Er Citroën DS4 en god bil?

Er Citroën DS4 en god bil?

Citroen DS4 er en fransk-laget semi-luksus hatchback designet for å bygge bro mellom økonominivå og ekte luksus bil merker ved å ta en Citroen og gjøre det bedre på alle måter. DS-merket er kjent for sine slående designvalg, materialer av høyere kvalitet, en mer polert opplevelse og en litt større prislapp.  Er Citroen DS4 en god bil?

Citroen DS4 er faktisk en god bil for hva det er, men det er kanskje ikke den mest pålitelige bilen Citroen noensinne har laget. Senere modeller er mye bedre, og det er derfor de holder verdien betydelig bedre i motsetning til tidligere biler. DS4 får en ganske beskjeden motorpalett, noe som betyr at du kan gå for modellen som passer dine preferanser.

DS4-designet er mye bedre enn noe Citroen tilbød på den tiden da denne bilen kom ut fordi DS4 ser sportier og mer målrettet ut. Interiøret i DS4 er av høyere kvalitet, og det får alt du forventer av en bil i denne tiden. Kjøreopplevelsen er på den sporty siden, men DS4 er ingen ytelsesbil.

Verdiene av disse ser ut til å være ganske rimelige i disse dager, noe som gjør dem interessante brukte bilvalg.  Praktisk er også veldig bra fordi bilen har nok plass til opptil fire fullvoksne voksne, mye bagasjerom, god synlighet og mange familievennlige funksjoner og interiørlagringstempo.

Citroen DS4 – Kraftverket

Citroen DS4-motorpaletten starter med den 1,2 L innebygde 3-sylindrede motoren som tilbyr 131hp.  Hvis du vil ha en kraftigere bensinmotor, må du oppgradere til den 1,6 L innebygde 4-sylindrede motoren med 120hp-200hp for den kraftigste DS4 Sport-modellen.  Alle disse er FWD-biler, men du kan velge mellom en manuell eller en automatisk girkasse.

  Vanlige problemer med Citroën C4 Picasso

DS4 kommer også med mange dieselmotorer. Den minste 1,6 L 4-sylindrede dieselen tilbyr mellom 111hp og 117hp, mens den større 2,0 L 4-sylindrede dieselen tilbyr mellom 163hp og 182hp.  Disse to dieselmotorene er de mest effektive fordi de kan returnere nesten 50MPG uten problemer.

Alt i alt er DS4-motorpaletten god, da den gir deg valget mellom to diesel- og to bensinalternativer. Det er ingen hybrider med Citroen DS4 som den første DS4 hybrid ble introdusert etter at DS forlot Citroen.

Citroen DS4 – Design og chassis

Når det gjelder design, er DS4 veldig bra, da bilen ser futuristisk ut og fullpakket med mange interessante designvalg som skiller den fra resten av pakken.  Interiøret i DS4 er også veldig kult utseende, men noen designvalg er litt mer tvilsomme, da de hemmer ergonomi litt.

Fjærings- og chassisjusteringen til DS4 er helt skreddersydd for komfort og brukervennlighet, noe som gjør at  DS4 føles ganske behagelig. Den ruller ikke for mye i hjørnene, noe som gjør den til en dynamisk bil, men ingenting i forhold til ekte varme hatchbacks.

Citroen DS4 – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, er DS4 absolutt tvilsom, da bilen ser ut til å oppleve en rekke problemer igjen, høyre og sentrum.  Tidligere DS4-modeller er verre enn nyere fordi de også ble tilbakekalt en rekke ganger for problemer som virkelig ikke passer til en bil laget i denne tiden. Uansett er de vanligste problemene med DS4 med startmotoren og bilens utstyr.

  Er Citroën C3 Picasso en god bil?

Andre problemer inkluderer problemer med plutselig tap av motorkraft som kan bidra til en rekke forskjellige årsaker.  Vi må også  nevne problemer med olje og til og med potensielle drivstofflekkasjer som kan være veldig farlige. Til slutt kan sikkerhetsbelteproblemer av alle slag oppleves med DS4 også.

Citroen DS4 – Verdi og praktisk

Du kan nå hente en brukt Citroen DS4 for ikke så mye penger som gjør DS4 til en veldig populær bil på 2nd hand markedet.  Praktisk-klok, DS4 er veldig bra fordi det tilbyr nok sitteplasser plass for fire voksne, men ikke nok for fem fullt voksne voksne. Bagasjerommet er også veldig stort.

Sikten er også god, selv om bilens C-søyler er på den tykkere siden. Bilen er fullpakket med en haug med familievennlige funksjoner som gjør bilen bra for familietransportoppgaver.

Delen Vanlige spørsmål

Er Citroen DS-merket dødt?

Citroen DS-merket er langt fra dødt, mendet eksisterer ikke lenger  under Citroen-paraplyen da DS skilt fra Citroen helt i 2015. Grunnen til at de gjorde dette er å la DS vokse sin egen arv, og fordi det å være et luksusmerke under en økonomimerkeparaply egentlig ikke er noe som oser av luksus.

Som sådan er DS-merket nå helt uavhengig og gjør biler som deler lite eller ingen likhet med Citroen.  DS4 er etterfølgeren til Citroen DS4, og det ser ut til å være en veldig kul bil.

  Vanlige problemer med Citroën C3 Aircross

Hvor lenge kan en Citroen DS4 vare?

Citroen DS4 skal kunne vare minst 100 000 til 200 000 miles hvis du tar godt vare på det. Det er veldig vanskelig å forutsi hvor lenge noen bil kan vare så mange faktorer som går inn i det. Riktig vedlikehold er det viktigste aspektet ved å sørge for at dur bil kan vare så mye som det skal, og så er ikke å være altfor aggressiv med det.

Hvis du gjør alt som må gjøres så fort som mulig, er det ingen grunn til at DS4 ikke skal vare 200 000 miles uten å trenge noen større overhalinger.

Hvilke biler konkurrerer med Citroen DS4?

DS4 var opprinnelig satt ut for å konkurrere med slike som Audi A3, BMW 1-serien, og Mercedes Benz A-klasse. DS4 hadde det aldri å virkelig konkurrere med disse tyske luksusmerkene, så det er mer en VW Golf-rival enn det er en premium luksusbil.  DS er imidlertid fast bestemt på at den nye DS4 vil konkurrere med A3, A-klassen og 1-serien.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter