den grundige fabrikken-anvendte rustbeskyttelsesløsninger og selve garantien, virker det som om det ikke er behov for ytterligere rustsikring for en ny Mercedes-bil.

Rustsikker brukt Mercedes

Noen vil hevde at rustsikring av en brukt bil er litt ikke-sensisk. Men det er langt fra sant. En bruktbil er faktisk en mer fornuftig kandidat for beskyttelse fordi selve bilen er mer utsatt for rust etter et par år med konstant kjøring, spesielt hvis alle garantiene er utløpt.

En av de mest populære rustsikringsteknikkene er  underbelegg, drypp / dryppløse sprayer, eller en dedikert elektronisk modul. Hvis du velger underbelegg, bør det koste deg hvor som helst mellom $ 100-200, og disse typer belegg skal vare noen år i et best mulig scenario.

Drypp/dryppfrie oljesprayer er også ganske populære. En dryppoljespray sprøytes på alle de sårbare områdene i bilen din, og hvis du venter i noen timer på at oljen skal dryppe inn i alle de sårbare områdene, bør den herdes og tilby et anstendig nivå av  rustbeskyttelse.

Dryppmindre  oljespray er  lik,men viskositetsnivåene er forskjellige, og denne løsningen er ikke i stand til å dryppe inn i alle kriker og kroker. Slike sprayer kan til og med kreve at du strategisk borer inn i spesifikke kroppspaneler som aldri er en god ide. Begge disse bør koste mer eller mindre det samme  som  underbeleggmetoden.

Spesielle rustavvisende elektroniske moduler

Hvis du mener at mercedesen din fortjener den mest sofistikerte måten å rustbeskyttelsepå , blir en dedikert elektronisk modul sakte en av de mest populære måtene å oppnå det høyeste nivået av rustbeskyttelse en bil kan få, i teorien i det minste.

En rustavstøtende elektronisk modul er en liten enhet som  (hvis den plasseres strategisk) kan sende ut en konstant elektrisk strøm gjennom bilenskropp som i teorien skalgjøre metallet motstandsdyktig mot eventuelle reaksjoner som inneholder fuktighet og oksygen som kan føre til korrosjon.

  Ruster Mercedes-Benz?

Disse elektroniske modulene koster vanligvis mer enn $ 500, og de må også være på et strategisk sted for å kunne tilby noen form for rust-beskytte riktigeties. Selv om denne metoden sakte får trekkraft de siste årene på grunn av enkel installasjon,  er effektiviteten ganske tvilsom.

For at disse modulene skal kunne tilby en betydelig mengde rustbeskyttelse, må de sende en konstant elektrisk strøm på et panel som  enten er helt nedsenket under vann, eller som nesten hele tiden er våt. Det er grunnen til at disse teknologiene ennå ikke er i stand til å erstatte underbelegg eller noen annen form for oljespray  og brukes mest på båter.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilken rustsikker metode bør jeg velge?

Den beste metoden å velge er sannsynligvis et understellbelegg utført av en erfaren profesjonell. Enten dette eller en dryppoljespray, fordi disse to er bevist å tilby et konstant nivå av rustbeskyttelse. Du bør unngå dryppfrie sprayer fordi de kan kreve at du borer inn i bilenspanel eller til og med demonterer den.

Elektroniske moduler kan ennå ikke sammenlignes med disse to teknikkene, men om noenår  kan ting endre seg. Uansett hva du velger, kan du konsultere en erfaren person bare for å sikre at du vet alle spesifikkes av produktet du velger.

Er det noe rustavstøtende vedlikehold jeg kan gjøre alene?

Ja, det erdet. Hvis du vasker bilen regelmessig, spesielt undersiden av bilen din, er det mye mindre sannsynlig at du opplever noen form for rust på en relativt moderne bil. Hvis du også forsiktig fjerner saltavsetninger frabilenskropp så snart som mulig, bør det også redusere sjansene for rust betydelig.

  Skal jeg rustsikre BMW-en min?

Videre, hvis du velger et maling keramisk skjold, eller en gjennomsiktig maling beskyttelse film, sjansene for at rust vises er også sterkt redusert.

Kan jeg underjakke en bil selv?

Ja, det kan du virkelig. Først må du være sikker på at du har alt nødvendig utstyr som trengs som en bilheis, vernebriller og hansker, en primer, en avfettingsapparat, fin kvalitet sandpapir,  og en boks med svart billakk.

Du bør først avfette panelene og male ut all rusten du måtte komme over, og etterdet  bør du slipe panelet ned til det nakne metallet.   Etter det, gå videre og prime området og mal inn som anbefalt av en erfaren profesjonell.

Etter at malingen er helt tørker, kan du like spre ut underlaget, vent noen dager før du kjører bilen slik at kappen kan herdes. Prøv å unngå trykkvask av bilens understell i noen dager, og etter det  er bilen din offisielt rustsikker. Det er også en god ide å la noen inspisere belegget etter noen dager, bare for å være 100% sikker.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter