Er Citroën C6 en god bil?

Er Citroën C6 en god bil?

Citroën C6 var et relativt mislykket forsøk av Citroën å gjøre en forstyrrelse i luksus mellomstore sedan markedet.  Bilen ble først introdusert i 2006 og den var i produksjon i seks år på rad. For en flekk av kontekst selger Mercedes titusenvis av E-klasse modeller hvert år uten problemer.

På den annen side nådde hele produksjonen av Citroën C6 et mangelfullt antall bare sjenert av 24.000 enheter. Dette beviser ganske enkelt at ikke-luksuriøse bilmerker ikke kan spasere inn i luksusbilmarkedet med en svak merkeappell og tro at de virkelig kan konkurrere med merker som har eksistert rundt luksusbilbordet i flere tiår.

Så, er Citroën C6 en god bil? Citroën C6 er ikke en dårlig bil i seg selv, da den ser fantastisk ut og virkelig føles som en konkurransedyktig luksusbil. På den annen side var motorvalgene begrenset, bilen var ikke virkelig på nivå med den tyske trioen, og det faktum at C6-påliteligheten var fra akseptabel.

Dette betyr at andre hånd Citroën C6-modeller nå kan fås for peanøtter, da de har avskrevet ganske mye. For prisen de koster nå, føler de seg eksklusive, men driftskostnadene har holdt seg de samme. Praktisk er også bra da bilen tilbyr en haug med plass, selv om synligheten er litt svekket.

Citroën C6 – Kraftverket

Citroën kommer med bare en enkelt bensindrevet motor, en 3.0L V6-motor som skyver ut 211hp og 213lb-ft av dreiemoment.  Maksimal hastighet er vurdert til 146 mph mens 0-60mph tar mer enn 10 sekunder.  Bilen returnerer opptil 22MPG kombinert og leveres med FWD og enn automatisk 6-trinns dreiemoment omformer girkasse.

  Vanlige problemer med Citroën DS4

C6 tilbyr imidlertid tre forskjellige dieselmotoralternativer. Oppstillingen starter med 2.2 L 4-sylinder med 170hp og 295lb-ft dreiemoment mens midt-spec 2.7L 6-sylinder diesel tilbyr 204hp og 324lb-ft av dreiemoment.  Den kuleste C6-modellen leveres med en 3.0L diesel V6 med 245hp og 331lb-ft dreiemoment som gjør ats C6 å nå 0-60mph i 8.5 sekunder.

Disse tallene føles ganske potente, men er langt fra den tyske trioen.  MPG-resultater er i beste fall 35MPG, mens alle modeller også kommer med en FWD-konfigurasjon og en 6-trinns automatisk girkasse. Alt i alt er C6-drivverket ikke svakt, men det er heller ikke noe spesielt.

Citroën C6 – Design og chassis

Måten Citroën C6 ser ut fra utsiden er sannsynligvis en av de mest attraktive tingene med C6 generelt.  Bilen kommer med fantastiske svingete linjer som komplimenterer en luksusbil veldig bra. Interiøret i C6 er også veldig velutstyrt, men det deler fortsatt mange av sine deler og design berører med betydelig billigere Citroën biler.

Fjæring og chassistunning er utelukkende fokusert på komfort, brukervennlighet og isolasjon fra veien. Dette betyr at bilen har en tendens til å rulle inn i hjørner ganske mye, men det hjelper den med å takle veifeil veldig bra.

Citroën C6 – Pålitelighet og vanlige problemer

Kjegle av de verste aspektene av Citroën C6 må være påliteligheten som bilen har en tendens til å lide av en rekke problemer veldig ofte. De vanligste motorrelaterte problemene er knyttet til EGR-ventilen, glødepluggene, hvor høyt motoren er og turboladerne som er utsatt for feil.

  Vanlige problemer med Citroën C6

Andre problemer inkluderer utstyrsrelaterte problemer som vanninntrengning, tvilsomme panelhull, taklukeproblemer og viktigst av alt rust. Elektriske problemer er en vanlig forekomst på C6, og det samme er suspensjons- og girkasserelaterte problemer.

Citroën C6 – Verdi og praktisk

Citroën C6 avskrevet som gal siden den kom ut fordi bilen aldri var på langt nær så populær som bilen den prøver å konkurrere med. Etter alle disse årene ser C6 ut til å endelig få litt anerkjennelse, da mange mennesker ser tilbake på C6, spesielt fordi bilen ser interessant og annerledes ut.

Praktisk er veldig bra når det gjelder sitteplassen, men vi må nevne at bakre hoderom er litt hemmet av bilens skrånende taklinje. Bagasjerommet på C6 er virkelig imøtekommende som det er tilfelle med de fleste biler fra dette segmentet. Endelig er bilens synlighet heller ikke den beste.

Delen Vanlige spørsmål

Er Citroën C6 bedre enn Audi A6, BMW 5-serien eller Mercedes E-klasse?

Nei, Citroën C6 er ikke så god som Audi A6, BMW 5-serien, eller Mercedes E-klasse fra den tiden.  All tre av disse har en lang historie med å lage mellomstore luksusbiler mens Citroën ikke gjør det. Det er tydelig i det øyeblikket du sammenligner disse over hele linjen, da du umiddelbart kan fortelle at de tyske tilbudene rett og slett er bedre.

C6 konkurrerer med tyskerne i visse aspekter, spesielt utvendig design som alle tretyske merker gjorde ikke best-looking mellomstore sedans på det tidspunktet.

  Vanlige problemer med Citroën DS5

Vil Citroën noensinne bringe tilbake C6?

Foreløpig er det ingen indikasjoner på at Citroën kommer til å tilby C6 når som helst snart. Grunnen til det er enkelt. Å prøve å bli med på luksusbilmarkedet hvis du ikke er et luksusmerke, er ekstremt vanskelig, da de fleste luksusmerker har en langvarig historie som snakker til folk om kvalitet, håndverk, stil og luksus.

Videre lever vi i en tid der SUV-er og crossovers dominerer verdens markeder, og det er veldig vanskelig å bli med på luksusbilmarkedet generelt.

Er Citroën C6 en familiebil?

Citroën C6 synes å være noe av en blanding mellom en luksus chauffer langdistanse bil og en ekte stor familie sedan. Dette betyr at C6 føler seg hjemme og gjør en av disse tingene. Imidlertid, hvis du vil bruke den som en familiebil, kan du sikkert det, da C6 også er stille, komfortabel og ganske praktisk.

Det eneste som potensielt kan holde deg tilbake er påliteligheten, da det er det største spørsmålstegnet til C6 generelt. Som sådan er det å kjøpe en brukt C6 en gamble, da du aldri vet hva du kan få.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter