Er Citroën DS9 en god bil?

Er Citroën DS9 en god bil?

DS9 er en utøvende mellomstor  luksussedan og også den aller første ekte luksus mellomstore sedan av det franske merket DS. DS pleide å være underCitroën-paraplyen, men de forgrenet seg tilbake i 2015 for å skape sin egen vei mot å bli et fullverdig luksusbilmerke. Så, er Citroen DS9 en god bil?

DS9 er en veldig god bil i seg selv, men den er omgitt av etablerte mellomstore luksusbiltilbud som BMW 5-serie, Audi A6, Volvo S90 og Mercedes Benz E-klasse. Å konkurrere med disse merkene er en vanskelig oppgave og er hovedårsaken til at DS9 må jobbe dobbelt så mye for å få et lignende popularitetsnivå.

Uansett er motorene som tilbys kraftige, effektive og relativt sofistikerte. Designet er fantastisk for noen , men likevel overstilt til andre. Interiøret er pent lagt opp med materialer av høy kvalitet, men infotainmentsystemet er langt fra sine tyske rivaler. Kjøreopplevelsen er veldig bra fordi DS9 er en veldig komfortabel bil.

Pålitelighetsmessig er det fortsatt for tidlig å si hvor godt DS9 kommer til å klare seg, men akkurat nå ser det ut til å lide av visse problemer med infotainmentsystemet. DS9 er prisd like mye som sine tyske rivaler, noe som er en tøff svale for mange. Praktisk på den annen side er veldig bra takket være lasts av plass hele.

DS9 – Kraftverket

Inngangsnivå bensin DS9-motoren er en 1.6L inline 4-sylindret motor parret med en elektrisk motor som skyver ut en kombinert effekt på 225hp og 265lb-ft dreiemoment.  Den neste modellen i linjen bruker samme konfigurasjon, men effekten økes til 250 hk mens dreiemomentet forblir det samme.  Til slutt bruker toppmodellen også samme konfigurasjon, men kraften økes til 360 hk og 383 lb-ft dreiemoment.

  Er Citroën DS7 Crossback en god bil?

Det virker som om disse tre er de eneste drivlinjene som er tilgjengelige for øyeblikket, og diesel er ingen steder å se.  Alle disse tre er veldig effektive uansett hvor du kjører bilen. Innstegsbilen og midtspesifikasjonsbilen er forhjulsdrevne, mens 360 hk-modellen er AWD. Alle disse tre leveres også med en 8-trinns automatgirkasse som standard.

Alt i alt er DS9-drivlinjen anstendig, da den gir deg mye kraft og dreiemoment, men klarer også å holde deg effektiv samtidig. Noen kunder kan ikke begripe å ha en mellomstor luksussedan uten en 6-sylindret motor, og de velger vanligvis tyske luksusbiler.

DS9 – Design og chassis

DS9s utvendige designspråk er sterkt inspirert av fremtiden, noe som er åpenbart i det øyeblikket du legger øynene på DS9. Det blir mange skarpe creases og potensielt til og med overstilte komponenter som gjør at bilen føles og ser veldig moderne ut. Interiøret i DS9 er veldig stilig og også veldig velutstyrt takket være mange materialer av høy kvalitet overalt.

DS9-chassiset og fjæringsjusteringen er skreddersydd for komfort.  Men DS9 får også en ytelseslinje som til en viss grad gjør bilen smidig. Det er ikke en BMW 5-serie, men den er sikkert morsommere å kjøre enn noen andre tyske luksusbiler.

DS9 – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, kan vi ikke si sikkert hvor godt DS9 gjør det fordi det fortsatt er altfor tidlig å si. Bilen begynner bare å gå ut, og etter at den når en betydelig mengde kunder, kan vi si om den virkelig er pålitelig eller ikke.  Noen problemer ble imidlertid allerede nevnt av forskjellige biljournalister som prøvekjørte bilen.

  Hvor pålitelig er Citroën

For det første er ikke infotainmentsystemet på nivå med sine tyske rivaler, og det kan noen ganger gli ut eller slå seg av. Heldigvis vil disse sannsynligvis bli sortert ut med en programvareoppdatering. Noen journalister kritiserte bilen for tvilsom kvalitetskontroll, men det ser ikke ut til å være etn problem i seg selv.

DS9 – Verdi og praktisk

DS9 er priset nesten identisk med sine viktigste tyske rivaler, noe som er et tøft salg for de som er vant til å kjøpe biler fra etablerte luksusmerker. DS9 er den aller første ekte luksussedanen fra dette merket, og det faktum at den deler plattform med Peugeot 508 (en ikke-luksusbil) gjør det mye vanskeligere å selge DS9.

Praktisk på den annen side er veldig bra som DS9 tilbyr masse innvendig plass mens bagasjerommet plass er nesten mer enn nok. Sikten kunne vært bedre, men generelt er de praktiske egenskapene til DS9 like gode som de er hos de tyske og svenske rivalene.

FAQ Seksjon

Kan DS9 konkurrere med BMW 5-serie, Audi A6 og Mercedes E-klasse?

Det kommer an på hvordan du ser på det.  Hvis du er lojal mot dine tysk-etablerte luksusmerker, kommer du ikke til å se DS9 som en ekte konkurrent, selv om den er på de fleste områder.  Den største forskjellen mellom disse tre og DS9 er at disse tre har en langvarig arv av å være den foretrukne bilen for nesten alle mellomstore luksusbilkjøpere.

Å komme inn i en gruppe som er så etablert som denne er ikke en lett oppgave, spesielt for et merke som pleide å være under en økonomibilmerkeparaply.

  Vanlige problemer med Citroën C4 Aircross

Er DS9 et godt kjøp?

DS9 kan være et godt kjøp hvis du fikk deg en god avtale, og hvis du liker bilen for hva den er. Vi er imidlertid ikke klar over hvor dårlig DS9 kommer til å svekke seg, noe som betyr at det å vente et år eller to før du trekker i avtrekkeren, faktisk er en veldig god idé.

Er DS et ekte luksusmerke?

For å svare riktig på dette spørsmålet, må vi først definere hva en luksusbil til og med er. En luksusbil er laget av et ønskelig og veletablert merke, det er en bil som komplimenterer en luksuriøs livsstil fordi den klarer å overgå de fleste forventninger og fordi den kan gjøre mange ting veldig bra uten å gå på kompromiss med nesten hva som helst.

DS er ennå ikke et etablert merke, men DS prøver veldig mye å endre det. Ingen kan nekte for at DS utnevner bilene sine veldig bra, da nesten alle er fullpakket med den nyeste og beste teknologien, fantastiske byggematerialer og sterke motorer. Som sådan er DS absolutt et luksusmerke i støpeskjeen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter