Er Citroën ë-Dispatch en god bil?

Citroën ë-Dispatch, også kjent som ë-Jumpy, er en elektrisk varebil designet for å tilby deg all funksjonaliteten du er vant til fra en varebil, men med tillegg av en elektrisk drivlinje. Elektriske varebiler kan like gjerne være viktigere når det gjelder å redusere total forurensning enn biler, og derfor  håper ë-Dispatch å bli standarden på sitt segment. Så, er Citroën ë-Dispatch en god bil?

Hvis du er ute etter en elektrisk varebil med plass til opptil 9 personer, en som kan brukes både til kommersiell og personlig bruk, er ë-Dispatch definitivt et godt valg. Med en velkjent Stellantis-kilder elektrisk bilplattform, deler ë-Dispatch sin underbygging med mange andre kjente elektriske varebiler laget av Toyota, Vauxhall / Opel og Peugeot.

Designmessig prøver ë-Dispatch å  holde alt lavmælt, men ettersom de fleste Citroën-er har en tendens til å se mer dristige ut, er ë-Dispatch den mer attraktive varebilen sammenlignet med hovedkonkurrentene. Kjøreopplevelsen er ikke noe spesielt ettersom ë-Dispatch kjører som alle andre elektriske varebiler der ute.

Pålitelighet er fortsatt et mysterium, i hvert fall når det gjelder langsiktig pålitelighet, men det er noen problemer som er verdt å snakke om. Det er også en ganske dyr varebil, men elektriske varebiler kommer med en betydelig premie. Med plass til opptil 9 personer og mye ledig lasteplass,   er ë-Dispatch et veldig praktisk kjøretøy.

Citroën ë-Dispatch – Powe r-toget

Du kan velge mellom to batteristørrelser med ë-Dispatch, den første er 50kWh og den andre er 75kWh.  Det mindre batteriet på 50 kWh er nok til å tilby deg en rekkevidde på rundt 175-180 km, mens den større batterimodellen på 75 kWh gir deg nærmere 260 km.

  Alt om den nye elektriske Citroën AMI

Du kan hurtiglade ë-Dispatch ved hjelp av en DC 100kW lader fra 20% til 80% på rundt 38 minutter, mens langsom AC-lading tar 11 timer.  Den mindre 50 kWh batterimodellen kan også lade opptil 100 kW, og hurtiglading tar 28 minutter. Langsom AC-lading tar henholdsvis 7-8 timer.

Alle versjoner av ë-Dispatch leveres med en enkelt elektrisk motor montert på forakselen for en permanent falloddkonfigurasjon og 136 hk. 10 minutters hurtiglading vil gi deg en ekstra rekkeviddepå 8 0 km som er mer enn nok for de fleste.

Citroën ë-Dispatch – Design og kjøring

Når det gjelder design, bruker ë-Dispatch det velkjente Citroën-designspråket,  noe som betyr at det ser relativt dristig ut for en varebil, men ikke spesielt vakkert.   Citroën fikk ikke ë-Dispatch til å  se spesiell ut  som en elbil, som er en stadig voksende trend med de fleste elbiler. Interiøret skriker heller ikke elbil, men er pent lagt ut og veldig lett å forstå.

Kjøreopplevelsen er ikke noe spesielt da ë-Dispatch ikke prøver å være spesiell. Det er en varebil som de fleste vil bruke til enten familie eller kommersiell bruk, og som sådan er den designet for å være prediktiv og stabil.

Citroën ë-Dispatch – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, klarer ë-Dispatch å beholde alle kvalitetene du forventer av Stellantis-baserte kjøretøy. Jada, det var noen tilbakekallinger, men ingen av dem var spesielt vanskelige å løse. Du kan forvente visse problemer fra ladesystemene eller de elektriske.

  Vanlige problemer med Citroën C1

Andre potensielle problemer inkluderer ulike utstyrsproblemer, problemer med kollisjonsputene og potensielle problemer med maksimal rekkevidde der kaldt vær og tung last kan redusere det totale området med ganske god margin.

Citroën ë-Dispatch – Verdi og praktisk

Startprisen på 50kW mellomstore ë-Dispatch er rundt € 51,000,  mens avanserte 75kWh XL-versjoner vil sette deg tilbake rundt € 60,000. Dette gjør utsendingen billigere enn Peugeot e-Traveller, men dyrere enn Vivaro-e.  Alt i alt er det en pris du må betale for en elektrisk varebil, da alle disse er € 50.000 pluss vehicles.

Når det gjelder praktisk, er det egentlig ikke mange ting å klage på, da ë-Dispatch tilbyr plass til opptil 9 personer og et veldig stort lasteområde.  Du kan pakke ë-Dispatch til  randen, men takket være mye teknologi kommer det ikke til å påvirke synligheten din, noe som er en veldig viktig ting når du kjører en så stor bil som denne.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe Citroën ë-Dispatch?

Vel, det avhenger av bruksscenariet ditt og hva slags kjøring du pleier å gjøre mest. Så hvis du bare planlegger å bruke varebilen din som en daglig pendler, og ikke gjøre mangekilometer hver dag,  gir ë-Dispatch mye mening. Dessuten, hvis du har et sted hvor du kan holde den på lading når du ikke bruker den, kan det være det beste du kan gjøre med den.

På den annen side, hvis du planlegger å gjøre mange motorveimil og du ikke har en garasje hvor du kan holde den på en kostnad, er det bedre   å investere i en dieselvariant, da dieseldrevne varebiler fortsatt er de beste når det gjelder langdistansereiser.

  Vanlige problemer med Citroën C4 Aircross

Hvordan er Citroën ë-Dispatch sammenlignet med Peugeot e-Traveller, Toyota PROACE og Vauxhall/Opel e-Vivaro?

Alle disse tre er basert på en identisk plattform, noe som betyr at alle tre kommer med enten et 50kWh eller et 75kWh batteri. Peugeoten er den dyreste, mens ë-Dispatch og Vivaro-e er nesten identiske. Proace  er den billigste av dem alle, men det gjelder bare modellen som sitter opptil 8 personer, og ikke 9 som alle andre varebiler her.

Jeg vil si at ë-Dispatch  eller  Proace Verso  er de beste fordi ë-Dispatch ser finest ut og representerer den beste verdien mens Proace Verso kommer i mange undervarianter, hvorav noen kan være akkurat det du leter etter.

Kommer Citroën ë-Dispatch i plug-in hybridform?

Nei, Citroën Dispatch er  nå bare tilgjengelig i  elektrisk form, noe som betyr at du ikke snart vil kunne kjøpe en helt ny ë-Dispatch som ikke er elektrisk. Plug-in Dispatch-modeller var aldri engang tilgjengelige fordi Citroën ser ut til å bare være interessert i å lage helelektriske varebiler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter