Kinesiske elbiler mot Tesla

Kinesiske elbiler mot Tesla

Å gå mot Tesla i EV-segmentet er som å gå mot Micheal Jordan i NBA, dyrt, stressende og nesten meningsløst. Imidlertid  er det latterlig dyrt å skaffe noen som Micheal Jordan å spille på laget ditt, og det er den samme historien med å kjøpe en Tesla, i det minste for den gjennomsnittlige fyren.  Som sådan er mange kinesiske selskaper innstilt på å tilby billigere elbiler for å konkurrere med Teslas største hits.

De mest fremtredende kinesiske ELBIL-ene som konkurrerer med Tesla-modeller er Nio ES7,  Xpeng G9, Li L9 og Nio ET5.  Stort sett alle disse undergraver Tesla-rivalene sine når det gjelder pris, og det er først og fremst derfor noen noen gang vil vurdere å kjøpe disse over en Tesla.

Å sammenligne disse i kvalitets-, luksus-, utstyrs- og ønskelighetssektoren er vanskelig ettersom alle vet hva en Tesla er, mens navn som Xpeng eller Li fortsatt er et mysterium for de fleste.  Tesla-biler drar også nytte av Tesla-proprietære Supercharger-nettverket, som er et av de beste aspektene ved å eie en Tesla.

Uansett skal vi liste opp alle bilene som er oppført ovenfor og sammenlignem med nåværende Tesla-modeller for å bestemme hvilke som er de å gå etter, og hvorfor.  I Kina er Tesla ikke lenger det mest populære EV-merket, noe som betyr at den kinesiske strategien fungerer, i hvert fall i hjemmemarkedet.

Ni ES7

En av de mest interessante kinesiske ELBIL-ene som slippes i år er Nio ES7. Denne Tesla-konkurrenten vil sannsynligvis ha tre batteristørrelser, etbatteri på 75 kWh på startnivå, et mellomdistansebatteri på 100 kWh og et toppmoderne 150 kWh-batteri, noe som betyr at batteristørrelsens topp trumfkonkurranse går til ES7.

  Hvor lenge varer Polestar-batteriet?

Nio gjør også noe ingen andre EV-merker gjør, og det er å designe biler med utskiftbare batterier , noe som betyr at du ikke trenger å lade batteriet, heller bare erstatte det i løpet av sekunder. NIO er kanskje ikke så ønskelig fra utsiden, men interiøret i ES7 ser bedre ut enn noe Tesla til og med har tilbudt.

Xpeng G9

Å gå rett mot Tesla Model Y og Ford Mustang Mach-E er Xpeng G9, en kinesisk oppstarts-EV som skal komme med et 100kWh-batteri med en rekkevidde oppover på 300 miles.  Den øverste enden G9 bør tilby rundt 320hp som skal gjøre den ganske rask på føttene. G9 ser veldig kul ut både inne og ute, mens den generelle kvaliteten på materialene virker litt mer interessant enn Model Y.

Prisen på G9 er ennå ikke tilgjengelig, da bilen ennå ikke er offisielt utgitt. Mange kilder sier at G9 skal være tilgjengelig for kjøp senere i år, og at jegikke skal undergrave Model Y. Uansett er G9 en kul bil, men de fleste med nok kjøpekraft vil sannsynligvis kjøpe en Tesla.

Li L9

En av de mest imponerende ELBIL-ene som kommer ut i år i Kina er også den virkelig flotte LI L9. Denne $ 70,000+ EV er ikke din typiske rimelige EV, men snarere en fullverdig luksusyacht som håper å stjele kunder fra Tesla Model X.  LI L9 er en hybrid som betyr at den kommer med et 50kWh batteri med opptil 200 miles rekkevidde.

  Polestar vs Tesla pålitelighet - som er bedre?

Batteriet støttes imidlertid av en rekkeviddeforlenger 1,5 L bensinmotor for en kombinert effekt på 450hp og en kombinert rekkevidde på mer enn 800 miles. LI L9 kommer sannsynligvis til å bli en tung hitter da den kombinerer elektrisitet og bensin på best mulig måte.

Ni ET5

Hvis du foretrekker en sedan fremfor en SUV, kan Nio ET5 like godt være den største kinesiske konkurrenten til Tesla Model 3.  ET5 tar også en litt annen tilnærming, da det er en dyrere bil enn Model 3, til å begynne med.  ET5 leveres med tre batteristørrelser som i ES7 SUV, noe som betyr at ET5 tilbyr mye mer rekkevidde enn Model 3.

ET5 ser bedre ut både innvendig og ute og er fullpakket med materialer av høyere kvalitet. Når du setter ET5 mot Model 3 i en head-to-head matchup, er Model 3 i stor fare for å synge. Tesla-merket har imidlertid en enorm premie i alle markeder, så vi må vente og se hvordan denne spiller ut i den virkelige verden.

Delen Vanlige spørsmål

Hvorfor er Tesla så populær?

Tesla er det mest verdifulle bilselskapet i verden, ogingen egentlig at Tesla noen gang kommer til å oppnå det. Årsaken til at Tesla er like vellykket som den er, er fordi den endret hele bilmarkedet med konkurransedyktige kjøretøy, Supercharger-nettverket, kundeopplevelser og utrolige teknologi- og sikkerhetsfunksjoner.

Tesla kommer sannsynligvis til å fortsette å lage imponerende biler i tiden som kommer, men andre merker begynner å ta igjen, spesielt kinesiske EV-merker og eksisterende tyske luksusbilprodusenter. Uansett er det vi som sannsynligvis vil tjene på den sterke konkurransen, da vi kommer til å få bedre biler totalt sett.

  Hvorfor slites Tesla-dekkene ut så fort?

Bør jeg kjøpe en Tesla eller en kinesisk EV?

Å kjøpe en kinesisk EV er fortsatt en mer risikabel investering enn å kjøpe en Tesla. Det er noen aspekter der disse merkene slår Tesla, men totalt sett er det enklere og mer logisk å kjøpe en Tesla . Det er enkelt å selge en Tesla mens du selger relativt ukjente kinesiske EV-merker med uprøvd pålitelighet er en vanskelig oppgave.

Gitt det faktum at alle disse koster mye penger, bør du fokusere oppmerksomheten på Tesla, i det minste i den seeablefremtiden til disse kinesiske EV-merkene viser seg som verdige konkurrenter i den virkelige verden.

Kommer kinesiske elbiler til å bli de mest populære ELBIL-ene på planeten?

Selv om Tesla er det mest verdifulle bilselskapet på planeten, leder kinesiske EV-selskaper allerede det globale markedet når det gjelder EV-produksjon og direkte salg.  Kina selger flere elbiler årligi de fire neste landene til sammen.

Som sådan er det mer enn sannsynlig at kinesiske elbiler til slutt kommer til å bli de mest populære EV-merkene på markedet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter