Alt om den nye elektriske Citroën AMI

Citroën AMI

I dagens dag og alder bor de fleste i overfylte byer, og det ser ut til at urbaniseringstrenden ikke kommer til å avta når som helst snart. Etter hvert som byene blir mer og mer overfylte, blir parkeringsplasser scarce.  Bygatene er fullpakket med biler, og det er ganske umulig å ikke skade bilen din i et slikt miljø.

Hvis du legger til det faktum at de fleste storbyer i disse dager har strenge retningslinjer og avgifter på overbelastning og  høyere utslipp,  blir elbiler billigere og ICE-biler blir dyrere å leve med.  Vær det som mulig, hvis du vil maksimere billigheten og fortsatt ha en brukbar bypendler, kan en mikro-urban get-around bare være det perfekte valget for deg.

Inn kommer Citroën AMI, en helt ny mikroelektrisk bybil designet for å holde deg fra punkt A til punkt B uten å koste massevis av penger på drivstoff, forsikring, parkeringsbilletter, utslippsavgifter og rushtidsavgifter. Jada, det er kanskje ikke toppen av luksus, men AMI har alt du trenger for en liten bybil.

Med en startpris på nesten ingenting, har AMI som mål å bli en vanlig sight i mange bysentre. Den er liten, lett å leve med, og lett å manøvrere. Så i denne artikkelen vil vi fortelle deg alt om den nye Citroën AMI.

Citroën AMI – Drivlinjen

Et 5,5 kWh batteri i en elbil høres ut som en vits i disse dager når biler som Mercedes EQS har mer enn 100 kWh batterier. Imidlertid er AMI mye mindre, lettere og mer effektiv enn EQS, noe som betyr at den kan tilby deg en maksimal rekkevidde på 44 miles eller 70km.  AMI får ikke noen fancy DC hurtiglading, noe som betyr at en full ladning kommer til å ta rundt 3 hours.

  Vanlige problemer med Citroën C5 Aircross

Med en maksimal vekt på litt over 1,100 lbs /500kg, er AMI så lett som en fjær, noe som betyr at manøvrerbarheten er en lek.  Den elektriske motoren er plassert over forhjulene som betyr permanent FWD og en maksimal hastighet på 45kph/28mph.

Alt i alt virker ikke drivlinjen som finnes i Citroën AMI så imponerende etter dagens EV-standarder , men med tanke på hvor mye penger Ami koster og hvor lett den er, trenger du egentlig ikke noe mer fra en liten bypendler.

Citroën AMI – Design og kjøring

Quirky er det foretrukne begrepet når man ønsker å beskrive hvordan Citroën AMI ser ut fordi AMI ser lik ut både forfra og bakfra.  Ingen overhånd foran eller bak betyr at sikten erutmerket, og at AMI ser mer ut som en liten quadricycle enn en bil. Interiøret er utrolig minimalistisk med bare tre knapper, en Bluetooth-høyttaler og et ratt.

Kjøreopplevelsen er veldig rar, men veldig morsom på samme tid. Med en så liten  formfaktor kan du nappe gjennom trafikken som med en motorsykkel. Parkering er så enkelt som det kan bli, og smidigheten er også veldig bra.  Det er ikke spesielt raskt eller sporty, men det var aldri hensikten.

Citroën AMI – Pålitelighet og vanlige problemer

Det erfortsatt ikketidlig å si om AMI er en pålitelig bil eller ikke, fordi den bare begynner å rulle ut i bygatene.  Imidlertid har noen få eiere klaget over at AMI går gjennom batteriladningen mye raskere enn annonsert, noe som betyr at du ikke kommer til å få nesten 44 miles rekkevidde.

  Vanlige problemer med Citroën C4 Aircross

Andre problemer inkluderer visse kvalitetsproblemer som kvaliteten på maling og kroppsgap.  Citroën utstedte imidlertid  en stor tilbakekalling for AMI på grunn av problemer med hvor lufttett passasjerkabinen er, på grunn av dører som ikke ser ut til å lukkes ordentlig, og på grunn av viskerrelaterte problemer.

Citroën AMI – Verdi og praktisk

Med en startpris på mellom 5.000 og 6.000 euro undergraver Citroën AMI Renault Twizy betydelig. Smart ForTwo EQ er en mye more dyr bil som gjør Citroën AMI den billigste lille urbane elbilen du kan få. Som sådan er det virkelig ikke noe dårlig vi kan si om verdiaspektet her.

Praktisk er litt av en blandet pose fordi AMI tilbyr to seter, men disse setene er veldig trangt for høyere individer. Lasteplassen er begrenset til en liten del bak setene, noe som ikke er så mye.

Video: DRAG RACE – Citroën Ami vs Renault Twizy &more – mini elektrisk bil kamp

FAQ Seksjon

Kan en 14-åring kjøre Citroën AMI?

I noen markeder er Citroën AMI klassifisert som en quadricycle, noe som betyr at selv en 14-åring kan kjøre den med en spesiell lisens.  Noen markeder krever ikke engang at du har en spesiell lisens i det hele tatt, mens noen markeder (som Storbritannia) krever at du er  minst 16 år og har en spesiell lisens for å kjøre Citroën AMI.

Uansett er Citroën AMI tross alt en bil, noe som betyr at du trenger litt erfaring, kunnskap og kompetanse når det gjelder å kjøre AMI, spesielt i overfylte byer hvor trafikken er rask, uforutsigbar og noen ganger veldig risikabel.

  Hvor pålitelig er Citroën

Er det fornuftig å kjøpe en Citroën AMI?

Først og fremst  koster Citroën AMI mindre enn noen annen ekte elbil på markedet, noe som betyr at det  er vanskelig å finne en konkurrent i tillegg til Renault Twizy. Dessuten  er Citroën AMI designet for å brukes i overfylte bygater som et lite pendlerbil, noe som gjør livet ditt mye enklere og billigere.

Som sådan er det fornuftig å kjøpe Citroën AMI hvis du bruker den til det den er ment for. AMI er ikke ment for doble kjørebaner, motorveier eller åpne veier på grunn av det maksimale  på 28 km / t. Dette betyr at hvis du har en tendens til å kjøre på raskere veier ofte, gir det ingen mening å gå for AMI.

Er batteriet på 5,5 kWh i Citroën AMI nok?

En rekkevidde på 40 kilometer er ikke det beste når det gjelder elbiler, men ikke mange mennesker vil gjøre mer enn 40 miles på en enkelt dag ved å bare kjøre gjennom byen. Tanken bak AMI er å koble den til når du ikke bruker den, noe som betyr at du alltid bør ha nok batteri til å gjøre din daglige pendling.  Derfor bør et 5,5 kWh batteri være nok for de fleste.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter