Er det en sporty Volvo?

Volvo har vært kjent for å produsere trygge og unike biler siden 1927.  Men er det en sporty Volvo?

Det er mange sporty Volvoer, men dette var ikke opprinnelig tilfelle. De utviklet seg bare etter hvert som tiden gikk. Blant de mange Volvo sportsbiler er den gamle Volvo 142, utgående Volvo S60 og den nyeste XC60.

Volvo S60 er den mest sporty Volvo-modellen

Volvos mest sporty og mest dynamiske sedanbil er Volvo S60. S60-versjonen er rask, rask i ytelse, og kommer i forskjellige modeller (T5, T6 og T8 Polestar). Den har vært i produksjon siden 2018. Ulempene med førstnevnte førte til produksjonen av sistnevnte.

Den 2018 Volvo S60 er en jevn tur med optimal motor ytelse og koselige forseter, men det kan ikke konkurrere med sine rivaler når det gjelder kjøring verve. Likevel er det kjent for å være en luksuriøs bil med gode design og ytelse.

S60-serien har flotte eksteriør, sofistikert interiør, komfortable seter og flotte teknologiske sensorer for optimal drift. Disse sensorene kan være frustrerende å betjene fordi de ikke alltid reagerer i tide; Designene og utseendet er imidlertid det som skiller Volvo S60 fra de fleste rivaliserende biler i sin kategori.

Utviklingen av Volvo sportsbiler

De første Volvo sportsbilene ble ikke opprinnelig opprettet som sportsbiler. De ble bare bygget for å se ut som sportsbiler. Den første sportsbil-look-alike var P1900, som ble produsert i 1957. Det var kort tid etter erstattet av P1800 i 1960, en utmerket grand touring bil.

Selv om Volvo P1800 ikke gjorde det bra som en faktisk sportsbil, hadde den en mer livlig ytelse enn noe Volvo noen gang har produsert. Bortsett fra å ikke oppføre seg som en ekte sportsbil, hadde P1800 også noen andre ulemper. Det var overvektig, kunne bare ta to passasjerer, og oppfylte ikke mange andre krav en bil burde.

  Er Volvo pålitelige bruktbiler?

Disse ulempene fører til produksjon av 1800S og 1800E, som var ekte sportsvogner. Men ikke lenge etter stoppet produksjonen i 1973, da den ikke kunne oppfylle kravene i den nye amerikanske utslippsloven. Dette hindret imidlertid ikke Volvo i å bygge flere biler. De har siden produsert tonnevis av sportsbiler som har holdt folk wowed.

Disse bilene har blitt vakkert designet med fantastisk interiør og eksteriør. Og hver ny har behandlet ineffektiviteten til den tidligere modellen. La oss ta en titt på noen av Volvos sportsbiler siden 1956.

Volvos sportsbiler gjennom årene

Volvo 1900

Volvo P1900 ble bygget i 1956 og 1957, ved hjelp av 70-hestekrefter motor av Volvo PV444. Imidlertid hadde det et klebrig utseende. Kort tid etter introduksjonen gikk det av markedet.

Volvo P1800

I 1960 erstattet P1800 P1900. Selv om det ikke var en faktisk sportsbil, gjorde den det usedvanlig bra i høye hastigheter. Imidlertid hadde den også mange ulemper, inkludert å være overvektig.

1800ES

1800S og 1800E erstattet P1800. Den hadde et flott utseende og var drivstoffeffektiv. Men produksjonen ble avviklet i 1973 på grunn av den nye amerikanske utslippsloven.

Volvo 142

En annen høy ytelse bil med sedan B18 og B20 motorer med opptil 190 HP.

Volvo 242 GT

242GT er rask og nesten lydløs på veien og kan ta på seg mange forskjellige typer terreng.

Andre Volvo sportsbiler inkluderer:

 • Volvo 242 Turbo
 • Volvo 242 Turbo Gruppe A
 • Volvo 262C
 • Volvo 740 Turbo Vogn
 • Volvo 480
 • Volvo 780
 • Volvo 850 T5-R / 850 R
 • Volvo C70
 • Volvo S60R/ V60R
 • Volvo S80/XC90 V-8
 • Volvo C30
 • Volvo S60 Polestar/V60 Polestar
 • Polestar 1
  Hva er tryggere, Volvo eller Audi?

Vanlige spørsmål om Volvo

Hvilken er den mest luksuriøse Volvo sportsbilen?

Når det gjelder luksus, sikkerhet og skjønnhet, er Volvo-biler en topp match. Men den mest luksuriøse Volvo sportsbilen er XC90 Excellence, som selges for nesten $ 106,000 XNUMX dollar. Den leveres med fire matchende passasjerseter.

XC90 Excellence er ikke bare et trygt og pålitelig alternativ for daglig pendler, det er også laget med kvalitetsmaterialer. Det er en stilig bil med en ypperlig ytelse, på grunn av sin høy ytelse, 400-horespower tomotor.

I baksetet finner du et kjøleskap og en glass/ flaskeholder laget med håndlagde krystallglass for å holde bakrytterne fornøyde. Bilen er utstyrt med oppvarmede, ventilerte og massasje seter dekket av Nappa skinn frill. XC90 Excellence tilbyr en grad av luksuriøsitet som selv mange dyrere kjøretøy ikke gir.

Har Volvo noen gang produsert en elektrisk drevet sportsbil?

Volvo har elektrisk drevne sportsbiler, den første er Volvo Polestar 1. Den ble først produsert i 2019 og utga seg for å være Volvos første frittstående ytelsesbil. 2020- og 2021-serien ga ut nylig forbedrede spesifikasjoner.

Som nevnt bruker den et elektrisk kjøreområde og er ekstremt vakkert i alle aspekter, men det har fortsatt sine feil. Den har en liten koffert og baksete, samt hva noen vil beskrive som substandard interiør. Polestar-interiøret er koselig, elegant og rent. Den har en berøringsskjerm infotainment, som lar deg innlemme bruk av smarttelefonen din.

  Hvilken Volvo har massasjeseter?

Polestar kommer med en superladet firesylindret motor (2 liter hver), en turbo og en elektrisk motor. Disse summene til en 375 HK pleide å kjøre forhjulene. De bakre elektriske motorene produserer 114 HK som brukes til å kjøre bakhjulene. Den er drivstoffeffektiv og har en estimert 58MPGe og 82 miles elektrisk rekkevidde på motorveier / byer.

Hva er den mest solgte Volvo-bilen?

Per 2020 er de høyest solgte Volvo-bilene i Sverige SV60 og XC60. SV60 har registrert rundt atten tusen solgte enheter, mens XC60 står på mer enn tolv tusen enheter. Selv om de ikke er høyytelsesbiler, tar de fortsatt ledelsen.

Den nyeste Volvo SV60 er en utrolig bil med super romslig interiør og stilige fasiliteter. Men en av de største ulempene er infotainmentsystemet og styringen. Infotainmentsystemet er vanskelig å betjene mens du kjører, og bilen har dårlig styringsrespons. Bortsett fra det, er det en flott bil å ha.

XC60 er en utmerket crossover bil og et perfekt valg for de som leter etter en bærbar luksusbil. Den kommer med komfortable seter, søtt interiør og interessant teknologi. Det er imidlertid ikke en spennende bil å kjøre. Så hvis du er morsom personifisert, kan det være lurt å gå for noe annet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter