Er Kia Seltos en god bil?

Kia Seltos

Kia Seltos er en av de nyeste modellene fra Kia. Som andre Kia SUV-er er Kia Seltos også pålitelig, romslig, komfortabel og holdbar. Men er Kia Seltos en god bil?

Ja, Kia Seltos er en god bil. Dette er fordi det er pålitelig, romslig, rimelig, kraftig, trygt og romslig. På den annen side kan noen mennesker synes det er ubehagelig hvis de søker etter en stor, avansert, raskere og luksuriøs SUV.  

Historien om Kia Seltos

Som nevnt tidligere er Kia Seltos en av de nyeste Kia SUV-modellene på markedet. Denne bilen har vært i produksjon fra 2019 til dags dato. Det første modellåret var for Midtøsten-markedet, som er Kia Seltos 2020. På den annen side er det første modellåret for det nordamerikanske markedet Kia Seltos 2021.

Kia Seltos er en subcompact crossover SUV med tre varianter. Den er større  enn Kia Soul, Stonic og Sonet, men stort sett mindre enn Kia Sportage. Bortsett fra å ha forskjellige variasjoner, tilbyr Kia også forskjellige  motorer, inkludert 1.4-liters Smartstream G1.4 T-GDi I4,  1.5-liter, 1.6-liters og 2.0-liters Nu MPi I4-motorer. 

Funksjoner av Kia Seltos

Utseende

Kia Seltos kommer med et elegant eksteriør og komfortabelt interiør. Eksteriøret er dristig, moderne og har en muskuløs design. Noen av de bemerkelsesverdige utvendige funksjonene er den gåtefulle tigernesegrillen, LED-projektoren 17-tommers lettmetallfelger, kromstrimmel, en integrert spoiler og takskinner.

Interiøret i Kia Seltos er også godt laget med gode materialer som gjør det komfortabelt og stilig. Noen av de bemerkelsesverdige interiørfunksjonene er enorme 10.25-tommers berøringsinfotainment, en 7-tommers digital skjerm, lærbelegg, ventilerte seter foran, et BOSE-lydsystem med 8 høyttalere og et stemmestyrt elektronisk soltak.

  Kia Niro EV Pålitelighet

Kia Seltos kommer med en akselavstand på mellom 102.8  tommer og 104.3 tommer, en lengde på mellom 169.9 tommer og 172.8 tommer, en bredde på 70.9 tommer og en høyde på mellom 63.0 tommer og 64.8 tommer.

Prestasjon

Hvis du leter etter en subcompact SUV med høy ytelse, er Kia Seltos ikke det beste alternativet. Ikke desto mindre presterer denne bilen enestående bra sammenlignet med de fleste av konkurrentene. Bilen vil fungere forskjellig avhengig av motoralternativet du velger.

For eksempel kommer 2023 Seltos S IVT FWD med en 2.0-liters inline 4-motor som leverer opptil 146 hk og 132 lb-ft dreiemoment. Men hvis du vil ha den beste varianten, kan du velge 2023 Kia Seltos GTX Plus.

Komfort og lasterom

Kia Seltos er en veldig praktisk bil, da den har plass til opptil fem personer. Dessuten er hytta romslig og komfortabel. I tillegg kommer den med mye bagasjerom, da den har totalt 26.6 kubikkfot plass, som kan økes til 62.8 kubikkfot plass med baksetene brettet. Derfor  er Seltos en fantastisk SUV for å reise lange avstander.

Sikkerhet

Et av salgsargumentene til Kia Seltos er de førsteklasses sikkerhetsfunksjonene som denne bilen kommer med. Denne SUV-en er utstyrt med ABS &Driveline Traction Control, blindsonekollisjonsunngåelsesassistent-bak, filholderassistentsystem, kollisjonsreduksjon og elektronisk stabilitetskontroll. 

Drivstoffeffektivitet

Kia Seltos er en svært effektiv bil som den har en EPA rating på 29 mpg i byen, 35 mpg på motorveien, og en kombinert 31 mpg. Så bilen vil ikke forbruke mye drivstoff som de fleste av konkurrentene.

Pris

Hvis du leter etter en pålitelig, praktisk, effektiv, komfortabel og rimelig subcompact crossover SUV, er Kia Seltos et fint alternativ. Avhengig av hvilken variant du velger, kan det hende du må betale mellom $ 24,000 og $ 28,000.

  Kia K5 Pålitelighet

FAQ

Er det verdt å kjøpe Kia Seltos?

Ja, Kia Seltos er verdt å kjøpe. Dette er fordi det er rimelig, effektivt, romslig, svært avansert, komfortabelt og kommer med mange sikkerhetsfunksjoner. Dessuten er denne bilen pålitelig og praktisk. Men hvis du leter etter en luksuriøs, stor og rask SUV, er dette ikke bilen for deg. 

Hva er de vanligste problemene med Kia Seltos?

Kia Seltos er en av de beste kompakte crossover-SUV-ene på markedet. Det er rimelig, effektivt og praktisk. Likevel kommer det også med flere problemer som interesserte kjøpere bør vite om. Noen av disse problemene er knyttet til motor, fjæring, overføring og elektrisk system.

Hvis du Kia Seltos opplever et av problemene ovenfor, bør du få det løst i tide for å unngå ytterligere skade og kostbar reparasjon.

Hvor rask er Kia Seltos?

Kia Seltos er en ganske rask bil. Den kommer med en toppfart på 125 km / t. På samme måte tar det bare 8.6 sekunder å akselerere fra 0 til 60 km / t. Mens denne bilen kommer med to motoralternativer, forventes denne evnen fra begge motorene. Dette inkluderer standard 2,0-liters og 1,6-liters motoralternativer.

Hva er den høye kjørelengden for Kia Seltos?

Dette er et ganske utfordrende spørsmål da Kia Seltos ikke har vært på markedet lenge. Ikke desto mindre, når du sammenligner  Kia Seltos pålitelighet med andre lignende SUVer fra Kia, som Kia Soul og Kia Sportage, bør du forvente at den varer en stund før du utvikler alvorlige problemer.

  Kia Rio Pålitelighet

Som et resultat bør den høye kjørelengden for Kia Seltos være rundt 120,000 XNUMX miles. Merk at det også vil avhenge av modellår og variant.

Hva er den beste Kia Seltos -varianten?

Den beste Kia  Seltos-varianten er Kia Seltos GTX Plus. Det er den bestselgende varianten fordi den kommer med de beste sikkerhetsfunksjonene. Det er også en av de mest solgte Kia Seltos-variantene på markedet. Men hvis du vil ha god valuta for pengene, bør du vurdere å skaffe deg Kia Seltos HTK.

Kia Seltos HTK kommer med en kraftig motor, utmerket bakplass, en stille hytte, et stort bagasjerom og flere nyeste teknologier.

Bunnlinjen

Kia Seltos er en utmerket bil for folk som søker etter en vakker, kompakt, effektiv, romslig, rimelig, praktisk og pålitelig kompakt SUV. Men som forventet kommer Kia Seltos også med noen tilbakeslag som kan håndteres i god tid for å forhindre kostbare reparasjoner på lang sikt.

Totalt sett er Kia Seltos en rimelig og pålitelig bil. Den kommer også med den nyeste teknologien, og det er en fin familiebil da den har god hytte- og lasteplass. Bare sørg for å vedlikeholde den riktig for at den skal vare og tjene deg bedre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter