Er det bedre å kjøpe eller lease en Tesla?

Tesla er en av de beste luksuriøse elektriske kjøretøyene på markedet. Bilen er komfortabel, svært avansert, yter enestående, og vil ende opp med å spare deg mye på drivstoff. Det er muligheter for både å kjøpe eller leie en Tesla.

Det beste valget er å kjøpe en Tesla, i stedet for å leie en. Dette er fordi du ikke kan bestemme deg for å kjøpe bilen når leieperioden er over. Hvis du eier bilen, kan du videreselge den også. En 5-åring som brukte Tesla vil fortsatt beholde omtrent 58% av sin opprinnelige verdi.

Hvis du ikke har råd til å kjøpe en Telsa direkte, er det finansieringsalternativer som å betale det over 72 måneder. Etter dette punktet vil bilen være din.

Selv om leasing ser ut til å være en god avtale på kort sikt, er det ikke på lang sikt. For eksempel kan en Tesla Model Y leies ut for omtrent $ 500 i måneden, mens finansiering vil koste deg rundt $ 700 per måned. Til tross for at du må betale $ 200 mer i måneden, vil bilen være helt din etter 72 måneder (6 år).

På den annen side vil personen som leide den samme Tesla Model Y ende opp med å returnere bilen til forhandleren etter at leasingperioden slutter uten verdi å vise til. For å gjøre vondt verre, vil de ikke engang ha muligheten til å kjøpe bilen etter at leieperioden er over.

Men når du kjøper bilen direkte, kan du selge den og få tilbake noen av pengene dine. Tesla-biler har en utmerket videresalgsverdi som er en av de beste blant luksusbiler.

Hvorfor kjøpe og ikke leie en Tesla?

Eierskap til bilen

Å kjøpe en Tesla er fordelaktig ettersom bilen vil være din etter at finansieringsperioden er over. Hvis du har kontanter, er det enda bedre, da du vil ende opp med å spare mye. Dette er ikke tilfelle med leasing. Det kan også hende at du ikke kan kjøpe noen Tesla-modeller etter at leieperioden er over.

  Blir Tesla-biler billigere?

Utmerket videresalgsverdi

Å kjøpe en Tesla er en god investering, da den har en av de beste videresalgsverdiene på markedet. Etter å ha eier bilen din i 5 år, kan du videreselge Teslaen din til nesten 60% av den opprinnelige prisen, noe som er bedre enn BMW og Mercedes-Benz. Men med leasing trenger du bare å returnere kjøretøyet etter at leieperioden er over.

Dårlige leasingvilkår

En annen ting som fraråder folk å leie en Tesla er de dårlige leasingvilkårene. Renten i standard Tesla-leieavtaler tilsvarer en 5,70% APR, som er svært høy for en leieavtale.

Sammenlignet med andre luksusmerker som leier bilene sine direkte, for eksempel Audi, vil du oppdage at pengefaktoren eller renten som belastes er nesten halvparten av Tesla.

Lavere forsikringspremier

Hvis du bestemmer deg for å leie en bil, vil forsikringspremiene dine være høyere enn de er for en person som finansierer samme bil. Dette er fordi leide kjøretøy krever mer dekning enn eide kjøretøy. Så å kjøpe en bil direkte vil spare deg for slike ekstra kostnader. 

Hvorfor leie og ikke kjøpe en Tesla?

Hvis du ikke har penger til å kjøpe en Tesla direkte, er leasing en god måte å fortsatt ha råd til å kjøre en. Det andre alternativet er å kjøpe bilen din med en finansieringsplan / billån som du betaler tilbake over tid.

Lavere månedlige innbetalinger

En av fordelene med å leie en Tesla i stedet for å kjøpe den, er at du betaler lavere månedlige avgifter sammenlignet med å bruke en finansieringsplan for å kjøpe den. Avhengig av Tesla-modellen du leier, kan du ende opp med å spare minst $ 200 i måneden sammenlignet med finansieringsalternativer.

  Hvorfor er det ikke noe reservedekk i en Tesla?

Mulighet til å kjøre ny bil etter noen år

Som et luksusbilmerke avskrives Tesla raskt. Selv om Tesla har en bedre videresalgsverdi enn de fleste luksusbiler, svekker den seg fortsatt etter å ha vært eid i noen år. Så hvis du bestemmer deg for å leie, har du råd til å kjøre en ny luksusbil hvert tredje år eller som du ønsker.

Hva koster det å leie forskjellige Tesla-modeller?

Tesla Model 3 – Leasing av en Tesla Model 3 Standard Range vil koste deg rundt $ 370 per måned i 36 måneder, til 10,000 miles per år.

Tesla Model Y – Leasing av en Tesla Model Y vil koste deg rundt $ 500 per måned i 36 måneder, på 10,000 miles årlig. Vær oppmerksom på at denne prisen er for Varianten av Model Y Long Range.

Tesla Model X – Leasing av en Tesla Model X Long Range Plus vil koste deg rundt $ 1,000 per måned i 36 måneder, på 10,000 miles hvert år.  

Tesla Model S – Leasing av en Tesla Model S vil koste deg rundt $ 1,100 per måned for 10,000 miles i 24 måneder, men hvis du leier den i 36 måneder, vil du bli belastet rundt $ 900 per måned.  

Tatt i betraktning de høye rentene som følger med å eie en Tesla, er det bedre hvis du kjøper en Tesla i stedet for å leie den ut. Med mindre du selvfølgelig vil bytte til en ny bilmodell etter noen år.

FAQ

Hva er ulempene med å leie en Tesla?

Hvis du bestemmer deg for å leie en Tesla i stedet for å kjøpe den, vil den ikke være din på slutten av leieperioden. På toppen av det vil du sannsynligvis ha en kjørelengdebegrensning på rundt 10.000 miles i året. Jo flere miles du legger til, jo dyrere blir leieavtalen.

  Er en Tesla en god første bil?

Du må betale høyere forsikringspremier enn en person som eier samme bil gjør.

Hva påvirker Tesla-leieprisen?

Forhandleren vil ta hensyn til ting som perioden du har tenkt å leie bilen, kjørelengden du dekker om et år, og den opprinnelige prisen på bilen. Hvis du har tenkt å dekke flere miles, vil leiebeløpet være litt høyere enn for en person som dekker færre miles.

Er det mulig å forhandle frem en Tesla-leieavtale?

Nei, det er ikke mulig. Tesla har allerede satt leieavgiftene for hver Tesla-modell. Så det er enten du tar det eller lar det være. Dessuten kan du ikke kjøpe bilen på slutten av leieperioden, noe som er skuffende for noen sjåfører.

Verdict: Kjøp, ikke lei din Tesla

Å kjøpe en Tesla er mye billigere og mer praktisk enn å leie en Tesla. I tillegg til å unngå de høye rentene som Tesla belaster når du leier bilene sine, kan du kjøpe en bil også for å selge den til en god pris etter noen år. Du kan også tilpasse den etter din smak og trenger ikke å bekymre deg for høye forsikringspriser.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter