Er Hyundai Kona en god bil?

Er Hyundai Kona en god bil?

Hyundai Kona er en subcompact crossover SUV laget av Hyundai i 2017. Kona har vært i kontinuerlig produksjon siden den gang, og det virker som om den fortsatt selger som gal. Den er tilgjengelig som enten en vanlig forbrenningsmotorbil, en hybrid eller til og med som en full-on EV. Så, er Hyundai Kona en god bil?

Hyundai Kona er en veldig god bil for hva det er som betyr at hvis denne typen biler interesserer deg, kommer du til å glede deg over Kona. Først av alt, det faktum at du kan få Kona som enten en bensinbil, en hybridbil eller en EV forteller deg mye om hvor godt avrundet denne bilen er. Det ser veldig moderne ut også fordi det passer inn i det moderne bybildesignspråket.

Pålitelighetsmessig er Kona veldig bra, men det er bedre Hyundai-modeller der ute. De vanligste problemene er knyttet til bilens motor, EV Kona-batteriet, elektriske problemer med hastighetskontroll og blindhjelpsystemer, og problemer med bremsene.  Hvis du vedlikeholder bilen, bør du være mer enn fornøyd med den.

Verdiaspektet er sannsynligvis en av hovedårsakene til at Kona selger så bra. Det gir deg ganske enkelt mye verdi for pengene dine. Praktisk er også veldig bra for klassen, men det er ikke noe spesielt generelt. Alt i alt er Kona en veldig avrundet bil som har mange ting å tilby mange potensielle kjøpere som lurer i dette segmentet av markedet.

Hyundai Kona – Kraftverket

Hyundai Kona motor utvalg sparker off med en 1.0L inline 3-sylinder motor med 120hp og 126lb-ft av dreiemoment. Denne motoren er paret til en 6-trinns manuell og permanent FWD og er i stand til å returnere opptil 45MPG kombinert. Den neste motoren er den 1,6 L innebygde 4-sylindrede enheten med 177hp og 195lb-ft dreiemoment. Denne kommer med en 7-trinns automatisk, AWD, og en kombinert 35MPG maks.

  Hyundai Veloster Pålitelighet

Du kan også få 1.6L som en hybrid som får en elektrisk motor som tilbyr 141hp og 195lb-ft av dreiemoment også, men MPG er opp til 50MPG kombinert.  Til slutt kan du også gå for to elektriske modeller med batteristørrelser på 39kWh eller 64kWh.  64kWh-batteriet leveres med en 205hp-motor, mens 39kWh-batteriet leveres med en 135hp-motor.

Du kan forvente å komme deg rundt 440 kilometer med rekkevidde med det større batteriet eller 280 miles med det mindre batteriet.  Begge disse er FWD. Alt i alt kommer Kona i mange forskjellige varianter, noe som betyr at det er ganske enkelt å finne en modell som passer ditt personlige bruksscenario.

Hyundai Kona – Design og chassis

Når det gjelder design, kan vi enkelt si at Kona passer inn i den moderne verden av hip crossovers, men at det heller ikke nødvendigvis er en looker. Bilen ser ok ut, men det er ikke noe spesielt med det. Det er mer eller mindre det samme som interiøret. Hvis du vil ha bedre Utseende Hyundai modeller, bør du fokusere oppmerksomheten på Ioniq-serien.

Kjøremessig, Kona-sjåførene uten særlig vekt på noe. Det er en rimelig komfortabel bil, men det er ikke en luksusbil i det hele tatt.  Det er heller ikke spesielt sporty, noe som betyr at du egentlig ikke kommer til å bli forelsket i Kona på en vrien vei.

  Hyundai Tiburon Pålitelighet

Hyundai Kona – Pålitelighet og vanlige problemer

Pålitelighet er ganske anstendig med Kona som bilen klarer å holde seg unna store uløste problemer på dette tidspunktet. Den gode nyheten er at det ikke er dyrt eller vanskelig å opprettholde Kona, og det er derfor de fleste bør opprettholde det med letthet. Hvis du ikke klarer å gjøre det, kommer du til å oppleve en rekke problemer, men det er å forvente.

De vanligste problemene er knyttet til bilens bremser, elektriske systemer og sensorer som de som kontrollerer bilens blindsone og adaptive cruisekontrollsystemer.  Motoren er tilbøyelig til å ta fyr mens batteriet på Kona EV også er kjent for å noen ganger briste i flammer uten en åpenbar grunn.

Hyundai Kona – Verdi og praktisk

Du kan forvente å betale mellom $ 20,000 og $ 23,000 for den vanlige Kona mens Kona EV-modeller starter oppover på $ 30,000, spesielt for den større batteriversjonen. For denne prisen er det fornuftig å gå for en ICE eller en hybridversjon av Kona mens Kona EV er litt for dyr til å bli lett anbefalt.

Praktisk er like bra som med alle andre biler fra dette segmentet, noe som betyr at det kan være bedre, men bilen tilbyr alt du trenger og er også en anstendig familiebil.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilke biler konkurrerer med Hyundai Kona?

Vi har allerede uttalt at dette er et av de mest populære bilsegmentene der ute, noe som betyr at mange mennesker er interessert i å kjøpe biler som disse.  De mest seriøse konkurrentene Kona står overfor er Kia Seltos, Ford EcoSport, Chevy Trax, Jeep Renegade, Fiat 500X, Toyota CH-R, Honda HR-V og Nissan Kicks.

  Vanlige problemer med Hyundai Accent

Alle disse bilene deler samme markedsfilosofi og er like på mange forskjellige måter, noe som betyr at merkevarelojalitet spiller en stor rolle når det gjelder å bestemme hvilken one du skal kjøpe.

Er Hyundai Kona større enn Kia Sportage?

Nei, Kia Sportage er en større SUV all-around som betyr at den er større, bredere, høyere, lengre og tyngre. Det tilbyr også mer sitteplass og betydelig større bagasjerom. Noen sammenligner disse to hodet med hodet, men realiteten er at Kia Sportage er en bil fra et høyere markedssegment sammenlignet med Kona.

Hva er forskjellen mellom Hyundai Kona SE og Hyundai Kona SEL?

Hyundai Kona SE er den nedre trimmodellen fordi SEL får forskjellige sikkerhetsfunksjoner SE-modellene ikke gjør.  Nøkkelfrie start- og nærhetstastfunksjoner er også standard med SEL, men mangler på SE.  Du kan også gå med begrenset trim som er selve topp-end trim nivå for Kona. Den begrensede trimmen får den større motoren og takluken som standard.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter