Er Citroën DS7 Crossback en god bil?

Er Citroën DS7 Crossback en god bil?

DS7 Crossback er en franskprodusert kompakt crossover/SUV som først ble introdusert i 2017 og fortsatt er i kontinuerlig produksjon. Med tanke på at DS7 Crossback er en crossover/SUV, og at crossover-SUV-er er de mest populære bilene på markedet akkurat nå, ønsker DS å selge massevis av disse. Så, er Citroen DS7 Crossback en god bil?

DS7 Crossback er en veldig god bil hvis du liker merket og hvordan bilen ser ut. DS tok en annen tilnærming når det gjelder å lage biler, da de pleier å lage virkelig flotte biler som tiltrekker seg oppmerksomhet uansett hvor de går. Vi må også huske på at alle motorene som tilbys er kraftige, raffinerte og veldig effektive.

Vi har allerede sagt at DS7 er en pen bil, og de fleste pleier å være enige i det. Interiøreti DS7 er også veldig kult og er innredet veldig bra. DS7 kjører som alle andre crossover/kompakt SUV i dette segmentet, noe som betyr at den er komfortabel, raffinert og veloppdragen.

Påliteligheten er bedre enn de fleste Citroen DS-modeller, men fortsatt ikke i nærheten av toppen av næringskjeden. Verdiene av disse er ganske bratte fra nye, men brukte eksempler kan bli funnet til en ganske diskontert rente. Det praktiske er veldig bra fordi bilen tilbyr mye sitteplass og ganske stor bagasjeromsplass også.

DS7 Crossback – kraftverket

DS7 Crossback bensinmotor lineup starter med 1.2L inline 3-sylindret motor som tilbyr 130hp ennd 169lb-ft dreiemoment.  Denne motoren er bra for opptil 50MPG. Den neste i køen er 1.6L 4-sylindret motor med 180hk og 184lb-ft dreiemoment. Denne motoren kan også fås med 225hp og 221lb-ft dreiemoment. Effektivitetsmessig har begge disse en tendens til å toppe rundt 40MPG kombinert.

  Vanlige problemer med Citroën C4 Aircross

Vil du ha diesel, kan du velge mellom to dieselmotorer. Inngangsnivået 1.5L 4-sylinder med 130hp og 221lb-ft dreiemoment eller en 2.0L 4-sylinder med 180hp og 295lb-ft dreiemoment.  Du kan også få en hybridversjon av DS7 Crossback kalt E-Tense.  Det er to forskjellige hybridmoduser tilgjengelig, den ene får 300 hk fra 1.6L og en elektrisk motor mens den andre får 225 hk fra samme konfigurasjon.

Alt i alt kan vi si at DS7  Crossback-motorutvalget er mye bedre enn hva det en gang var mens de var tilbake hos Citroen. Disse motorene kommer alle parret til enten en manuell eller en automatisk girkasse. Alle DS7-modeller starter med en FWD satt  opp mens du kan oppgradere til å ha en firehjulsdrift.

DS7 Crossback – Design og chassis

I introen til denne artikkelen sa vi at utformingen av DS7 Crossback er veldig kul. Bilens futuristiske linjer og skarpe kanter gjør at det ser ut som den ble utgitt i går. Interiøret i DS7 er også virkelig eksklusivt på samme måte, noe som betyr at design er en av de sterke draktene til DS7 Crossback.

Tuning av chassis og fjæring er skreddersydd mot komfort og brukervennlighet, noe som er tydelig i det øyeblikket du tar bilen for en kjøretur. DS7 kjører relativt jevnt og vedvarende, noe som er vanlig for segmentet. Alt i alt er DS7-kjøreopplevelsen veldig godt innstilt.

DS7 Crossback – Pålitelighet og vanlige problemer

Pålitelighetsmessig synes DS7 å være mye bedre enn tidlig generasjons Citroen DS-modeller, men er fortsatt kjent for å lide av et bredt spekter av problemer. De vanligste DS7 Crossback-problemene inkluderer fjæringsproblemer, problemer med drivstofflekkasjer, elektriske problemer, problemer ved oppstart og problemer med bilens batteri og dynamo.

  Vanlige problemer med Citroën DS3

Det gode er at DS7 ikke er den dyreste bilen å bo i dette segmentet, men den dårlige nyheten er at bilen ikke gjør grundig vedlikehold ganske ofte. Alt i alt er det en etterlengtet forbedring i forhold til eldre Citroen DS-modeller.

DS7 Crossback – Verdi og praktisk

DS7 Crossback er en relativt kostbar bil fra ny, men avskrivninger har sørget for at du kan kjøpe en DS7 Crossback brukt til en ganske nedsatt pris.  Dette betyr at du får en ganske luksuriøs opplevelse i et segment som ser ut til å tiltrekke seg kjøpere til venstre og høyre.

Praktisk er også veldig bra som bilen tilbyr en stor sittegruppe med en anstendig størrelse bagasjerommet også. Sikten er veldig god takket være en hevet sittestilling. Bilen kommer også med mange familievennlige funksjoner som innvendige oppbevaringsplasser og lett tilgjengelige ankerpunkter for barnemontering.

FAQ Seksjon

Er DS7 Crosstback en trygg bil?

DS7 Crossback er en veldig trygg bil, da den fikk en 5-stjerners rangering fra alle de ledende kollisjonstestforskriftene. En 5-stjerners hastighet gis bare til biler som ikke bare passerer standardene, men gjør det med glans. En 5-stjerners rangert bil er en som også får mange programvaresikkerhet aktive funksjoner som holder deg trygg både mens du kjører og mens du står stille.

Det dårlige er at mange av disse kommer som en del av dyre valgfrie pakker, og DS er også opptatt av å legge til en haug med unødvendige funksjoner som en del av disse pakkene.

  Er Citroën DS4 en god bil?

Kan jeg kjøpe en DS7 Crossback i USA?

Vi er sannsynligvis alle klar over at du ikke kan kjøpe Citroen i USA siden 1970-tallet, og det er ingen indikasjoner på at Citroen kommer tilbake til det amerikanske markedet når som helst snart. Men selv om du ikke kan kjøpe en DS7 Crossback i USA, er DS potensielt kommer til å tilby sine biler over hele verden som også vil inkludere USA på et tidspunkt.

Er DS bedre enn Citroen?

DS pleide å være et undermerke fra Citroen, men de forgrenet seg i 2015 og begynte å lage sine egne biler med mål om å bli et fullverdig luksusbilmerke. Som sådan lager DS mer luksuriøse, mer eksklusive biler som ikke bare yter bedre, men også er mer pålitelige som helhet. Det vil imidlertid ta lang tid før DS virkelig kan konkurrere med etablerte luksusbilmerker som er tilgjengelige i noen tiår om ikke enda lenger.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter