Bruker Jaguar Ford-motorer?

Siden Tata Motors tok eierskap til Jaguar i 2008, har det vært spekulasjoner om Jaguar fortsatt bruker Ford-motorer. Jaguar brukte først Ford-motorer, men ikke lenger. Det var en avtale mellom Ford og Tata motorer at Ford ville slutte å produsere Jaguar motorer i desember 2020, men Jaguar stoppet før den fastsatte tiden.

Overgang av Ford til Jaguar-motorer

Da Tata Motors kjøpte Jaguar fra Ford Motors i 2008, endret de ikke bare alle Jaguars komponenter umiddelbart. Selv om Tata Motors hadde laget biler før den tid, trengte de å forstå konseptet jaguarmotorer.

Lenge før Ford solgte Jaguar til Tata Motors, var Jaguar kjent som en bil med høy ytelse. Tata Motors ønsket ikke å få ned standarden på noen måte, og det kan være grunnen til at de fortsatt holdt på Ford-motorer en stund. De ønsket i det minste å forstå hvordan man produserer motorer som kan passe inn i Jaguars før de bygger sine egne.

Når det er sagt, måtte Jaguar være enig med Ford Motors da Ford var forventet å slutte å produsere motorer for Jaguar Motors. Denne avtalen skulle utløpe i desember 2020, hvoretter Jaguar var forventet å lage sine egne motorer. Jaguar tok imidlertid dristige skritt for å være klar på forhånd.

Før 2020 hadde Jaguar allerede begynt å produsere motorer for å erstatte noen av Fords motorer. Men på den tiden var avtalen mellom Jaguar og Ford fortsatt på. Jaguar var bare forberedt.

  Er Jaguar F-Type en superbil?

I 2017 kunngjorde Ford at motorforsyningen til Jaguars ville avsluttes i september 2020. Dette var tre måneder tidligere enn den opprinnelige avtalte datoen. Så i september 2020 sluttet Jaguar å bruke Fords motorer.

Så det er riktig å si at Jaguar ikke lenger bruker Ford-motorer i dag. Imidlertid kan du finne Ford-motorer i eldre modeller, bare ikke nyere modeller som Jaguars i 2021.

Jaguar motorer før september 2020

Den første foreslåtte Jaguar-motoren var den 2,0-liters turboladede motoren som var en del av Ingenium-familien til hver aluminiumsfabrikk. Motoren ble laget i Storbritannia og det da nye kraftanlegget i Kina. Jaguar brukte denne motoren til å erstatte Fords 2,0-liters turbomotor som finnes i mange Jaguar- og Land Rover-biler.

Jaguar turboladet 2,0-liters motor er vanlig i Kina, hvor kjøring biler over en 2,0-liters motor ikke er tillatt. På dette tidspunktet produserte Ford fortsatt V6 dieselmotoren og V6 og V8 superladede bensinmotorer. Jaguar erstattet imidlertid snart V6-motoren med sin 6-sylindrede utgave av Ingenium-avstamning.

Snart erstattet Jaguar Fords 2,2 med en 4-sylindret 2,0-liters dieselmotor fra Ingenium-familien. I 2016 produserte Jaguar også en 4-sylindret bensinmotor i Wolverhampton, Midt-England. Ifølge Jaguar er denne motoren drivstoffeffektiv og vil forbedre drivstofføkonomien med 15% sammenlignet med Fords motorekvivalent.

I 2017, da Ford kunngjorde tidlig oppsigelse av den opprinnelige avtalen, ble Jaguar sagt å produsere den turboladede 3,0-liters motoren. Mange trodde at riktig lading av denne motoren kunne ta plassen til V8 opprinnelig produsert av Ford Motors.

  Alt om "Jaguar Trucks": Hvilken er den beste Jaguar F-Pace?

Og i 2019 kunngjorde Jaguar (Jaguar Land Rover) den mye ryktede inline-seks-motoren. Men i stedet for den vanlige motoren ble den innebygde 6, 3,0-liters bensinmotoren kombinert med en 48 Volt elektrisk design. Dette var for å hjelpe til med å lade motoren elektrisk og forsinke når motoren slås av mens du kjører eller stopper ved en trafikkork.

Ingenium-familien

Ingenium-familien betegner alle moderne motorer bygget av Jaguar Land Rover i diesel- og bensinvarianter. Disse motorene bruker modulær design, noe som gjør det mulig å lage den i alternativer på 3, 4 og 6 sylindret. De produseres vanligvis med rundt 500 cc sylindere, avhengig av forespørsel eller krav. Dette var de samme motorene som erstattet Ford-motorene i slutten av 2015.

Vanlige spørsmål

Hvilken motor ble mest produsert av Ford for Jaguar?

Den firesylindrede bensinmotoren var den mest produserte Ford-motoren som Jaguar brukte. Det står for halvparten av alle motorene produsert av Ford og omtrent 25% av alle motorer som Jaguar noen gang har brukt.

Har Jaguar og Land Rover samme motor?

Ja, Jaguar og Land Rover biler har de samme motorene, selv mens Ford fortsatt bygget disse motorene. Da Tata Motors kjøpte Jaguar fra Ford i 2008, kjøpte de også Land Rover. I 2013 ble Jaguar og Range Rover slått sammen til ett selskap. For tiden er Jaguar referert til som Jaguar Land Rover.

  Jaguar XF Sportbrake Pålitelighet

Bruker Jaguar fortsatt Ford-motorer?

Nei, Jaguar-kjøretøy bruker ikke lenger Ford-motorer. I september 2020 sluttet Ford å levere motorer til Jaguar Land Rover. Men allerede før 2020 hadde Jaguar Land Rover begynt å bygge sine egne motorer. På den måten kunne de mestre hvilken motor som passer til hvilken bil med en gang.

Hvilke Jaguar-biler brukte Ford-motorer?

Du finner Ford-motorer i de fleste Jaguars produsert før 2015. XKR, XJS og AJs er gode eksempler på biler som brukte en Ford-motor. Men alle Jaguarer laget etter september 2020 har ikke Ford-motorer. Hvorfor? Ford har helt sluttet å levere Jaguar-motorer fra september 2020.

Hvor produseres Jaguar-motorer?

Jaguar-motorer produseres i Jaguar Land Rover motorproduksjonsanlegg i Storbritannia, som har bygget motorer fra 2015 til dags dato. De har også et annet produksjonsanlegg i Kina som startet motorproduksjon i 2017 og fortsatt produserer i dag.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter