Hvilke Mercedeser er klassikere?

Bortsett fra å være et av de eldste bilselskapene i verden, kan Mercedes også skryte av noen av de mest ikoniske bilene gjennom tidene. Men hvilke Mercedes-biler er klassikere? 

Siden det er mange Mercedes klassiske biler, vil vi bare navngi de ti beste Mercedes klassiske bilene gjennom tidene. Disse inkluderer 300SL Gullwing, 600 Pullman Landaulet, 300SEL 6.3, C111-11 Prototype, Benz Patent Motorwagen, 280SL Pagoda, 2004 CLS-Klasse, G-klasse, 1936 540k og 500E. 

De ovennevnte bilene har en rik historie og er noen av de fineste Mercedes-bilene som noen gang er laget. De fleste av dem vil hente deg en formue i auksjoner og til og med videresalgsmarkeder. Ja, det kan være flere Mercedes-klassikere, men dette er de mest eksepsjonelle. 

Topp 10 Mercedes-Benz klassiske biler gjennom tidene

1954 –1963 300SL Gullwing 

Hvis du snakker om den mest ikoniske og berømte Mercedes-modellen, går den tittelen til 300SL Gullwing. Laget mellom 1954 og 1963, kommer 300SL Gullwing med en kraftig 3,0-liters straight-6 motor. Bilen produserer også maksimalt 220 hk, som var en av de beste på 1950-tallet. Denne bilen er tilgjengelig i coupe og roadster alternativer. 

1963 – 1981 600 Pullman Landaulet 

Pullman Landaulet var en favorittbil av ledere, konger, diktatorer og til og med presidenter over hele verden. En av tingene som fikk denne bilen til å skille seg ut var de hydrauliske delene. På den tiden var dette en av de beste teknologiene, og den tiltrakk seg mange kjøpere. Dessuten hadde den en konvertibel klut topp som tillot ledere å vinke på sine. 

Prototype for 1970 C111-11 

Til tross for at den ikke er en teknisk produsert bil, er prototypen fra 1970 C111-11 fortsatt en av de mest ikoniske Mercedes-bilene. Med en glassfiberglasskropp ble denne bilen utstyrt med en tre-rotor Wankel-motor, som var kraftig. Denne bilen ble imidlertid aldri produsert. 

  Hvilken firehjulsdrift er bedre - BMW eller Mercedes-Benz?

1968 – 1972 300SEL 6,3 

En annen populær klassiker Mercedes-Benz er 1968 – 1972 3000SEL 6.3. Ikke bare sporer moderne Mercedes sine røtter til denne bilen, men den hadde også noen av de fineste funksjonene til enhver bil på den tiden. Noen av dem inkluderer 6,3-liters V8-motor, strømvinduer, pakket luftfjæring, servostyring og ventilerte skivebremser. 

1886 – 1893 Benz Patent Motor bil

Det blir synd om vi ikke hadde den første bilen som ble laget hos Mercedes. Benz Patent Motorwagen fra 1886– 1893 er den første bilen som ble drevet av en forbrenningsmotor. I motsetning til de nåværende bilene, hadde dette kjøretøyet tre hjul, en sveiv som brukes til styring og et benksete. 

1967 –1971 280SL-pagoden 

Hvis du er en fan av roadstere, vil du elske 280SL Pagoda. Dette er en av de vakreste bilene som noen gang er bygget. Den sømløse designen og oppmerksomheten på detaljer var på et annet nivå. I tillegg kan den skryte av flere fremragende funksjoner, for eksempel en 2,8-liters innebygd 6-sylindret motor og kroppsfargede navcaps.  

1936 – 1940 540K

Hvis du har vært på noen av de mest glamorøse hendelsene rundt om i verden, så kanskje du har kommet over denne bilen. 540k er blant de mest unike og nydelige bilene gjennom tidene. Derfor henter den en formue i videresalgsmarkeder. Denne ikoniske bilen er også kraftig, da den kommer med en 5,4-liters rett 8-sylindret motor som leverer opptil 180 hk. 

  Er det en dårlig idé å kjøpe en brukt Mercedes?

1991 – 1994 500E 

En av de mest pålitelige Mercedes-Benz-modellene gjennom tidene er 1991 – 1994 Mercedes 500E. Håndbygget av Porsche, er denne bilen ikke bare kraftig, men så vel som pålitelig. Dessuten tiltrekker det seg en høy avgift i videresalgsmarkedet, noe som gjør det til en av de mest ettertraktede bilene rundt om i verden. 

CLS-klasse 2004 

Du lurer kanskje på hva en bil fra 2004 gjør på listen? Selv om denne bilen har vart i mindre enn 25 år, anses den fortsatt å være en av Mercedes klassiske biler. Takket være sin utmerkede design som har tvunget andre konkurrenter til å lage kupéer for å konkurrere med den. 

G-klasse

Selvfølgelig vil listen vår være ufullstendig uten den berømte G-klassen. Siden produksjonen i 1976 har G-Wagon opprettholdt sitt design med noen få modifikasjoner. Denne kraftige SUV-en er bygget for militær bruk, og er en av de beste terrengkjørerne på markedet. 

FAQ

Hva er den beste klassiske Mercedes-Benz? 

Uten tvil er den beste klassiske Mercedes den 300SLGullwing. Gullwing dørene på denne bilen gjorde det populært, og det gjenstår å være en av de beste og mest pålitelige Mercedes-modellene gjennom tidene. Alt du trenger å gjøre er å velge mellom roadster og coupe alternativer. 

Er klassisk bilforsikring billigere enn en vanlig bil? 

Ja, klassisk bilforsikring er billigere enn en vanlig bil. Forsikringsselskaper gir lavere premie til klassiske bileiere, da de vet at disse bilene ikke kjøres ofte. På toppen av det kjører eiere av klassiske biler sjelden bilene sine, så det er lite sannsynlig at de vil hevde. 

  Kan Mercedes bruke vanlig gass?

Hvor gammel er en klassisk bil? 

En klassisk bil skal være minst 20 til 40 år gammel. Dette kan imidlertid variere i henhold til bilens betydning også. Likevel klassifiserer forsikrings- og registreringsselskaper biler som har eksistert i mer enn 20 år for å være klassiske biler. 

Men for at en bil skal oppfylle dette kriteriet, krever forsikringsselskaper at den har sin virkelige design og spesifikasjoner.

Hva er forskjellen mellom klassiske og antikke plater? 

Hovedforskjellen mellom klassiske og antikke bilskilt er at klassiske biler er 20 til 40 år gamle, mens antikke biler er de som ble laget før 1975. Så alle biler som er over 40 år er antikke biler, mens de mellom 20 og 40 år er klassiske biler. 

Sammendrag 

Med så mange Mercedes klassikere på markedet, er det ikke lett å velge de beste Mercedes klassiske bilene. Men med listen ovenfor kan du velge en klassisk bil som appellerer mest til deg. De beste Mercedes classics-bilene er 300SL Gullwing, 600 Pullman Landulet, 500E og 540K modeller. 

De fleste av de klassiske bilene som vi har nevnt ovenfor skiller seg ut fra resten på grunn av deres design, funksjoner eller hendelser på den tiden. Vær oppmerksom på at de fleste Mercedes klassiske biler er ganske dyre å skaffe seg.  

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter