Er DS 3 Crossback E-Tense en god bil?

DS 3 Crossback E-Tense

DS 3 Crossback er en subcompact premium familie SUV designet for å konkurrere med ganske etablerte tyske merker.  For i det hele tatt å kunne true slike som VW, Audi, BMW og Mercedes, må DS 3 være annerledes, men minst like god som T-Roc, Audi Q3, BMW X1 og Mercedes GLA. Så, er DS 3 Crossback E-Tense en god bil?

DS 3 Crossback E-Tense er virkelig en god bil, men den ligger i uten tvil det mest konkurransedyktige segmentet av premiumbiler i dag, da en subkompakt og kompakt SUVer og crossovers er de mest populære premiumbilene som eksisterer. E-Tense-merket er kun forbeholdt en elektrisk DS 3 Crossback , noe som betyr at DS 3 låner den velkjente Stellantis EV-plattformen.

Designmessig er DS 3 et blikkfang, men noen anser det for å være litt for overstilt og mangler identitet. Interiøret i DS 3 Crossback er veldig pent lagt opp med high-end materialer, men det skriker ikke luksus på samme måte som tyskerne gjør.

DS 3 Crossback E-Tense kjører på en ganske avslappet måte uten å prøve å være altfor sporty. Verdimessig er DS 3 E-Tense fast i premiumsegmentet. Det praktiske er veldig bra, men det totale bagasjerommet og sitteplassen er ikke på nivå med tyskerne.

DS 3 Crossback E-Tense – drivlinjen

DS 3 Crossback E-Tense får det velkjente 50 kWh-batteriet du pleier å finne i mange Stellantis-eide merker som Peugeot, Fiat, Opel eller Citroen.  Dette betyr 136hp og en 0-60mph tid på 9 sekunder, toppfarten er vurdert til 93mph.  Denne drivlinjen er parret med en 1-trinns girkasse og kraft blir sendt til bare forhjulene.

  Vanlige problemer med Citroën C6

Du kan forvente å komme rundt 200 miles på en full ladning som er ok-ish. Maksimal ladehastighet er begrenset til 100 kW, noe som betyr at du kan lade DS 3 E-Tense fra 20% til 80% på rundt 23 minutter.  På den annen side vil langsom AC-lading sannsynligvis ta deg mer enn 5 og mindre enn 7 timer.

DS 3 Crossback E-Tense – Design og kjøring

DS pleide å være et merke under Citroen-paraplyen, men de bestemte seg for å forgrene seg tilbake i 2015 og lager nå frittstående biler. DS designspråk kan betraktes som dristig eller slående, noe som betyr at DS 3 Crossback E-Tense er nødt til å vekke oppsikt uansett hvor du går. Interiøret i DS 3 Crossback er like slående.

Når det gjelder kjøreopplevelsen, kan vi enkelt si at DS 3 Crossback E-Tense klarer å holde seg komfortabel og godt kontrollert uansett hvor du kjører den. Det er fairly komfortabel med god støyisolering. DS prøver heller ikke å gjøre bilene sine sporty, noe som betyr at du kan forvente en mild og avkjølt cruisingopplevelse med E-Tense.

DS 3 Crossback E-Tense – Pålitelighet og Common ersaksøker

Juryen er fortsatt ute på pålitelighet med E-Tense som denne bilen har bare eksistert en kort stund. Dette betyr at vi ikke fullt ut kan vurdere hvor pålitelig eller upålitelig det er, og dermed må vente noen år før vi prøver å gjøre det. Uansett virker det som om DS 3 E-Tense lider av visse relativt små problemer som må tas opp.

  Vanlige problemer med Citroën DS5

For det første kan visse avanserte førerassistansesystemer som kjørefeltassistentfunksjonen være altfor selvsikker , noe som ber de fleste eiere om å slå den av. Dørhåndtakene er kjent for å være upålitelige til tider, og appen som følger med bilen er ikke den enkleste å bruke, noe som betyr at mange eiere ikke vet hvordan de skal sette opp  ladeøkter på forhånd.

DS 3 Crossback E-Tense – Verdi og Practicality

Du kan forvente å betale litt under € 40.000 for DS 3 Crossback E-Tense i Europa, som er en ganske høy prislapp for en Stellantis-basert bil.  DS 3 E-Tense er imidlertid mye bedre enn mange andre elbiler basert på denne plattformen, da det virkelig føles som et premiumprodukt hele veien.

Det praktiske er også veldig bra da DS 3 E-Tense klarer å pakke inn ganske mange ting for sin størrelse. Imidlertid tilbyr de fleste tyske rivaler mer sitteplass og mer bagasjerom. Videre er de også litt mer intuitive å bruke generelt.

FAQ Seksjon

Bør jeg kjøpe DS 3 Crossback E-Tense?

Hvis du er interessert i å kjøpe en high-end familie kompakt elektrisk SUV, er du virkelig bortskjemt med valg her.  Nesten alle premiummerker der ute tilbyr noe i dette segmentet, noe som betyr at det er dusinvis på dusinvis av alternativer du kan gå med. Hva er det som gjør at DS 3 skiller seg ut i denne mengden?

Jeg vil si at DS 3 følger en helt autentisk designbane, både innvendig og utvendig. Der tyskere liker å være konservative med design, går DS helt ut og gjør bilen virkelig iøynefallende. Dette er etter min mening  det viktigste salgsargumentet til DS 3 E-Tense og er også grunnen til at man bør gå for DS-3 fremfor konkurrentene.

  Vanlige problemer med Citroën C4 Picasso

Er DS 3 Crossback E-Tense en luksusbil?

DS 3 Crossback E-Tense er en luksusbil, både prismessig og substansmessig. Vi må imidlertid påpeke at det er mange andre luksusbiler fra dette segmentet som holder større vekt i de fleste bilisters hjerter. DS 3 er en virkelig spennende bil som på en eller annen måte føles frisk i et segment der det er ganske vanskelig å være fersk.

Som sådan tjener DS 3 definitivt  sin plass på en bedriftsbilparkering, selv om den ikke er den beste luksusbilen i dette segmentet, ikke engang med et langt skudd.  

Er DS 3 Crossback tilgjengelig som hybrid?

Som nevnt i begynnelsen kommer E-Tense-navnet fra det faktum at DS 3 Crossback E-Tense er EV-versjonen av DS3. Deter ingen DS 3 hybridversjoner  for øyeblikket, og that er usannsynlig å endre når som helst snart.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter