Er Jaguar F-Typer dyre å vedlikeholde?

Vedlikehold av Jaguar er en fin måte å forhindre kostbare reparasjoner på. Jaguar F-Typer er ikke dyre å vedlikeholde i løpet av de første årene hvis du holder tritt med en regelmessig vedlikeholdsplan.

Som andre biler må du bytte F-paces motorolje, filter, bremsevæske og et par andre ting for å sikre at kjøretøyet kjører jevnt. Vedlikeholdskostnadene skyter imidlertid opp etter hvert som bilen eldes eller når du ikke klarer å utføre den i tide.

Jaguar F-Type vedlikeholdskostnader

Vedlikeholdskostnadene for Jaguar F-Type er vanligvis lave det første året. Men du vil se en betydelig prisøkning etter hvert som bilen eldes. Etter hvert som bilen fungerer over tid, vil forskjellige deler bli svake og må forynges. Et godt eksempel er hjulrotasjon. Du trenger kanskje ikke å gjøre det det første året, men behovet kan oppstå i det andre året.

Det mest populære vedlikeholdet av Jaguar F-Type er en oljeskift, ledsaget av filterbytte og andre mindre ting. Vær oppmerksom på at vedlikehold kan bli kostbare reparasjoner hvis det ikke gjøres i tide.

I løpet av de første fem årene vil du sannsynligvis bruke rundt $ 8,000 på vedlikehold av Jaguar F-Type. Regelmessig vedlikehold for å utføre på en F-type inkluderer:

 • Oljeskift
 • Endring av filter
 • Hjuljustering eller dekkrotasjon
 • Inspeksjoner
 • Utskifting av dekk

Oljeskift

De fleste Jaguar F-typer krever bytte av olje mellom 7000 og 10.000 miles. Du kan imidlertid se i brukerhåndboken for produsentanbefalinger om når du skal bytte olje og hvilken type olje du skal bruke. Det er viktig å merke seg at motorstørrelse og oljetype bestemmer hvor mye du bruker under en oljeskift.

Full syntetisk olje er vanligvis dyrere enn konvensjonell olje, og en 8-sylindret motor vil konsumere mer olje enn en firesylindret motor. Ikke desto mindre kan du forvente å bruke mellom $ 300 – $ 340 for denne aktiviteten. Dette inkluderer deler og arbeidskraft, med deler som er rundt $ 260 – $ 274 og arbeider rundt $ 50 – $ 70.

  Alt om "Jaguar Trucks": Hvilken er den beste Jaguar F-Pace?

Endring av filter

Filteret byttes vanligvis ut under en oljeskift. Så kostnaden legges sammen med de totale kostnadene ved å gjøre en oljeskift. Imidlertid, hvis du gjør jobben selv, trenger du bare deler. Oljefiltre selges for mellom $5-$15.

Hjuljustering eller dekkrotasjon

Siden fronten av kjøretøyet bærer mesteparten av kjøretøyets vekt, er sjansen stor for at frontdekkene vil slites raskt. Dekkrotasjon sikrer at du ikke har ujevn dekkslitasje og forlenger også dekkets levetid. Fagfolk anbefaler at dekkrotasjon bør gjøres under hver oljeskift.

De fleste gjør sitt hver 5000 miles, eller generelt mellom 3000 og 7000 miles, avhengig av hvor ofte de kjører. Brukerhåndboken er imidlertid et bra sted å konsultere; den vil fortelle deg når en produsent anbefaler deg å rotere hjulene dine. Hjuljustering for F-Type kan være hvor som helst mellom $ 20 – $ 225, avhengig av hvor mange hjul du roterer og ekspertens hastighet.

Inspeksjon av kjøretøy

Kjøretøyinspeksjon innebærer å sjekke hvordan forskjellige bilkomponenter gjør det. Mens inspeksjon kan gjøres en gang årlig, anbefaler de fleste fagfolk at du gjør en under hver oljeskift. Du kan få en ekspert til å gjøre dette, eller du kan gjøre det selv.

Kostnaden for å få dette gjort av en ekspert varierer fra butikk til butikk, men kan være så lave som $ 15 til $ 30. Under denne inspeksjonen bør følgende kontrolleres:

 • Væske nivåer
 • Slanger
 • Luftfiltre
 • Belter
 • Batteri
 • Dybde på slitebane
 • Dekktrykk

Utskifting av dekk

Noen venter til F-Type-dekkene er dårlige før de bytter dem ut. Men for andre, når de føler at de mister trekkraft eller dekket ikke lenger presterer som det skal, velger de nye dekk. Det koster vanligvis mellom $ 1000 – $ 1600 for fire dekk, avhengig av merkevaren.

  Tesla VS Jaguar - Hvilken er bedre?

Dekkutskifting er vanligvis nødvendig mellom 15k til 70k miles, avhengig av dekket du velger. Sommerdekk har vanligvis kortere kjørelengde på grunn av den myke gummiforbindelsen som brukes til å forbedre grepet.

Annet vedlikehold som ser ut som reparasjoner

Hvis F-Type tilfeldigvis er en med et bestemt problem, vil du sannsynligvis bruke penger på vedlikehold som ser ut som reparasjoner. For eksempel ble 2015 F-Type notert av brukere å ha parkeringssensorfeil. Så sjansen er stor for at du vil fortsette å bruke penger for å fikse dette hvis du ikke vet at det faktisk er en produsentfeil.

Vedlikeholdsestimering for en Jaguar F-Type

La oss se hvor mye du kan bruke på oljeskift, dekkerstatninger, hjuljustering og inspeksjon for en F-Type over 5 år. Vær oppmerksom på at dette vedlikeholdet kan være to ganger i året, avhengig av hvor ofte du kjører.

Vedlikeholdskostnader i fem år for en Jaguar F-Type (deler og arbeidskostnader inkludert)

 År énÅr toÅr treÅr fireÅr fem
Oljeskift (sammen med filterbytte)$ 280 (noen ganger trenger du det kanskje ikke)$ 280$ 280$ 280$ 280
Dekkrotasjon$ 300$ 300$ 320$ 340$ 360
Utskifting av dekk  Sjansen er stor for at du kanskje ikke trenger dette det første året1300 dollar( 4 dekk)$ 1500
Inspeksjon$ 200$ 200$ 220$ 240$ 260
Total$ 780$2080$ 820$ 860$ 2400

Merk: Illustrasjonen ovenfor forutsetter at du skifter olje, roterer hjulene, utfører en generell inspeksjon hvert år og bytter dekk en gang hvert tredje år. Forstå også at inspeksjonen her ikke inkluderer å bytte defekte deler.

Dette innebærer bare prisen for inspeksjon, som i noen tilfeller kan gjøres av deg. Så ved estimering kan du bruke opptil $ 6940 i løpet av 5 år hvis du utfører vedlikehold, som illustrert i tabellen ovenfor. Hvis dette dobles, kan vedlikeholdskostnadene for F-Type om 10 år være hvor som helst mellom $ 13,880 og $ 15,000.

  Vil Mercedes hjul passe Jaguar

Vanlige spørsmål

Hvordan minimerer jeg vedlikeholdskostnadene for F-type?

En måte å minimere vedlikeholdskostnadene på er ved å utføre vedlikehold selv.  For eksempel kan inspeksjon og oljeskift gjøres av deg. Noen mennesker kan til og med rotere hjulene sine selv. Dette betyr automatisk å spare kostnader for arbeidskraft.

Du bør imidlertid ikke prøve å gjøre disse oppgavene hvis du ikke er mekanisk tilbøyelig. Det kan hende du ikke kan finne ut hva som må endres under en inspeksjon. Eller sjansen er stor for at du kanskje ikke utfører oppgaven godt, og det kan ende opp med å koste deg mer i det lange løp.

Hva er det vanligste vedlikeholdet på en Jaguar F-Type?

Som alle andre biler er det vanligste vedlikeholdet på en F-Type en oljeskift ledsaget av filterbytte. Det anbefales å utføre oljeskift hver 7k-10k miles, avhengig av oljetype og hvor ofte du kjører. Dekkrotasjon er også nyttig for å unngå ujevn dekkslitasje og forlenge dekkets levetid.

Når bør jeg utføre reparasjoner på F-type?

Vedlikehold som kjøretøyinspeksjon utføres rutinemessig for å sjekke ut kjøretøyets tilstand. Her kan du oppdage eventuelle feil og fikse dem i tide før en defekt komponent skader andre komponenter. Det anbefales å utføre reparasjoner med en gang hvis du merker defekte deler under en inspeksjon.

I noen tilfeller, når du kjører kjøretøyet ditt, kan ytelsen reduseres, noe som bør fortelle deg at noe ikke fungerer som det skal. En bestemt lysbelysning i dashbordet er en annen måte å oppdage defekte komponenter eller tilbehør på. Noen ganger kan du også føle eller til og med høre visse lyder fra kjøretøyet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter