Er Citroën C5 X en god bil?

Er Citroën C5 X en god bil?

Citroen C5 X er en stilig firedørs familiebil designet for å gjenopprette tidligere Citroen-herlighet i det berømte D-bilmarkedssegmentet. C5 X håper å oppnå alt Citroen har satt seg fore å gjøre med sine aller nyeste biler, som bringer tilbake de gode gamle dagene med «luksuriøse» franske familiebiler. Så, er Citroen C5 X en god bil?

Citroen C5 X er absolutt en spennende ny bil som lover å bringe Citroen til et helt nytt nivå og mot en lenge glemt luksuskundebase. Citroen C5 X ser annerledes ut, den ser sær ut, den skiller seg ut, og det er ikke noe du kan se for ofte i disse dager. Som sådan er C5 X virkelig en god bil.

Den kommer også med relativt kraftige, effektive og relativt glatte motorer. Kjøreopplevelsen fokuserer på brukervennlighet og komfort fremfor alt annet.  Dette betyr at C5 X ikke prøver å være sporty, da det er noe Citroen håper å oppnå med mer fokuserte modeller.

Pålitelighet er fortsatt et stort spørsmålstegn ettersom C5 X er altfor fersk og den ennå ikke kan vurderes ordentlig.   C5 X kommer ikke i nærheten av etablerte luksustilbud når det gjelder pris, noe som betyr at den gir mye valuta for pengene. Det praktiske er veldig bra, men bakseteplassen er litt trang på grunn av en skrånende taklinje.

Citroen C5 X – Kraftverket

Citroen C5 X-motorpaletten starter med 1.2L 3-sylindret motor med 130hp og 169lb-ft dreiemoment. Denne motoren kan gjøre 0-60mph på rundt 11 sekunder og nå en toppfart på 122mph.  Den neste i køen er 1.6L inline 4-sylindret motor som tilbyr 181hp og 184lb-ft dreiemoment. Denne motoren kan gjøre 0-60mph på 8.2 sekunder og nå en toppfart på 134mph.

  Vanlige problemer med Citroën DS4

C5 X tilbys også som en hybrid som benytter 1.6L 4-sylinder, men legger også til enn elektrisk motor på toppen av den for en kombinert effekt på 225hp og 265lb-ft dreiemoment.  Denne motoren er også den mest effektive med en lovet 78MPG mens bensinmodeller kan gjøre opptil 45-50MPG.

Alle modellene leveres med en 8-trinns automatgirkasse, og alle drives utelukkende av et forhjulsdriftsystem. Alt i alt får C5 X en ganske effektiv og jevn motorpalett, men en dieselmodell ville være et flott tillegg, og den samme historien gjelder for AWD.

Citroen C5 X – Design og chassis

Citroen C5 X følger et velkjent Citroen-designspråk der bilen har som mål å være annerledes, quirky og iøynefallende. Vi kan helhjertet si at Citroen klarte å gjøre det da C5 X ser ut som ingenting annet på veien. Interiøret i C5 X er også unikt og veldig velutstyrt fordi bilen får stort sett alt du ønsker deg.

Kjøreopplevelsen er utelukkende fokusert på komfort og brukervennlighet, og C5 X prøver ikke å være en sportsbil. Dette betyr at bilen er komfortabel, den takler jettegryter veldig bra, og den holder seg komponert over fartshumper. Dette betyr imidlertid at bilen ruller ganske mye i svinger, og at den ikke er smidig i det hele tatt.

Citroen C5 X – Pålitelighet og vanlige problemer

Det er fortsatt for tidlig å si om C5 X virkelig er en pålitelig bil eller ikke, fordi den er altfor fersk ut av fabrikken. Vi må vente en anstendig stund før vi kan vurdere bilen ordentlig, for nå er det rett og slett ikke mange C5 X-modeller som streifer rundt i bygatene.

  Er Citroën DS5 en god bil?

Noen journalister klaget over hybridsystemkalibreringen, da den kan være rykkete og nervøs. Uansett må vi vente og se som riktige pålitelighetsvurderinger bare kantigge in etter at bilen er minst ett år gammel.

Citroen C5 X – Verdi og praktisk

En av de beste aspektene ved C5 X er prislappen, da bilen undergraver stort sett alle etablerte luksusbiler der ute. Riktignok kan C5 X egentlig ikke sammenlignes med noen av disse bilene, men du får mye valuta for pengene da bilen virkelig bygger bro over gapet mellom Citroens gamle og oppnåelige luksus.

Praktisk er også veldig bra som bilen får fire dører og en hatchback bagasjerommet. Takket være en høyere kjørehøyde er det veldig enkelt å komme inn og ut av bilen også. Lagringsplass er også imøtekommende , noe som absolutt er noe de fleste familier vil sette pris på.

FAQ Seksjon

Bør jeg kjøpe en Citroen C5 X?

Hvis du liker hvordan Citroen C5 X ser ut, kommer du sannsynligvis til å elske alt annet med C5 X, da det ser bra ut, tilbyr mye av alt og har nok plass til en familie. Vi må imidlertid huske på at påliteligheten fortsatt er ukjent og sannsynligvis kommer til å forbli slik i noen tid.

Som sådan bør du vente et år eller to hvis du ikke er helt solgt på C5 X,  slik at du legger til pålitelighetsresultater i ligningen.

  Vanlige problemer med Citroën C1

Er Citroen C5 X en trygg bil?

Ja, Citroen C5 X ser ut til å være en veldig trygg bil, da den fikk en fantastisk 5-stjerners sikkerhetsvurdering fra mange kollisjonstestforskrifter. Meravdette får C5 X en haug med toppmoderne programvareaktive sikkerhetssystemer som er designet for å holde deg trygg til enhver tid, uansett om du er på farten, eller om du er stasjonær.

Er Citroen C5 X en luksusbil?

Citroen C5 X er den største og mest luksuriøse bilen Citroen lager, men er det en ekte luksusbil? Nei, C5 X er faktisk en veldig godt satt sammen bil, men den kan ikke konkurrere med slike som BMW, Audi og Mercedes. Prislappen som følger med C5 X er imidlertid ikke på langt nær så betydelig som den er med disse tre andre merkene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter