Hvilke Mercedes har digitale dashbord

Vi lever i en skjerm-infisert bilindustri æra. I dag er nesten hele bilindustrien racing for å gi så mnoen skjermer er mulig. Disse skjermene utsletter helt behovet for faktiske knapper, som de fleste ender opp med å foretrekke etter at de opplever disse systemene.

Mercedes er absolutt en av dem, som alle Mercedes-modeller i disse dager kommer med Mercedes MBUX infotainment system som består av 2 skjermer. Den ene i målerklyngen, og den andre i midtkonsollen.

Disse skjermene tilbyr en rekke funksjoner, inkludert luksus- og sikkerhetsfunksjoner, og nesten alle bilens funksjoner styres direkte gjennom infotainmentsystemet i bilen. Mercedes startet et utbredt tilbud av digitale dashbord så mye som 5-6 år siden nå.

Mercedes MBUX-design

MBUX eller Mercedes Benz User Experience er et banebrytende system som tar sikte på å fremtidssikre hele Mercedes-serien. Hovedmålene med MBUX-systemet erenkelnavigering, banebrytende grafikk og en rekke bekvemmelighets- og sikkerhetsfunksjoner

Systemet er sentrert rundt de to store 10′-12» skjermene, den ene foran driveren, den  andre i midtkonsollområdet. Disse to skjermene gir skarp og skarp oppløsning og levende farger. Disse systemene er også utstyrt med avanserte grafikkprosessorer som  kan tilby en jevn, snappy smarttelefonlignende opplevelse.

Mercedes sier at systemet er i stand til å lære etter hvert som tiden går, så alle de spesifikke funksjonene og innstillingene du liker vil alltid være lett tilgjengelige. Noen modeller som den nye A/ CLA-Class tilbyr ikke  full-on MBUXstorskjermoppsett.

For dissemodellene  må du velge infotainmentoppgraderingen, dainngangsnivåskjermene i disse modellene ser forferdelige ut sammenlignet med full-on MBUXstorskjermoppsett.

  Hvilken Mercedes er ulovlig i USA?

Mercedes MBUX (funksjoner)

MBUX-systemet er ikke bare for show, da det tilbyr en rekke luksus- og bekvemmelighetsfunksjoner. Systemet brukes til klimakontrolloppgaver, du kan også sette opp omgivelsesfarger, mediekontroller, navigasjon, setemassasjefunksjoner, lydinnstillinger, bilinnstillinger, systemforstyrrelser,  anropsmenyog  til og med en gagennce dispenser i noen modeller.

Systemet tilbyr også Apple Car Play og Android Auto for en enkeltelefon-til-bil-tilkobling.  Videre kan de nyeste systemene også tilby fantastiske navigasjonsfunksjoner for utvidet virkelighet som helt sikkert vil hjelpe deg med å nå destinasjonen uten å gjøre en feil sving.

Systemet tilbyr også flere USB-er, et Wi-Fi-hotspot, Bluetooth-tilkobling, trafikkskiltassistansepakke, en head-up-skjerm, tre år med Live Traffic, Car-to-X-kartoppdateringer. Du kan også bruke systemet til å skreddersy Burmester-lydsysteminnstillingene dine fullstendig til auditiv lykkeperfeksjon.   

Noen AMG-modeller tilbyr ekstra spororienterte funksjoner som rundetidtakere, ytelsesmålere og en haug med sporty AMG-designinnslag og oppsett.

MBUX-operasjon

Dette systemet er utrolig omfattende, og man kan tro at det kan være fiddly å operere. Men  Mercedes lar deg kontrollere MBUX på hvilken som helst måte  du  ønsker.

Hovedskjermen styres primært med berøringsinnganger, men den kan også styres med noen få snarveisknapper eller med Mercedes Voice Assistant ved å si »Hei Mercedes». Voice Assistant er nå i stand til å forstå en  rekke  forskjellige kommandoer og er faktisk brukbar.

Cockpitdisplayet styres med de kapasitive knappene som finnes på venstre side av rattet. Det er også verdt å nevne at du kan kontrollere hovedskjermen gjennom høyre side av rattet.

  Ruster Mercedes-Benz?

Mercedes lar deg velge utformingen av dashbordet fra noen få forskjellige alternativer. Den nye 2021 S-klasse tilbyr til og med et 3D-dashbord, som er det første i bilindustrien. Disse systemene er banebrytende av moderne-dag infotainment  skjermteknologier, og Mercedes og Audi tilbyr også de beste programvareløsningene.

Delen Vanlige spørsmål

Er et digitalt bildashbord bedre enn et analogt?

Vel, formålet med en virtuell cockpit er ikke bare å se kul ut, hovedårsaken er mengden konfigurerbarhet som følger med den. Slike konfigurasjonsnivåer er ikke mulig på vanlige målerklynger. Noen merker som BMW tilbyr et digitalt dashbord, men de tilbyr ikke så mnoen  konfigurasjonsalternativer som Audi eller Mercedes gjør.

Et vanlig analogt dashbord kan se litt finere ut, så noen produsenter som Porsche bruker et dashbordoppsett som er delvis digitalt, delvis analogt. Dette oppsettet ser mer eksklusivt ut, og det blander på en måte det beste fra begge verdener til en pakke.

Det meste av bilindustrien beveger seg mot digitale dashbord, da de tilbyr mange flere funksjoner, men når det gjelder estetikk, vil et analogt dashbord alltid være hyggeligere. Om noen år fra nå,  kan vi til og med se retur av de analoge dashbordene, da folk allerede er litt lei av alle skjermene i bilen.

Er den digitale dashbordstandarden eller et alternativ i nyere Mercedes-modeller?

Noen avanserteMercedes-modeller, som S-klasse, tilbyr et digitalt dashbord som standard i mange år nå. Men bare den nyeste generasjons E-klasse tilbys med et digitalt dashbord som standard. I dag kommer alle Mercedes-modeller med  et digitalt dashbord som standard.

  Har Mercedes mange problemer?

Den eneste forskjellen er størrelsen på skjermen, oppløsningen og funksjonalitetene. Large-skjermen har blitt et fokuspunkt i de fleste moderne tyske luksusbiler, så å velge det største, mest avanserte skjermoppsettet vil definitivt appellere til det andrehåndmarkedetnedover linjen.

Hvilken bilprodusent tilbyr den største skjermen i bilen på markedet, og hvor distraherende er de?

Selv om 2021 Mercedes S-klasse tilbyr en kolossal sentral infotainment skjerm, ingen kan matche Tesla i dette aspektet. Som skjermen som finnes i Model S, og Model X er helt enorm. Det får deg til å  lure på hvor distraherende disse skjermene kan bli.

Og de er distraherende, spesielt de som finnes i noen Tesla-modeller som ikke tilbyr en dashbordskjerm i det hele tatt. Tesla Model 3 tilbyr bare den sentrale skjermen, og all dashbordinformasjon er litenly ut av synelinjen din. Dette kan utgjøre et sikkerhetsproblem hvis du ikke er vant til et slikt oppsett.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter