Hvor pålitelig er Citroën

CItroën er mye mer pålitelig enn hva den historisk har hatt rykte for. I en britisk pålitelighetsundersøkelse ble det nummer 13 for andre år på rad, med 115 problemer per 100 kjøretøy. De mest pålitelige Citroëns er C3.

Biler som Citroën C1 og C4 er populære

Citroën er et av de mest kjente bilmerkene i Europa, og et vanlig syn på veier i land som Danmark, England og selvfølgelig Frankrike. Produsenten etablerte seg som frontløpere for innovasjon med Traction Avant, verdens første masseproduserte forhjulsdrevet bil. Og siden da har oppnådd suksess med en rekke biler, fra bybiler til større familiebiler.

Det er for tiden en del av Stellantis (tidligere PSA Groupe), en multinasjonal produsent som produserer og selger Peugeot, Citroen, DS og Opel biler.

Slik gjorde Citroën i pålitelige undersøkelser

I den siste pålitelighetsundersøkelsen gjort av den britiske newpaper Telegraph, kom Citroën på 13.-plass for andre år på rad, med 115 problemer per 100 kjøretøy. Og i AutoExpress-undersøkelsen i 2017 av de mest pålitelige bilene å kjøpe, dukket Citroen C4 Picasso, Citroen C1 og Citroen C4 Cactus alle opp i bordet.

Dette er ikke den eneste suksessen Citroen C1 har sett, da de er niende i ReliabilityIndex for Top 100 Reliable Cars, med en pålitelighetsindeks på bare 15 (jo lavere poengsum, jo bedre). Ytterligere syv Citroen-modeller vises også i denne listen, inkludert C4, C-Crosser, Berlingo og C3. Så det er trygt å si at Citroën-modeller er ganske pålitelige.

  Hva er de beste sedans for sikkerhet og pålitelighet?

Som produsent kommer Citroen på 20 av 39 på ReliabilityIndex, med en pålitelighetsindeks på 112. Dette handler om gjennomsnitt, noe som er ganske overraskende med tanke på hvor pålitelige noen av modellene er.

Hvilke Citroën-modeller er de mest pålitelige?

De mest pålitelige Citroën-modellene er C3-modellene. Disse modellene scorer veldig bra på ReliabilityIndex. De minst pålitelige modellene er C4 Picasso. Begge disse modellene scorer ganske dårlig på pålitelighetsskalaen, så det er best å unngå disse hvis du kan.

Hva trenger jeg å vite før jeg kjøper en Citroën-modell?

Før du kjøper et Citroën-kjøretøy, er det flere ting du bør vurdere:

• Hvor mye vil du kjøre din Citroën hver dag? Hvis du planlegger å bruke Citroën daglig, må du sørge for at du får en automatisk girkasse. Automatiske girkasser har en tendens til å vare lenger enn manuelle girkasser.

• Hva slags drivstofforbruk forventer du av Din Citroën?

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter