VW vs. Mercedes: Pålitelighet

Volkswagen og Mercedes er noen av de største bilprodusentene i verden. Mercedes spesialiserer seg på å bygge luksusbiler, mens VW for det meste skaper rimelige biler. Så hvilket tysk merke er bedre når det gjelder pålitelighet?

Mercedes-Benz er mer pålitelig enn Volkswagen. Ifølge den nyeste Consumer Reports-listen over de minst pålitelige bilmerkene kom Volkswagen på tredjeplass med en score på 36 av 100, mens Mercedes kom på syvendeplass med en score på 40 av 100.

De minst pålitelige Volkswagen-modellene er Volkswagen Atlas og Volkswagen Tiguan. Mens de minst pålitelige Mercedes-modellene er Mercedes-Benz C-klasse og Mercedes-Benz CLA-klasse. På den annen side er den mest pålitelige Mercedes E-klasse, mens den mest pålitelige Volkswagen er VW Passat.

Men hvordan går det med Mercedes sammenlignet med noen av de avanserte Volkswagen-modellene? Bortsett fra pålitelighet, er det viktig å vurdere andre faktorer som sikkerhet, komfort og ytelse. Slik stabler forskjellige Mercedes- og Volkswagen-modeller seg mot hverandre. 

Mercedes-Benz A-klasse mot Volkswagen Jetta

Volkswagen og Mercedes-Benz kan rangere lavere på pålitelighetslisten, men bilmodellene deres er noen av de beste på markedet. Ta for eksempel inngangsnivået Mercedes-Benz A-klasse og Volkswagen Jetta. Begge disse bilene er små sedans med high-end funksjoner og fremragende ytelse.

Mercedes-Benz A-klasse leveres med en 2,0-liters interkjølt turbomotor med 7-trinns automatgirkasse. På den annen side er Volkswagen Jetta utstyrt med en 1,4-liters interkjølt turbomotor med 8-trinns automatgirkasse. Begge disse kjøretøyene har et forhjulsdriftssystem.

Når det gjelder ytelse, mercedes A-klasse er langt bedre enn Volkswagen Jetta som den leverer maksimalt 188 HP på 5800rpm, mens Jetta produserer opp til 147 HP på 5000rpm. Mercedes kan imidlertid være enda kraftigere avhengig av A-klassemodellen du velger.

  Hvilken Mercedes er best på gass?

Både A-klasse og Jetta har en sittekapasitet på fem, noe som gjør dem perfekte familiebiler. A-klasse sedan er ganske mye større enn Jetta, men Jetta har mer lasteplass. Prismessig er Mercedes-Benz A-klasse mye dyrere som det går for omtrent $ 34,700, mens VW Jetta går for rundt $ 23,800.

Når det gjelder pålitelighet, er Mercedes-Benz A-klasse mer pålitelig enn VW Jetta. Volkswagen tilbakekalte mer enn 210.000 Jetta-sedaner laget fra 2016 til 2018. De hadde et problem med bolter som løsnet i motoren og fikk drivstoff til å lekke. Mercedes har derimot aldri tilbakekalt sin A-klasse-modell.

Mercedes-Benz C-klasse mot Volkswagen Passat

Med en basispris på $ 42,650, er Mercedes-Benz C-klasse et mer luksuriøst og kraftig kjøretøy enn Volkswagen Passat, som selger for $ 27,900. Men selv med den høye prislappen, er Mercedes-Benz C-klasse ikke så pålitelig som VW Passat.

Totalt sett er Mercedes som merkevare mer pålitelig enn Volkswagen, men VW Passat er mer pålitelig enn noen Mercedes-modeller, for eksempel C-klasse. Det som gjør VW Passat pålitelig er det lavere antallet registrerte problemer. Passat-eiere vil tilbringe mindre tid i garasjen, noe som ikke kan sies for andre Volkswagen-modeller.

Mercedes-Benz C-klasse og Volkswagen Passat er like ved at de begge er mellomstore sedans. C-klassen har imidlertid mer avanserte funksjoner enn Passat, noe som er tydelig i de opprinnelige prisene. C-klasse er også kraftig, da den er utstyrt med en 2,0-liters interkjølt turbomotor som leverer maksimalt 255 hk.

På baksiden har Volkswagen Passat en 2,0-liters interkjølt turbomotor som leverer opptil 174 hk. C-klasse har et forhjulsdriftssystem, mens Passat har et bakhjulsdriftsystem. I tillegg har C-klassen et mer luksuriøst interiør enn Passat. Generelt er C-klassen den bedre bilen, minus pålitelighet.

  Hva er den beste Mercedes for unge sjåfører?

FAQ

Hvilket tysk bilmerke er mest pålitelig?

De fem beste tyske merkene inkluderer Mercedes-Benz, Audi, BMW, Volkswagen og Porsche. Blant disse merkene er Porsche den mest pålitelige, etterfulgt av Mercedes-Benz. Volkswagen er neste i rekken, deretter Audi, og BMW sitter i siste posisjon.

Årsaken til at Mercedes-Benz og Porsche er rangert høyt i pålitelighet er at de rapporterer færre problemer, og kostnadene ved å fikse dem er også lavere. Imidlertid har disse to bilmerkene noen av de dyreste reservedelene blant de fem tyske merkene.

Hvilket bilmerke er bedre, Mercedes eller VW?

Det kommer an på hva du leter etter. Hvis du ønsker toppteknikk, luksus, komfort og sikkerhet, er Mercedes-Benz definitivt det bedre alternativet. Men hvis du vil ha en rimelig bil som også er billigere å vedlikeholde, er en Volkswagen et utmerket utvalg.

Hvilken bil er dyrere å vedlikeholde, BMW, Audi, Mercedes eller VW?

BMW er det dyreste tyske merket å vedlikeholde. Selv om Audi og VW er laget av samme morselskap, audi er litt dyrt å vedlikeholde enn VW. På tredje plass er Mercedes-Benz og til slutt VW. Vær oppmerksom på at kostnaden ved å vedlikeholde en VW avhenger av modellen.

Hvilke biler varer lenger, Mercedes, BMW, Audi eller VW?

Når det gjelder holdbarhet, slår Volkswagen alle de andre store tyske merkene. Selv om de fleste Mercedes-Benz-modeller varer ganske lenge, tar Volkswagen fortsatt dagen. VW bilmodeller som Jetta, Beetle og Passat er kjent for å vare i svært lang tid.

  Er det dyrt å eie en Mercedes?

Mercedes kommer på andreplass når det gjelder holdbarhet, mens BMW og Audi kommer på henholdsvis tredje og fjerde. Bmw 5-serien har imidlertid vist seg å være mer holdbar enn de fleste Mercedes- og til og med VW-bilmodeller. Audi er det minst pålitelige bilmerket på denne listen, men noen modeller som Q7 rangerer høyere.

Er Volkswagen på samme nivå som Mercedes, Audi og BMW?

Nei, det er det ikke. Selv om Volkswagen er morselskapet til Audi, er Volkswagen-modellene ikke på samme nivå som de tre viktigste tyske luksusbilmerkene. Volkswagen lager kvalitetsbiler som vanligvis er en klasse litt høyere enn Toyota, Nissan og Honda, men de er ikke på nivå med Mercedes, Audi eller BMW.

Ikke bare har de tre viktigste tyske luksusbilmerkene gjort seg bemerket gjennom årene, men de inkluderer også avanserte funksjoner og førsteklasses ingeniørkunst. De inneholder også noen av de mest avanserte sikkerhetsfunksjonene som gjør dem tryggere enn mange bilmerker.

Hva er viktigst for deg?

Hvis pålitelighet er det du leter etter, er Mercedes-Benz mer pålitelig enn Volkswagen. Men hvis du vil ha en rimelig tysk bil med gode funksjoner som topper et standard kjøretøy, er Volkswagen et godt alternativ. Totalt sett er begge disse bilene gode og veldig holdbare.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter