Er Tesla firehjulsdrift alltid på?

Tesla endret ikke bare hvordan elbiler ser ut, men det endret også hvordan elbiler blir sett på. Bortsett fra det, forbedrer Tesla hele tiden sin teknologi og system. Likevel, er Tesla all-hjulet-stasjonen  systemet alltid på? 

Nei, Tesla allhjulsdrift  engasjerer seg vanligvis ved oppstart, men når bilen får konstant hastighet, går den automatisk tilbake til to hjul for å spare på batteriet. Uansett sender dobbeltmotorsystemet trekkraft til alle hjul. Dette systemet kan også selektivt sende strøm til enten foran, bak eller alle hjul til enhver tid. 

Dessuten er Teslas firehjulsdriftssystem  mer effektivt enn de tradisjonelle  firehjulsdrevne  systemene som reduserer effektiviteten. Dette skyldes hovedsakelig at Tesla-ingeniører designet motorstyringsprogramvaren for å velge hvilken motor som skal brukes til enhver tid. Vanligvis velger motoren de mest effektive hjulene. 

Dessuten er Tesla dual-motor all-hjulet-stasjonen systemet nå standard på alle de nyeste Tesla Model X og Model S varianter. Dette betyr likevel ikke at Tesla Model Y og Model 3 ikke har alternativer for firehjulsdrift med to motorer. Du kan sjekke ytelsesvariantene deres hvis du vil ha et  firehjulsdriftsystem med to motorer. 

Hvordan fungerer Tesla dual-motor all-hjulet-stasjonen? 

Tesla dual-motor all-hjulet-stasjonen systemet har et par motorer som er plassert foran og bak på bilen. I tillegg kommer bilen med to forskjellige clutcher og tre girsett som lar brukeren bruke enten foran, bak eller alle hjulene samtidig. 

Videre gjør dobbeltmotorsystemet bilen i stand til å øke hastigheten raskere og stoppe nesten plutselig. Dessuten kan en av motorene brukes til å slå på bilen, mens den andre kan brukes til å lade batteriet. Som et resultat kan driveren kjøre lenger uten å måtte bekymre seg for lading. 

  Hvorfor er det ikke noe reservedekk i en Tesla?

Hva er tilbakeslagene ved å eie en Tesla med et tomotors firehjulstrekksystem?

Til tross for mange fordeler, kommer det doble motordrevne firehjulsdriftsystemet også med forskjellige tilbakeslag. For eksempel er en Tesla med et tomotors firehjulsdriftssystem  dyrere enn en med et enkelt motor firehjulsdriftssystem. Et annet tilbakeslag er at det er ganske utfordrende å kontrollere denne programvaren, da den er ganske kompleks. 

Hvor styres strømmen under normale kjøreforhold i en Tesla med tomotors firehjulsdrift? 

Under normale kjøreforhold i en Tesla med dual-motor all-hjulet-stasjonen system, selv strøm sendes til både for- og bakhjul. Så det er 50/50. Og når du prøver å trekke bort raskere, vil mer kraft bli sendt til bakhjulene, som er kortere gir enn forhjulene. 

Etter å ha fått riktig hastighet, eller hvis du vil kjøre innenfor bilens rekkevidde, må du bytte til frontmotoren, noe som er roligere og mer effektivt. Likevel er det viktig å bruke de riktige hjulene, da det bidrar til å redusere dekkslitasje og forbedre bilens rekkevidde. 

Dessuten er bakmotoren normalt mindre effektiv, men kraftigere enn frontmotoren. Derfor brukes det vanligvis under ekstreme eller vanskelige forhold som snø eller på glatte overflater. Å vite hvor og når du skal engasjere foran, bak eller alle hjulene på et tomotors firehjulsdriftssystem,  vil gjøre stasjonen jevn og morsom.  

Hvorfor velge en bil med en enkelt motor firehjulsdrift system?

Teslas med en enkelt motor firehjulsdrift  system er billigere enn de med en dual-motor all-hjulet-stasjonen system. I tillegg er disse bilene de beste for førstegangs EV-kjøpere, da de er mye enklere å kontrollere enn tomotors  firehjulsdrevne  biler.  

  Hva er ulempene med en Tesla?

Vanlige spørsmål om Tesla

Er Teslas tomotors firehjulsdrift verdt det?

Det avhenger av om du lever og kjørevanene dine. Hvis du elsker hastighet og ytelse, er Tesla dual-motor verdt det. I tillegg, hvis du bor i et område med forferdelige forhold, for eksempel glatte overflater eller snødekte veier, er dette systemet verdt det. 

Imidlertid, hvis du bor i et område med gode forhold og ikke elsker å akselerere veldig fort, så er det ikke fornuftig å betale over $ 6,000. Bare gå for den ene motoren eller det vanlige Tesla FWD-systemet. 

Hvorfor er det ganske utfordrende å taue en Tesla med et firehjulstrekksystem? 

Hovedårsaken til at du tauer en Tesla med et firehjulsdriftssystem  er ganske vanskelig, er fordi de elektriske motorene forblir knyttet til dekkene til enhver tid. Som et resultat kan bilen bare transporteres og ikke taues, da begge hjulene skal være av bakken. Tesla kommer imidlertid med både «Transportmodus» og «Neutral» for tauing.  

Hvordan påvirker størrelsen på et hjul rekkevidden til en Tesla? 

Hjulstørrelse er veldig viktig, da det kan redusere eller øke rekkevidden til bilen din. Vanligvis vil større hjul ha et lavere utvalg enn mindre hjul. For eksempel vil en Tesla Model 3 Performance-variant med et 18-tommers hjul dekke 301 miles, mens den samme bilen med et 20-tommers hjul bare dekker 420 kilometer.  

Så dette betyr at å øke hjulstørrelsen på en Tesla Model 3 Performance-variant med bare 2 tommer vil få deg til å miste omtrent 65 kilometer. Dette skyldes at etter hvert som sideveggen blir tykk, blir lite luft forstyrret. Som et resultat blir hjulet tyngre og hastigheten er noe kompromittert under akselerasjon. 

  Er det ille å alltid overlade Teslaen din?

Kan du bruke ikke-Tesla hjul på en Tesla?

Ja, du kan bruke ikke-Tesla hjul på en Tesla. Det eneste problemet er at hvis noe går galt med bilen din, må Tesla bevise at ettermarkedshjulene ikke forårsaket problemet før de kan ta seg av det. Hvis hjulene er ansvarlige for problemet, vil du ikke bli dekket under Tesla-garantien. 

Tesla bruker Goodyear Eagle Touring-dekk som OEM-fabrikkdekk. Så hvis du vil bytte ut det punkterte dekket ditt, må du kjøpe dette dekket for å unngå å annullere garantien. Dessuten er disse dekkene noen av de beste på markedet og er veldig holdbare. 

Hvorfor er det viktig å bruke dekk med støyreduksjonsteknologi på elbiler?

Dette er fordi elbiler er stille, men dekkstøyproblemet er en stor bekymring. Som et resultat kommer Tesla og andre BEVer med lyddødende skum inne i dekkene. Dette skummet settes normalt inn i dekkbaneområdet. Det gjør imidlertid bruk av punkteringsreparasjonsplaster til hodepine. 

Sammendrag 

Nei, Tesla allhjulsdrift  er ikke alltid på. Dette er fordi den engasjerer seg når bilen starter eller endrer hastighet eller når forholdene endres. Men når ting er tilbake til det normale, går dette systemet tilbake til en tohjulsdrift for å redde saften.  

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter