Er en Tesla en god første bil?

En av de største følelsene i verden er å få førerkortet ditt og eie din første bil. Det er imidlertid aldri lett å velge den første bilen, da det er mange faktorer å vurdere. Så, gjør en Tesla en utmerket første bil?

Egentlig ikke. Å kjøpe en Tesla som første bil er en dyr bestrebelse som du ikke vil være en del av. Til å begynne med er den opprinnelige kostnaden ved å kjøpe en Tesla veldig høy. For det andre er Tesla et luksusmerke som vil tiltrekke seg høye forsikringspriser. Til slutt er kostnaden for reparasjoner veldig høy.

Å ha en Tesla som første bil er ikke en god investering. Selvfølgelig er dette med mindre du er fra en velstående familie og ikke har noe imot kostnadene som følger med det.

Et par grunner til at Tesla-biler er bra for nye sjåfører, er at de er enkle å betjene og enkle å ta vare på. Så hvis du har råd til det og har forelsket deg i en Tesla, ikke vær redd for å få en som første bil.

Hva gjør en Tesla til en god første bil?

Lett å vedlikeholde

Den første grunnen til at du bør få en Tesla som din første bil er på grunn av den enkle vedlikeholdet. I motsetning til vanlige gassbiler er elbiler enkle å vedlikeholde siden de ikke har mange deler som kan bryte sammen. Så hvis du er en førstegangsbileier, vil du ikke ha mye å bekymre deg for.

Enkel å kjøre

Tesla er en perfekt bil for første bileiere, da det er enkelt å kjøre. Den har et autopilotsystem som kan redde deg fra å krasje hvis du sovner ved rattet, og Tesla kommer bare med to pedaler. Den eneste utfordringen som sjåføren vil møte er å lære å kjøre bilen.

  Er Volvo mer pålitelig enn Tesla?

Hva gjør Tesla til en dårlig første bil?

Høye startkostnader

Tesla er et luksuriøst bilmerke. På grunn av dette er disse bilene veldig dyre og ikke et levedyktig alternativ for de fleste førstegangsbilkjøpere. Hvis du krasjer eller treffer noen, kan du også ende opp med å ha høye reparasjonskostnader, noe som kan skade deg i det lange løp.

Høye forsikringspremier

En annen grunn til at Tesla ikke er fantastisk som første bil skyldes de høye premiene. Forsikringsselskaper krever vanligvis høyere forsikringssatser på luksusbiler. Siden Tesla er en luksusbil og du er en ny sjåfør, bør du forvente å betale enda høyere forsikringspriser.  

Økt strømregning

Når du bestemmer deg for å kjøpe en Tesla, bør du også være klar til å pådra deg ekstra elektriske ladninger. Dette betyr at strømregningen din kan øke med over $ 30 i måneden. Og hvis du ikke har en lader eller et passende uttak på plass, må du kanskje bruke enda mer for å få montert en.

Dyre reparasjoner

Totalt sett er det billig å opprettholde en Tesla sammenlignet med standardbiler. Du kan imidlertid gjennomgå noen dyre reparasjoner som vanlig utskifting av vindusmotor og utskifting av bremsekaliper. Nye sjåfører med manglende erfaring på veien er mer tilbøyelige til å gjøre feil som kan føre til kostbare reparasjoner.

Ekstremt raskt

En av hovedårsakene til ulykker på veiene er overhastighet. Når det gjelder Tesla, er dette et av deres bestselgende poeng. Alle Tesla-biler er raske, noe som ikke er bra for førstegangsbileiere. Dette er fordi de kan bli forsøkt å kjøre raskere og skape kaos på veiene.

  Må du håndvaske en Tesla?

Ganske utfordrende å parkere

De fleste Tesla-modeller er store, noe som kan være et problem når det gjelder parkering. Førstegangsbileiere har det bedre med mindre biler som de enkelt kan parkere. Men med en Tesla kan de ende opp med å skrape neste bil når de prøver å komme inn eller forlate en parkeringsplass.

FAQ

Hvilken Tesla-modell skal jeg få som første bil?

Hvis du må kjøpe en Tesla som din første bil, kan du vurdere å kjøpe Tesla Model 3. Ikke bare er dette kjøretøyet rimelig, men det er også trygt og fungerer på et høyt nivå. Den bruker også mindre strøm til lading enn alle andre Tesla-modeller.

Er det greit å kjøpe en Tesla til en tenåring?

Ja, det er det. Hvis tenåringen er ansvarlig med gode kjøreferdigheter, kan du vurdere å kjøpe dem en Tesla. Men hvis tenåringssønnen eller datteren din ikke er erfaren eller mangler gode kjøreferdigheter, bør du sannsynligvis vurdere å kjøpe dem en annen bil som startbil.

Ellers bør du være klar til å håndtere høye reparasjonskostnader hvis tenåringen din krasjer bilen. Du bør også være klar til å betale høye forsikringspremier for en ny, uerfaren sjåfør. Totalt sett er Tesla sannsynligvis ikke det beste valget for en ny tenåringssjåfør.

Hva er noen av ulempene ved å eie en Tesla?

Tesla kan være en vakker og avansert elbil, men den har flere tilbakeslag som du bør vite om. Først og fremst er ikke Tesla bra for langdistansereiser. For det andre er det et problem å opprettholde en Tesla, og til slutt kan det hende at Teslaen din ikke presterer bra i kaldt klima.

  Vil en Tesla vare i 10 år?

Er Tesla en pålitelig bil?

Når det gjelder pålitelighet, er Tesla et av de minst pålitelige luksuriøse kjøretøyene på markedet. Dette er fordi disse bilene vanligvis har kvalitetsproblemer. Imidlertid elsker de fleste Tesla-eiere bilene sine uavhengig av problemene de følger med.

Er Tesla dyrt å vedlikeholde?

Nei, Tesla-biler er ikke dyre å vedlikeholde. I gjennomsnitt bør du forvente å bruke minst $ 300 hvert år for å opprettholde Teslaen din. Dette er takket være det faktum at det er færre deler som finnes i Teslas drivlinje sammenlignet med standard ICE-kjøretøy.

Det er imidlertid viktig å merke seg at Teslas vedlikeholdskostnader kan øke eller redusere til enhver tid. Også, hvis du vil gjøre alvorlige reparasjoner, kan det hende du må vente en stund. Vedlikeholdsservice kan ta lengre tid og holde deg venter i flere dager før du får bilen tilbake, på grunn av begrensede deler og reparasjonssteder.

Velg noe annet

Generelt er en Tesla ikke en god første bil. Ikke bare er Tesla-biler dyre å kjøpe, men de tiltrekker seg også høye forsikringspriser. På toppen av det vil de få strømregningen til å skyte opp og er veldig rask, noe som ikke er bra for en førstegangssjåfør.

Imidlertid, hvis du er en ivrig og dyktig sjåfør, kan Tesla fortsatt lage en god første bil. Bare unngå å krasje bilen din, da det kan øke vedlikeholdskostnadene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter