Bør jeg kjøpe en 10 år gammel Volvo?

Kanskje du alltid har beundret Volvo-biler, men har ikke råd til en ny, så du vurderer en bruktbil. Jo eldre bilen er, jo lavere er prisen, men er de fortsatt pålitelige? Er en Volvo som er 10 år fortsatt verdt å bruke penger på?

Du kan kjøpe en 10 år gammel Volvo, men det avhenger av hva du vil ha i en bil, bortsett fra lave kostnader. Eldre Volvo-biler er ofte fortsatt pålitelige og har god drivstoff kjørelengde.  Men når det gjelder design og nyere teknologi, kan de ta baksetet.

Volvoer har alltid hatt et rykte for å være trygt bygget, pålitelige biler. Å kjøpe en tiår gammel Volvo betyr å bruke mindre, samtidig som du ikke bekymrer deg for avskrivningsproblemer. Det er imidlertid veldig viktig å undersøke bilen du vil kjøpe, slik at du ikke ender opp med å kaste bort pengene dine og ikke få verdi.

Grunner til å kjøpe en eldre Volvo

Kostnadseffektiv

Å kjøpe en anstendig Volvo som er et tiår gammel, vil sannsynligvis koste mellom $ 5000 til $ 7000. Sammenlignet med de siste prisene på nye Volvoer, vil du spare mye penger.

Du trenger heller ikke å bekymre deg for bilens avskrivninger, siden biler avskrives raskest de første årene. I tillegg, hvis bilen allerede er 10 år gammel, vil du sannsynligvis bare bruke den til den dør, i stedet for å videreselge den.

Mange bilalternativer

Hvis du skulle kjøpe en ny bil, kan du være begrenset til en bestemt modell siden noen er over budsjettområdet ditt. Men for brukte biler har du mange alternativer å vurdere, inkludert flere luksusmodeller.

Test kjøring av bilen

La oss si at du har forelsket deg i ideen om en Volvo på grunn av det du har hørt om merkevaren.  Å kjøpe en bruktbil er en god måte å teste en bil på. Så i fremtiden, når du kanskje velger å kjøpe en ny, vet du allerede hvordan bilen fungerer. Dette vil hjelpe deg med å bestemme om du skal holde deg til Volvos etter dette.

Ting du bør vurdere før du kjøper en brukt Volvo

Drivstoff type

Mange eldre biler kjører på diesel, og det kan være vanskelig å opprettholde motoren til en bil som kjører på diesel. Det er også dyrere å kjøre bil på diesel i stedet for gass. Mange byer har også nye forskrifter mot dieselmotorer, noe som begrenser hvor du kan kjøre bilen din. Så hvis du kjøper en 10 år gammel Volvo, hold deg til en bensinversjon.

  Hva er tryggere, Volvo eller Audi?

Tidligere bilhistorie

Utfør en bakgrunnssjekk for å få informasjon om bilen. Carfax er en utmerket tjeneste å bruke her. De bruker VIN eller nummer på bilen for å finne all informasjon om kjøretøyet.

Det er også best å ikke kjøpe en bil som tidligere har blitt brukt av mer enn en person. Sjansen er stor for at bilen kanskje ikke har blitt vedlikeholdt på riktig måte.

En annen ting Carfax kan gjøre er å få informasjon om bilens registrering og antall krasj involvert. En bil med ulykkeshistorikk bør ikke være et alternativ, da mange bilkomponenter mange har blitt skadet på grunn av ulykken, selv om den ikke er umiddelbart synlig. Carfax kan også bidra til å avgjøre om bilen ble oversvømmet eller merket skadelig av forsikringsselskaper.

Få en mekaniker til å inspisere bilens helse

Hvis bilens tidligere historie virker bra, er det neste du må gjøre å inspisere kjøretøyet. Du kan få mekanikeren din til å gjøre det. Dette vil hjelpe deg med å bestemme påliteligheten til bilen og dens deler. Gamle biler kan kreve at du til slutt bytter deler, men du vil ikke håndtere dette så snart etter at du har kjøpt kjøretøyet ditt.

Ting som må ses på:

  • Kontroller de elektriske systemene
  • Kjør maksimal ac; den skal lese mellom 55° og 65° (et lommetermometer vil hjelpe her)
  • Sjekk overføringen og se etter lekkasjer ved å kjøre motoren i noen tid

En lydoverføring bør ikke lukkes. Mange gamle Volvoer opplever store utfordringer, så vær oppmerksom på dette.

Husk også å være spesielt oppmerksom på dyre bilkomponenter. Hvis de billige komponentene som bremseklossene er slitt ned, kan du fortsette med kjøpet, men større bildeler er mer risikable.

  Hvorfor er brukte Volvoer så billige?

Til slutt, selv om delene er i orden, må du fortsatt sjekke hvor lenge de forventes å vare før de trenger reparasjoner. Du vil ikke kjøpe en bil og slutte å fikse en katalysator etter tre måneder. Volvo-deler er dyre.

Tilgjengelighet av deler

Veldig viktig, gjør din forskning på tilgjengeligheten av Volvo reservedeler. I mange tilfeller, hvis en bil ble produsert for lenge siden, kan komponentene ha forlatt markedet. Årsaken er at selskapet kan ha stoppet produksjonen av disse delene. Så selv om du ser det i markedet, vil det sannsynligvis være falske deler produsert av veiselskaper.

Tilgjengelighet av mekaniker for vedlikehold

Noen mekanikere synes det er vanskelig å utføre vedlikehold på eldre biler. Årsaken kan være at de ikke får tilgang til delene som trengs for å utføre reparasjoner.  Eller de har ikke kunnskap om bilen siden den er gammel, og de har ikke taklet mange av disse typene biler.

Kundeanmeldelser

Den beste måten å lære om en hvilken som helst bil er ved å se på anmeldelser fra tidligere eiere. Anmeldelser vil opplyse deg om fordeler og ulemper med en bestemt modell. Hvis det er mange fordeler og ulempene virker håndterbare, kan du fortsette å kjøpe.

Vanlige spørsmål

Hvor mye koster  det å kjøpe en gammel Volvo?

Gamle Volvoer varierer fra $ 4,000 til $ 6,500. Det avhenger imidlertid av bilens år og modell. En 3 år gammel Volvo og en 10 år gammel Volvo vil ikke gå for samme beløp. Vær også oppmerksom på at andre avgifter, for eksempel å be om gebyrer, legger sammen.

Hvor kan jeg kjøpe en eldre Volvo?

Du kan få gamle Volvoer fra forhandlere eller tier-to selgere, bilauksjoner eller kjøpe direkte fra selgeren. De fleste forhandlere er interessert i å tjene gode penger på nye biler. Tenk deg å selge en ny bil for $ 50,000 og selge en gammel Volvo for $ 6,000. De føler at de ikke vil tjene nok penger på å selge eldre biler, så de tar dem til selgere på andre nivå.

  Er det en sporty Volvo?

Hvor mye koster det å kjøre en sjekk på en gammel Volvo?

Hvis du fikk din Volvo fra en forhandler som har en forbindelse med tjenester som Carfax, vil du ikke betale en krone for å få den sjekket. Forhandleren kan hjelpe deg med å generere en kjøretøyrapport gratis. Men hvis forhandleren ikke har noen lenke eller du kjøper den direkte, trenger du et abonnement.

Et Carfax-abonnement koster opptil $ 12 eller mer. Med denne avgiften kan de kjøre ett VIN-søk og mange platesøk. Hvis du kjører et VIN-søk etter mer enn ett kjøretøy, må du bruke mer penger.

Hvilken informasjon behandler tjenester som Carfax?

De bruker bilens VIN- eller tallerkennummer for å kjøre en sjekk og få tilgang til informasjon som:

  • Informasjon om tidligere eiere
  • Gass kjørelengde dekket og kjørelengde gjenstår
  • Involvering i ulykker
  • Om bilen er flagget som flombil av forsikringsselskaper
  • Informasjon om bilregistrering

For å være på den sikre siden, kjør søkene før du kontakter selgeren. De fleste CLI listers for privateide biler snapper ofte og legger ut nummerskiltet. Du kan bruke den til å kjøre sjekken.

Hva er den betydelige forskjellen mellom gamle og nye Volvoer?

Hovedforskjellen er design og teknologi som brukes. Eldre Volvoer har mange lignende funksjoner som nye, men når det gjelder design og teknologi, er nyere biler veldig forskjellige. Noen synes nyere teknologi er for utfordrende å betjene, og foretrekker et eldre enkelt kjøretøy.

For eksempel kan du ikke finne en utelukkende gass- eller dieselmotor Volvo i dag, da nye Volvoer alle er hybrider eller helelektriske. Men hvis du bryr deg om ytelse i stedet for luksus, kan gamle Volvoer absolutt prestere.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter