Hvorfor er Mercedes så dyr?

Hvis du søker etter en luksusbil, bør Mercedes Benz være på listen din. I over 7 tiår har Mercedes Benz vært blant de mest luksuriøse kjøretøyene i verden. Dette er ikke ved et uhell.

Mercedes Benz biler er så dyre fordi de er godt konstruert og godt bygget. Kjøretøyene gjennomgår upåklagelig design, testing og oppmerksomhet på detaljer. I tillegg lager selskapet sine egne deler, i motsetning til mange selskaper som outsourcer noen av bildeler. Bilene deres er også komfortable, innovative og med noen av de beste teknologiene på markedet.

Til tross for den høye startkostnaden for Mercedes Benz-biler, har de fleste interesserte kjøpere ikke noe imot den heftige prisen. I denne artikkelen skal vi fremheve noen av grunnene som gjør Mercedes Benz-biler dyre. Disse er som følger:

Deler av overlegen kvalitet

Mercedes Benz er kun designet med deler på øverste nivå. I tillegg viser de et høyt nivå av håndverk som er uten sidestykke. Derfor er prisene deres langt utenfor rekkevidde av lignende biler. De fleste biler i samme kategori som Mercedes Benz har et lavere prispunkt fordi delene deres ikke er på samme kvalitetsnivå.

Dette forklarer også hvorfor Mercedes Benz reservedeler er dyre, og de har noen få forhandlere. Kostnaden ved å kjøpe reservedeler er høy, og det er derfor mange mennesker ikke går inn i virksomheten. Mercedes Benz produserer sine egne OEM-bildeler for å sikre at kvaliteten bevares.

Kvalitet og konsistens

Mercedes-biler er godt konstruert og godt bygget for å vare lenge. Noen eier fortsatt Mercedesen de kjøpte for flere tiår siden. Takket være de erfarne, dedikerte og ansatte i verdensklasse som de ansetter. Alle kjøretøyene de lager er ment å overgå kundenes forventninger, og det har de møtt opp gjennom årene.

  Hvilken Mercedes har høyest slepekapasitet

Teknologi og innovasjon

Bortsett fra å tilby overlegne deler og service av høy kvalitet, skaper Mercedes også teknologisk avanserte kjøretøy. Sammenlignet med mange populære bilmerker, har Mercedes vært i forkant med å introdusere ny teknologi og innovasjoner. Faktisk har mange merker etterlignet Mercedes Benz kreasjoner.  

En av deres bemerkelsesverdige oppfinnelser er den helt uavhengige fjæringen og hydrauliske bremsene, noe som gjorde det tryggere å kjøre bilen. På toppen av det var de det første selskapet som ga direkte drivstoffinnsprøyting. Andre oppfinnelser inkluderer pre-tensioners til setebelter, den første syv-speed automatgir, og mye mer.

Sikkerhet

En annen grunn til at Mercedes Benz biler er kostbare er på grunn av deres sikkerhetsnivå. Mercedes har vært blant de ledende bilmerkene når det gjelder sikkerhet i mange år. Dette dateres tilbake til 1951 da de utviklet frem- og bakkrukkesoner for sikkerhet. Og i 1978 skapte de det første Anti-Lock Brake-systemet (ABS).

For tiden har Mercedes-biler noen av de mest sofistikerte sikkerhetsfunksjonene på markedet. Kjøretøyene er tyngre for større stabilitet på veien. De består også av flere kollisjonsputer enn de fleste biler. I tillegg har de smarte sikkerhetsbelter og nakkestøtter laget med den mest innovative whiplash-teknologien for å gi sikkerhet og komfort.

Det som gjør disse bilene enda tryggere er at sikkerhetsbeltene er laget med forspennere som strammer og justerer hodestøttene for å holde bilbeboerne trygge under en ulykke. Med slike teknologier som ikke er til stede i alle kjøretøy, er det lettere å se hvorfor Mercedes har en heftig pris.

Produksjonskostnader

En avgjørende funksjon som skiller Mercedes fra andre mellomstore luksusbilprodusenter som BMW, Audi, Honda eller Toyota, er at de lager sine egne bildeler. De fleste av disse selskapene outsourcer noen deler som overføringer fra tredjeparter.

  Hvilken firehjulsdrift er bedre - BMW eller Mercedes-Benz?

Tvert imot, Mercedes Benz lager disse delene i fabrikken. Så det er ingen outsourcing, noe som sikrer at delene er av topp kvalitet. Mercedes designer for eksempel og lager sin egen girkasse som 5-trinns 722,5, 7-trinns 722,7 og 9-trinns 722,9 G-Tronic. Videre lager de OEM ettermarkedsdeler.

Luksus

Alt om Mercedes-biler snakker luksus. Utsiden ser alene kommandoer oppmerksomhet når en Mercedes passerer. Og interiøret bekrefter alt. Finishen, møbeltrekk av høy kvalitet, komfort, polert trekant, elegant styling, plysjteppe, LED-stemningsbelysning og til og med underholdningssystemet sier alt. Det snakker luksus og overflod.

Luksus og komfort Mercedes Benz biler gir eiere gjør folk villige til å bryte banken for å få dem. De gir deg en følelse av klasse og eksklusivitet som ikke kan slås.

Merket

Mercedes Benz-merket har alltid vært kjent for å tilby utmerkede og avanserte konstruerte kjøretøy. I motsetning til noen merker som tar mer betalt for mindre, oppfyller Mercedes sine løfter, og du får det du betaler for. Stjernen i Mercedes Benz er et symbol på at kundene vil få innovasjon, design, ytelse, komfort og sikkerhet som har gjort merkevaren populær. 

Derfor har Mercedes Benz slagordet «best eller ingenting», for å vise hva de står for. Det betyr at de leverer intet mindre enn det beste til sine kunder.

Spørsmål og svar om Mercedes

Er det enkelt å vedlikeholde en Mercedes-Benz-bil?

Å skylde en luksusbil som Mercedes er ikke billig. Etter hvert som bilen eldes, gjør også kostnadene ved å vedlikeholde den. Sannheten er at å opprettholde en Mercedes er like dyrt som å kjøpe den. I motsetning til andre bil merker som kan diagnostiseres av de fleste mekanikere, Mercedes normalt har spesialiserte forhandlere. Også deres deler er ganske dyre.

  Hvilken Mercedes har MBUX?

Er Mercedes Benz verdt prisen?

Ja, Mercedes Benz er verdt hver dollar brukt på den. Kjøretøy fra dette merket er teknologisk avanserte, raske, luksuriøse, trygge og pålitelige i ytelse. Men å kjøpe en gammel eller brukt Mercedes Benz er vanskelig, ettersom jo eldre bilen blir, jo dyrere blir den å vedlikeholde.

Hva gjør Mercedes-biler annerledes enn andre?

Det er enkelt, Mercedes tilbyr de fleste funksjonene som folk ser etter i luksusbiler. Bilene kommer med utmerket ingeniørkunst, overlegen ytelse, førsteklasses sikkerhet og luksuriøse utførelser. Med disse funksjonene slår Mercedes andre biler i samme kategori.

Gå og hent Mercedesen din

Nå som du vet hvorfor Mercedes Benz biler er dyre, kan du gå videre og skaffe deg en modell av valg. Du vil være sikker på å få valuta for pengene som Mercedes er i en klasse for seg selv. Fra deres eksepsjonelle ingeniørarbeid til luksus og sikkerhet, får du det du betaler for. Bare husk at du bør være klar til å dele med de dyre vedlikeholds- og reparasjonskostnadene som følger med den. Kjør trygt!

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter