Er den nye Mercedes C-Klasse elektrisk?

Den nye Mercedes C-klasse er den aller første Mercedes-modellen som tilbyr komplett line-up elektrifisering enten gjennom Mercedes EQ Boost mild hybrid teknologi eller som en full-on plug-in hybrid. Dette betyr ikke at  den  nye C-klasse kommer som en full-on EV fordi den æren er reservert fellernestegenerasjon  Mercedes EQ kompakt sedan.

Selv om den nye C-klasse ikke kan kjøpes som en  full-on EV kan du   kjøpe den nye C300 e som skal tilby den beste verdien for pengene fordi den kommer med en turbocharged 4-sylinder motor sammen med en elektrisk motor. Denne modellen tilbyr mer enn 300hp og er den beste plug-in Mercedes sedan penger kan kjøpe akkurat nå.

 Mellom EQ Boost-modellene og plug-in hybridmodelleneer  du bedre åvelge en plug-in-versjon  fordi den er mer i tråd med dagens   Mercedes-filosofi. Uansett er EQ Boost-teknologien nå kraftig forbedret og bør gi deg en betydelig effektivitetsoppgradering i forhold til siste generasjons modell.

Alt i alt er den nye C-klasse absolutt en konkurransedyktig premium executive kompakt sedan som  skal hjelpe Mercedes gjenvinne  tronen for den bestselgende utøvende kompakt sedan markedet. Det er imidlertid ikke alt positivt fordi den nye C63 ikke lenger kommer til å tilby en V8.

Mercedes EQ line-up – EQS, EQB, EQC, EQE, EQS

Hvis du har problemer med å skjelne Mercedes elektriske biler fra Mercedes ICE biler og plug-in hybrider  du bør huske at bare  se fem Mercedes modeller er helelektriske. Dette betyr at hver EV Mercedes starter med bokstavene E og Q  og etterfølges av et brev knyttet til hvor det er  innenfor  Mercedes-oppstillingen.

  Best brukt Mercedes-AMG å kjøpe?

Dette bør heller ikke forveksles med Mercedes EQ Boost mildhybridteknologi og Mercedes Plug-In Hybrid-teknologien som blir sett på som springbrettene mellom ICE Mercedes-modeller er EQ-linjen-opp.

EQ-oppstillingen starter med den subkompakte EQA SUV som er designet på GLA-plattformen og bør  imøtekomme  den byorienterte driveren. EQB og EQC  deler også sin understøttelse med sine ICE-varianter, noe som betyr at de ikke er laget som frittstående EV-alternativer.

EQS er den eneste Mercedes EV designet utelukkende for EV-plattformen og vil snart bli etterfulgt av mellomstore EV sedan, EQE. EQS er den mest effektive EV på markedet fordi den klarte å reise  441 milespå  en enkelt lading.

Mercedes EQ Boost-teknologi

Mercedes EQ Boost-teknologi refererer til et Mercedes-merket  mildhybridteknologisystem  som er designet for å maksimere effektiviteten fra en tradisjonell forbrenningsmotor. Dette betyr at dette lille 48-volts systemet skal kunne overta helt hvis systemet anser det hensiktsmessig å gjøre det.

EQ Boost-teknologien var først ment å bare øke ICE engine og noen ganger til og med helt drive bilen under coasting. Imidlertid kommer det nye systemet også med en  integrated starter generator (ISG) som også bør tilby 15kW ekstra skyvekraft når som helst.

Dette gjør at den nye EQ Boost-utstyrt C-klasse to blir enda mer effektivog  sammenhengende sammenlignet med eldre EQ Boost-utstyrte Mercedes-modeller. Dette systemet bør også ta over når du senker  for å spare drivstoff og hente energi.

Mercedes plug-in hybrid teknologi

Som nevnt tidligere, Mercedes håper å kaste plug-in hybrid teknologi til de fleste nyere Mercedes C-klasse kjøpere fordi Daimler ingeniører mener at den nye Plug-In C-klasse er mer enn i stand til å tilfredsstille alle dine daglige driveren behov.

  Kan Mercedes bruke vanlig gass?

Det er  fordi den nye C300 e leveres med en 95kW elektrisk motor som drives av et  25,4 kWh høyspennings litium-ion-batteri. C300e kan lades  både med AC-lading og DC-lading som kan lade batteriet helt opp på rundt 30 minutter.

Dette bør være nok for en 100-mils EV-bare rekkevidde som faktisk skal tilfredsstillede flestes daglige behov. Det var det Mercedes hadde som mål å oppnå med den nye plug-in hybrid C-klasse,  og det er også derfor denne C300 e-modellen sannsynligvis kommer til å bli den mest populære.

Imidlertid får den nye C63 AMG også en lignende powerplant som er ganske skuffende med tanke på at alle tidligere C63 AMG-modeller kom med en brennende V8. Dette kommer sikkert til å skade de fleste AMG-fans, så det er sannsynlig at den nye C63 AMG ikke kommer til å klare seg så bra.

Delen Vanlige spørsmål

Er plug-in hybrider verdt det?

Plug-in hybrider er virkelig verdt det fordi de kombinerer effektivitet med  ytelse, og det gjelder for de fleste plug-in hybrider der ute. Imidlertiderhøyytelses AMG-modeller verdsatt av det motsatte av grunner, og det er derfor den nye C63 AMG allerede er en ganske kontroversiell bil.

En 4-sylindret AMG er noe som kan gi mening på et A-klasse på begynnernivå, men ikke på en C63 som alltid ble definert av en V8. Uansett må vi vente til den nye C63 når produksjonen for å være 100% sikker på at det  virkelig er tilfelle.

  Hvilke Mercedes-modeller har turbo diesel?

Når skal Mercedes tilby en elektrisk C-klasse?

Gitt det faktum at Mercedes nettopp har avduket den nye C-klasse,  de er ikke sannsynlig å fullt ut redesigne den for de neste 7-8 årene. Dette betyr sannsynligvis at vi ikke vil se en elektrisk C-klasse i det hele tatt. EQ Mercedes-serien kommer til å inkludere en kompakt elektrisk sedan, og det bør imøtekomme EV-orienterte C-klasse kjøpere.

Mercedesi  investerer tungt i både elbiler og hybrider, noe som betyr at de helt sikkert kommer til å omfatte mesteparten av markedet med kommende nye modeller.

Hva er den beste Mercedes elbilen?

Den beste Mercedes elbil er utvilsomt Mercedes Benz EQS fordi den er utviklet på en frittstående Mercedes EV sedan plattform. Alle andre EQ-modeller er designet på eksisterende ICE-plattformer, noe som betyr at de ikke er det de fleste forventer av en EV.

Den splitter nye EQB er et perfekt eksempel fordi den ikke har  noen praktiske fordeler i forhold til den gassdrevne EQB. Tross alt  må den elektriske motoren plasseres under hetten. Det er den samme historien med både EQA og EQC.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter