Hvilke Mercedes-modeller har turbo diesel?

Mercedes tilbyr for tiden både gass- og dieselkraftverk for stort sett alle modeller. Selv om dieselmotorer ikke er et alternativ i USA, er dieselmotorer i Europa like populære, om ikke enda mer populære sammenlignet med gassmotorer (bensinmotorer).

Moderne Mercedes dieselmotorer er langt fra de gamle skitne dieselmotorene fra fortiden. Disse motorene er vanligvis mer drivstoffeffektive sammenlignet med en tilsvarende drevet gassmotor, og de er ikke så forurensende som du kanskje forventer.

Dieseldrevne Mercedes-sedaner

Mercedes C-klassen er den minste sedanen i Mercedes-serien. W205 Mercedes kommer til å bli erstattet i år, men Mercedes tilbyr fortsatt W205 C-klassen med noen få dieselalternativer. Alle turbodieselmodeller har en 2,0-liters 4 sylinder, og du kan også velge C300 BlueTec hybridmodell.

Den større E-klassen tilbyr også noen få turbodieselalternativer. Serien starter med E220d, utstyrt med en 2,0-liters turboladet dieselmotor som ligner den i C300 BlueTec. Denne motoren produserer rundt 200 hestekrefter, og den tilbyr også god drivstoffeffektivitet. Denne motoren kan også parres med en elektrisk motor på E300de.

E-klassen tilbyr også noen få 6-sylindrede turbodieselmotorer, i motsetning til C-klassen. E350d og E400d 4MATIC har begge en 3,0-liters turboladet innebygd 6-motor som er i stand til å lage 260-340hp, avhengig av den aktuelle modellen.

Den nylig utgitte S-klassen tilbyr en ganske imponerende 3,0-liters turboladet 6-sylindret diesel OM656-motor. Denne motoren driver inngangsnivået S350d og S400d. Utgangseffekten til OM656 i S400d er 340hp, noe som gjør den til den kraftigste Mercedes dieselmotoren gjennom tidene.

  Hvilken Mercedes er diesel?

Dieseldrevne Mercedes SUVer

Mercedes tilbyr også dieselversjoner av hele SUV-serien. Disse modellene er ikke til salgs i USA, men resten av verden kan velge mellom gass- eller dieseldrevne Mercedes-modeller. Du kan også velge ut noen av SUVene som diesel / elektriske hybrider.

De aktuelle motorene er de samme som i sedanene. Den 2,0/2,1-liters turbo 4-sylinderen er i GLA eller GLC, og til og med i noen GLE-modeller. GLS, derimot, får den 3,0-liters turboladede inline 6-motoren.

Du kan også velge G-klassen med en turboladet dieselmotor også. Modellen det gjelder er G350d drevet av en 3,0-liters innebygd 6-sylindret motor, noe som gjør 282hp. Noen anser denne motoren for å være det perfekte alternativet for G-klassen, da den tilbyr rikelig med dreiemoment til en mer rimelig pris sammenlignet med en gassdrevet G-klasse.

Hvorfor er det ingen Mercedes diesel alternativer i USA?

I 2017 var bare 3% av Mercedes-bilene som ble solgt i USA i 2017 diesel. På grunn av lavt salg og den voksende misliker mot diesel generelt, Mercedes har siden sluttet å tilby noen dieselmotorer i USA.

De fleste amerikanere foretrekker gassdrevne biler, da drivstoffprisene vanligvis ikke er så ille som de er i Europa. De fleste av de dieseldrevne bilene i USA er vanligvis pick-up lastebiler og kommersielle kjøretøy, så en dieselmotor i en luksusbil er ikke så tiltalende.

Noen skandaler som VAG Dieselgate-skandalen har ytterligere redusert appellen til dieselbiler i USA. En annen grunn til at Mercedes sluttet å tilby dieselmotorer i USA, er det faktum at amerikanske kunder ikke er i stand til å bruke riktig dieselbrensel som kreves for diesel Mercedes-modeller.

  Hvor lenge varer Mercedes Benz-biler?

De fleste amerikanske bensinstasjoner tilbyr en stor prosentandel biodiesel, så mye som 20%. Og Mercedes-biler krever mindre enn 5% biodiesel i dieselblandingen. Høy prosentandel biodieselblandinger kan forringe motoren og forårsake mange problemer nedover linjen. Noen mener dette er hovedårsaken til at Mercedes sluttet å tilby dieselmotorer i USA.

Vil Mercedes slutte å tilby dieselmotorer i andre markeder også?

Det er ganske uklart om Mercedes kommer til å slutte å tilby dieselmotorer helt. Nyere modeller antyder at dieselmotoren ikke går noe sted siden noen dieselmotorer som OM656 er pålitelige, kraftige og effektive samtidig.

Mange regjeringer foreslår forbud mot dieselmotorer de neste 5-10 årene, men dette er fortsatt i de tidlige stadiene, og det er vanskelig å si om det noen gang kommer til å skje. Mange byer rundt om i verden krever også at du betaler en overbelastningsavgift, noe som vanligvis er mye verre for en dieseldrevet motor.

Gass vs Diesel vs Elektrisk

Hva er fordelene med en dieselmotor sammenlignet med en gassdrevet motor?

En dieselmotor tilbyr vanligvis mer dreiemoment, er mer drivstoffeffektiv og koster mer på bruktmarkedet. Dieselmotorer er et bedre alternativ for motorveikjøring, da moderne dieselmotorer bruker mye mindre drivstoff i prosessen.

Når det er sagt, er en gassdrevet motor mer skreddersydd for bykjøring og er vanligvis mer raffinert enn en diesel, som ofte har en traktorlignende lyd til den. I tillegg er en moderne gassdrevet motor vanligvis heller ikke så skadelig for miljøet.

  Hva er forskjellen mellom en Mercedes E300 og en E350?

Det forventes også at en dieselmotor vil vare lenger enn en gassmotor, men en gassdrevet motor bryter ikke så ofte.

Hva er fordelene med elektriske motorer sammenlignet med tradisjonelle forbrenningsmotorer?

Elektriske motorer er mye mindre skadelige for miljøet enn tradisjonelle forbrenningsmotorer. Prosessen med å lage batterier er imidlertid ikke akkurat miljøvennlig. Elektriske motorer er fortsatt i tidlig fase, og dette forventes å bli bedre etter hvert som tiden går.

En elektrisk motor kan produsere 100% av sin kraft ved alle RPM-områder, men en tradisjonell forbrenningsmotor må ødelegge opptil et visst RPM-område for å produsere maksimal effekt. Dette betyr overlegne akselerasjonstider for elektriske motorer.

Den enkle å leve med en tradisjonell forbrenningsmotor er fortsatt uovertruffen av elbiler, da det meste av verden fortsatt ikke er klar til å gjøre en fullstendig overgang. I tillegg er levetiden til tradisjonelle forbrenningsmotorer langt lengre, da det ikke er nødvendig å bytte ut batteriene helt når de blir gamle og ubrukelige.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter