Er Citroën DS5 en god bil?

Er Citroën DS5 en god bil?

Citroën DS5 er en fem-dørs familie semi-luksus hatchback laget av Citroën mellom 2010 og 2018. DS5 er en bil som ser veldig slående ut inne og ute, og en som føles mye mer luksuriøs enn de fleste andre Citroën-modeller. Så, er Citroën DS5 en god bil?

Citroën DS5 har noen ting som går for det som design, motorer, teknologi, sikkerhet, og potensielt til og med det praktiske. På den annen side har bilen ikke det beste ryktet for pålitelighet,  og mange tror at det også koster litt for mye for hva det er. Uansett, DS5 kan være en god bil hvis du liker det som det er, hvis du ikke liker bilen, har du det bedre uten den.

Motorene som tilbys med DS5 er anstendige, da det er noen forskjellige motoralternativer du kan velge mellom. Utformingen av DS5 er en av de sterke draktene, da bilen ser dristig og futuristisk ut. Interiøret er veldig mye det samme, noe de fleste av oss egentlig ikke er vant til å se fra et merke som Citroën.

DS5-påliteligheten er imidlertid tvilsom i beste fall, da bilen lider av et bredt spekter av problemer som hemmer bilens brukeropplevelse ganske mye. Verdiene av disse er veldig gode på 2nd hand markedet som gjør dem populære til denne dagen. Til slutt er praktisk greit, men bilen ofrer plass til design litt.

Citroën DS5 – Kraftverket

Hvis du vil ha en bensindrevet Citroën DS5, må du gå for den 1,6 L 4-sylindrede motoren som tilbyr mellom 150 og 200hp for de tidligere modellene eller 165hp for post-facelift-modellen.  Disse motorene kan returnere opptil 40MPG kombinert, og de kan pares med enten en manuell girkasse eller en Citroën automatisk girkasse.

  Er Citroën C1 en god bil?

Hvis du foretrekker dieselmotorer, kan du velge mellom enten en 1.6L eller en 2.0L diesel 4-sylinder der 1.6L tilbyr opptil 120hp og 2.0L tilbyr opptil 181hp.  Disse kan returnere opptil 55MPG kombinert og kan også pares med enten en manuell eller en automatisk girkasse.

Du kan også gå for en hybrid DS5 for etter 2015-modeller som tilbyr 2,0L diesel med en elektrisk motor for en kombinert effekt på rundt 200hp og maksimalt 70MPG kombinert. Alle DS5-modeller er FWD, og disse motorene ser ut til å passe bilens karakter veldig bra.

Citroën DS5 – Design og chassis

Citroën DS5 ser slående ut inne og ute, da det er et av de viktigste salgsargumentene til DS5. Bilen ser futuristisk ut og er fullpakket med en haug med futuristiske designinnslag som løfter opplevelsen ganske mye. Interiøret er plysj og interessant, men det kan ikke konkurrere med ekte tyske luksusbiler, ikke med hensyn til stil og utstyr.

Kjøreopplevelsen er for det meste dynamisk, men DS5 er også en veldig komfortabel bil. Chassis- og fjæringsjusteringen er skreddersydd for en jevn totalopplevelse som gjør DS5 til en virkelig god daglig sjåfør.

Citroën DS5 – Pålitelighet og vanlige problemer

Sannsynligvis er et av de største problemene med DS5 dens mangelfulle pålitelighet som ser ut til å følge mange DS-modeller til og med den dag i dag.  DS5 lider av en rekke elektriske problemer som i verste fall kan ødelegge eieropplevelsen, eller irritere deg hele tiden i beste fall.  Bilen lider også av fjæringslagerproblemer som kan mislykkes tidlig.

  Vanlige problemer med Citroën C5 Aircross

Andre problemer inkluderer problemer med olje og potensielle drivstofflekkasjer, problemer med DPF (dieselpartikkelfilter) og problemer med bilens utstyr.  Alt i alt er DS5 ikke det beste når det gjelder pålitelighet, men senere modeller ser ut til å endre det til det bedre, i det minste til en viss grad.

Citroën DS5 – Verdi og praktisk

Når det gjelder verdi, ser DS5 ut til å gjøre mer enn greit, da disse bilene som brukes kan fås til en virkelig rimelig pris, men det er fornuftig for en bil i denne alderen. Hvis du sammenligner det med sine tyske rivaler, virker det som et røverkjøp, men Audi, BMW og Mercedes gjør ganske enkelt bedre biler generelt.

Praktisk er greit, da bilen enkelt kan sitte opptil fire voksne, og det er nok bagasjerom til dem alle. Problemet her skyldes imidlertid for det meste synlighet, da bilen er lang og den stilige designen hemmer synligheten og brukervennligheten litt. Bilen er også fullpakket med mange familievennlige funksjoner.

Delen Vanlige spørsmål

Er Citroën DS5 en luksusbil?

Citroën DS5 er en bil som er ment å konkurrere med luksusbiler uten at det er en ekte luksusbil selv. Det er ikke å si at DS5 ikke er en plysjbil, fordi det er det, det handler mer om det faktum at det er Citroën under alt det interessante designet. Dette er ikke noe luksuskjøpere er ute etter, og det er derfor DS forlot Citroën i 2015.

Selv om DS5 tilbyr mange luksusfunksjoner, og selve bilen bygger bro mellom luksus og futuristisk design, kan DS5 ganske enkelt ikke betraktes som en ekte konkurrent til veletablerte tyske luksusmerker, selv om DS5 slår noen av disse i visse aspekter.

  Vanlige problemer med Citroën DS4

Kan jeg kjøpe en Citroën DS5 i USA?

En gang solgte Citroën biler på amerikansk jord, og de var faktisk gode på det, men alt dette endret seg på 1970-tallet da nesten alle franske merker forlot det amerikanske markedet.  Grunnen til at de dro er at europeiske biler var dyrere enn innenlandske og japanske økonomibiler, men likevel ikke var bedre.

Som sådan forlot Citroën det amerikanske markedet, og det er ingen indikasjoner på at det kommer til å gå tilbake når som helst snart.

Hvorfor vil Citroën lage luksusbiler?

Et luksusbilmerke vil alltid være verdt mye mer penger enn en bil på økonominivå, og merkevarer ønsker å konkurrere når det gjelder å lage verdens mest berømte biler. Selv om merkevarer på økonominivå ofte tjener mer penger enn luksusmerker, er det å lage et luksusmerke noe mye mer fascinerende.

Videre ønsker Citroën å utvide til forskjellige markeder og omfatte et bredere målgruppe som bør bringe inn flere kunder og mer interesse for  Citroën som merkevare. Til slutt  pleide Citroën å lage virkelig luksuriøse biler, men de sluttet å gjøre det for å fokusere på modellene vi kjenner nå.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter