Hvilken er bedre, Mercedes eller Audi?

Audi og Mercedes har hatt en langvarig rivalisering som strekker seg over flere tiår. Begge disse  tyske luksusbilprodusentene kan skryte av et bredt spekter av luksuriøse kjøretøymodeller som tilbys. Men hvilken er bedre?

Ulike mennesker har forskjellige behov. Begge disse  bilene har vakre design, luksuriøse utførelser, avansert teknologi og mange sikkerhetsfunksjoner. Likevel er Mercedes-Benz sine biler de mest pålitelige og komfortable, mens Audi presterer bedre og er noe billigere.

Med denne sammenligningen vil du ha et klart syn på hvilket bilmerke som er bedre i hvilken kategori. Så fortsett å lese for å identifisere bilen som begeistrer deg mest.

Design og konstruksjon

Utseendet til bilen er svært viktig når du tar en kjøpsbeslutning. Mange bilkjøpere vil først vurdere utseendet før noe annet. Hvis bilen er stygg, kan det hende at de andre tingene ikke betyr så mye. Både Audi og Mercedes-Benz bilmerker har noen av de flotteste bilmodellene på markedet.

Utenfor

Når det gjelder utvendig utseende, Audi bil modeller overgår Mercedes-Benz med en liten margin. De har ikke et sporty utseende som BMWs eller en eldre tiltalende utseende som Mercedes Benz. I stedet har de en massiv grille på de fleste av modellene sine, noe som gir dem et unikt og nydelig design.

Interiør

Audi gjør og modeller kommer langt med en konkurransedyktig interiør finish og design, men de fortsatt ikke kan slå Mercedes-Benz interiør. Det kan imidlertid diskuteres at de billigere Audi-modellene har et bedre interiør enn de billigere Mercedes-bilene.

Kort sagt, Audi bil modeller har en mer tiltalende eksteriør enn Mercedes-Benz bil modeller gjør. Likevel har Mercedes-Benz’ nyere modeller en utmerket blanding av macho-linjer og sensuelle kurver som skal appellere til det yngre målgruppen.

  Audi A3 Pålitelighet

Når det gjelder interiøret, er Mercedes Benz fortsatt på toppen med sitt skinn, krom og en fantastisk finish.

Prestasjon

Audi er en bedre presterende bil. Takket være all-hjulet-stasjonen  som finnes på alle Audi biler, men på bare en håndfull Mercedes bil modeller. Audi tilbyr også en bedre  kjøreopplevelse,  og den har en mer ergonomisk designet konsoll enn Mercedes. Dermed vil sjåføren ha en enklere tid å kjøre og betjene bilen, enn de ville gjort i en Mercedes. 

Sikkerhet

Bortsett fra å tilby luksus og komfort, er luksusbiler også kjent for sine sikkerhetsfunksjoner. Både Audi og Mercedes utmerker seg i denne kategorien. Men vanligvis har Mercedes en liten fordel over Audi i denne kategorien.

Audi kan skryte av avanserte funksjoner som Audi pre Sense,Turn assist & Collision avoidance assist og adaptiv kontroll med Stop &Go og Traffic jam assist. På den annen side kommer Mercedes med langt overlegne sikkerhetsfunksjoner som Night View Assist Plus, Accident Investigation, Pre-Safe Brake og  Distronic  Plus Technology og Adaptive High Beam Assist.

Pålitelighet

En av grunnene til at folk kjøper luksusbiler skyldes deres pålitelighet. Både Audi og Mercedes Benz er pålitelige biler og kan vare i mange år. Men ifølge ulike studier har det blitt fastslått at Mercedes Benz biler er mer pålitelige enn Audis.

Etter å ha dekket 100.000 miles, vil de fleste Audi bilmodeller begynne å utvikle problemer. Videre er Audi reservedeler og reparasjonskostnader høye sammenlignet med Mercedes-Benz. Derfor, hvis du leter etter et kjøretøy som vil vare godt over 20 år, har du det bedre med Mercedes-Benz.

  Hvilke Mercedes-modeller har AIRMATIC?

Pris

Som forventet er begge disse  luksusbilmerkene ganske dyre og utenfor rekkevidde for den vanlige personen. Imidlertid har de noen rimelige bilmodeller som Audi A1 og Mercedes A220. Generelt er Audi bilmodeller billigere enn Mercedes-Benz-modeller.

På lang sikt er Audi-biler dyre å vedlikeholde med kostbare reservedeler. De er heller ikke så pålitelige som en Mercedes-Benz eller BMW bil gjør. Så hvis du ser på startprisen, er Audi billigere, men hvis du ser på det langsiktige, er Mercedes billigere. Avgjørelsen er din å ta.

Garanti

Garanti er veldig viktig, spesielt hvis du investerer i et luksuskjøretøy. Både Audi og Mercedes Benz kommer med samme garanti. Produsentene gir 4 år eller 50 000 kilometer grunnleggende garantidekningsvilkår.

Men hvis du ser nærmere på, er Audis garanti bedre enn Mercedes-garantien. Det eneste identiske med garantien er perioden som dekkes. Bortsett fra dette, Audi gir gratis standard vedlikehold, 8 år med ekstra korrosjon perforering dekning, og ingen kjørelengde restriksjoner for 4-yer veihjelp dekning.

Spørsmål og svar om Audi and Mercedes

Hva er hovedforskjellen mellom Audi og Mercedes?

Audis gir en utmerket kjøreopplevelse, mens Mercedes Benz tilbyr luksus og komfort. Derfor, hvis du leter etter en bil med en hyggelig kjøreopplevelse, er Audi bilen for deg. Men hvis du vil ha en luksuriøs, komfortabel og jevn bil å kjøre, er Mercedes Benz det beste alternativet.

Hvilket er det mer luksuriøse bilmerket mellom Audi og Mercedes?

Dette er et vanskelig spørsmål, da disse to merkene går hånd i hånd når det gjelder luksus. Vi vil imidlertid gi Mercedes Benz en liten fordel på grunn av sine luksuriøse biler i S-klasse og Maybach-linjen. Den Audi A8 er ikke langt unna, men kommer litt kort. Mercedes kan skryte av funksjoner som omgivelsesbelysning, lær og krom.

  Hva er den beste Mercedes for unge sjåfører?

Hvilket merke er mer pålitelig i det lange løp, Audi  eller Mercedes?

Før du kjøper et kjøretøy, bør du være oppmerksom på de skjulte kostnadene underveis. Mercedes-Benz biler kan ha en litt høyere startpris enn Audis, men de er rimeligere når det gjelder vedlikehold. Etter å ha dekket rundt 100,000 miles, Audi bileiere kan ha hyppigere og dyrere reparasjoner enn Mercedes-Benz bileiere.

Avsluttende tanker

Selv om begge disse  merkene er fra Tyskland og tilbyr luksusfunksjoner, er de forskjellige på mange måter. Kjøpere på jakt etter luksus, komfort, pålitelighet og sikkerhet, bør vurdere å få en bil fra Mercedes Benz. Mens de som søker etter ergonomisk vennlig og utmerket ytelse bil bør komme fra Audi.

Alt-i-alt er begge disse  bilmodellene laget med fremragende ingeniørkunst, innovativ teknologi, luksuriøst interiør, sikkerhetsfunksjoner, hastighet og pålitelighet. Det er et spørsmål om preferanse og budsjett. Så velg den luksuriøse bilen som appellerer mest til deg.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter