Må du håndvaske en Tesla?

Noen anser å vaske en bil for å være et ork, for andre er det en hobby. Å vaske bilen regelmessig er viktig for å holde den i god stand og ta vare på den. Hvis du eier en Tesla, er det viktig å vite hvordan du skal vaske bilen riktig.

Du trenger ikke å håndvaske en Tesla, men hvis du vil at bilmalingen skal vare lenger, er det best hvis du vasker den for hånd. Hvis du vasker elbilen din (EV) gjennom en automatisk bilvask, må du sørge for at det er en berøringsfri bilvask.

Automatiske bilvasker er gode, men de kan forårsake bulker på billakken etter noen vasker. Dette er fordi de har børster og blåsere som er harde på malingen og sensorene. Så hvis Teslaen din fortsatt er ny, bør du holde deg borte fra den automatiske bilvasken så mye som mulig.

Bortsett fra å skrape av maling, kan vasking av Tesla i en automatisk bilvask også bryte av eller skade deler av EV-en din, for eksempel sidespeil og vindusviskere. Og hvis du sklir av eller hopper over sporet, kan du ende opp med å skade kanten på bilen din. 

Hvorfor du bør håndvaske Teslaen din

Håndvask av Tesla er den sikreste måten å rengjøre din luksuriøse EV på. Siden det finnes forskjellige måter å håndvaske bilen på, bør du unngå å bruke en høytrykksvasker, da det kan skade sensorene dine. Bruk i stedet såpe, en bøtte med vann og en mikrofiberklut eller myk vaskehanske.

I motsetning til andre bilvaskmetoder reduserer håndvask av bilen riper som er vanlige med andre metoder. På toppen av det bidrar det til å kvitte seg med tung forurensning, hvilke andre metoder ikke er effektive på. Hvis du håndvasker, vil du ende opp med en renere bil uten riper etter rengjøring.

  Hva skjer når Teslaen din går i stykker?

Slik håndvasker du Teslaen din

Prosedyren for håndrengjøring av Tesla innebærer å forhåndsvaske bilen med snøskum og skylle den etterpå. Dette er viktig da det hjelper deg å kvitte seg med tøff skitt og rusk. Deretter belegge bilen med et lag av suds og gni med en myk klut eller myke vaskevotter. Skyll deretter bilen med rent vann.

Hva er tilbakeslagene ved håndvask av en Tesla?

Selv om håndvask er den beste metoden for rengjøring av Tesla EV, har den også noen ulemper. Den første utfordringen er at det kan være kostbart, da det krever mye vann. For det andre vil du bruke mer tid på rengjøring enn andre metoder. Dessuten er det vanskelig å håndvaske bilen på et lite sted.

Hvis du bor i kalde områder, vil du finne denne metoden nesten umulig å gjøre. Dette er fordi vannet kan fryse selv før du er ferdig med rengjøringen. Til slutt trenger håndvask av en bil mye utstyr, og kan føles som en ganske ubeleilig oppgave.

Hva er fordelene med å vaske bilen din gjennom en automatisk bilvask?

Automatiske bilvasker er veldig praktiske og raske, da du bare trenger å kjøre bilen gjennom dem. De er også billigere enn håndvask, da transportbåndet og børstene gjør alt for deg, og du trenger ikke å kjøpe ekstra forsyninger. Mange foretrekker dem for enkelhets skyld og bekvemmelighet.

Hva er ulempene med å vaske bilen din gjennom en automatisk bilvask? 

Til tross for at du er billig og rask, kan automatiske bilvasker tvinge deg til å få bilen malt på nytt etter en stund. Dette er fordi de kan forårsake mye riper fra de grove børstene og sterke kjemikaliene som brukes. Denne metoden er heller ikke veldig effektiv, da den ikke eliminerer tung forurensning.

  Hvorfor elbiler er bedre enn gassbiler?

Vanlige spørsmål om bilvask

Hvorfor må jeg vente i minst en måned på å vaske Teslaen min etter påføring av maling?

Mange gjør feilen ved å vaske bilene sine noen dager etter en malingsjobb. Det anbefales å la malingen herdes i minst en måned før du kan vaske den. Så hvis du nylig fikk teslaen din malt på nytt, bør du vente minst en måned på å vaske den.

Hvorfor må jeg sette teslaen min i nøytral mens jeg kjører gjennom en bilvask?

Siden de fleste bilvasker har en transportør som drar deg gjennom, bør all-hjulet kunne rotere fritt. Derfor må du deaktivere den automatiske håndbremsen, slippe den manuelle håndbremsen og sette overføringen i nøytral.

Bortsett fra håndvask, hva er de andre typene vasking av bil?

Hvis du ikke vil håndvaske bilen din, er det andre metoder du kan prøve. Disse inkluderer berøringsfri vask, vannløs vask, automatisk vask, skyllløs vask og børsteløs vask. Når det gjelder Tesla, hold deg til håndvask eller berøringsfri vask. Disse metodene er mindre sannsynlig å skade bilen din.

Hvorfor er det enkelt å skrape bilen i en automatisk bilvask?

Det er lett å skrape bilen eller kutte av maling i en automatisk bilvask fordi børstehårene på børstene kan være forurenset med slipende skitt fra tidligere kjøretøy. Dessuten kan de grove rengjøringskjemikaliene strippe voks og belegg på bilen din, noe som kan føre til sprekker eller fargefading.

  Bør jeg kjøpe en elbil nå eller vente

Så før du tar teslaen din til en automatisk bilvask, bør du være klar til å gi bilen din en malingsjobb. Automatisk bilvask er raskt og billig, men det er kostbart hvis du vil vedlikeholde bilen i en lengre periode.

Kan jeg vaske Teslaen min med en trykkvasker?

Teknisk sett kan du det. Du må imidlertid være forsiktig med å unngå å bruke den på sensorene. I Tesla Model 3-håndboken sier produsenten tydelig at en høytrykksvasker ikke skal påføres sensoren. I tillegg bør du ikke bruke slipemidler som kan ripe eller skade overflaten.

Bunnlinjen

Hvis du vil opprettholde det vakre utseendet til Din Tesla Model X, Y, S eller 3, må du håndvaske bilen din. Håndvask av en Tesla er ikke for dyrt, og det vil sikre at malingen og sensorene dine ikke blir rotet med som i en automatisk bilvask.

Til tross for at en automatisk bilvask er rask og billig, kan den gjøre Teslas malingsbrikke av og kreve regelmessig vedlikehold. Tvert imot, håndvask av bilen din vil ikke forårsake noen problemer i det lange løp. Så gjør det riktige valget for å opprettholde utseendet og ytelsen til elbilen din.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter