Er Mercedes en luksusbil i Tyskland?

Mercedes er forbundet med selve essensen av luksus over hele verden. En avansert Mercedes regnes som luksuriøs i stort sett alle verdenshjørner. Tyskland, fødestedet til Mercedes, er full av ulike Mercedes-biler. Enten det er en 200 kilometer i timen autobahn cruiser eller en taxi i München, mercedes biler er lett å komme forbi.

Ulike modeller

Gitt det faktum at så mange tyske sjåfører har en tendens til å kjøre Mercedes-biler, kan man stille spørsmål ved deres luksusappell. Tross alt er eksklusivitet en viktig del av en luksuriøs opplevelse. Ta for eksempel München-drosjene, de fleste av dem er diesel E-klasse modeller. Så en E-klasse vil neppe bli ansett som luksuriøs.

En topp E-klasse er E63 AMG, og det regnes som luksuriøst tidlig i levetiden. Modeller som A-klassen virker ikke nødvendigvis luksuriøse, men en S-klasse gjør det sikkert.  Det samme gjelder for AMG GT-modellene; de er sjeldne og dyre, så de regnes som luksuriøse og til og med eksotiske.

Også den siste trenden i bilindustrien er populariteten til SUVer. De er mer romslige, tilbyr en mer kommanderende kjøreposisjon, er mye mer praktisk, og er priset høyere enn en sammenlignbar sedan variant.

Biler som bærer Maybach-betegnelsen er de mest luksuriøse vognene Mercedes kan tilby. Og de er der oppe med de dyreste og mest overdådige bilene som er til salgs. De er også produsert i begrensede mengder som øker eksklusivitetsfaktoren. En Maybach regnes som luksuriøs overalt. Enten det er Monaco eller Oktoberfest, oser en to-tone malt Maybach luksus.

Bilspesifikasjon

En ting å huske på er imidlertid det faktum at i Tyskland kan du finne forskjellige spesifiserte modeller sammenlignet med andre land. Når Mercedes selger biler globalt, har de en tendens til å gjøre spesifiseringsprosessen så effektiv og enkel som mulig.

  Hva er Tryggere – BMW eller Mercedes?

De vil heller kompilere forskjellige alternativer i pakker i stedet for å selge dem individuelt. Hvis du for eksempel velger teknologipakken, vil den gi deg alle teknologirelaterte varer på Mercedesen din. Det samme gjelder komfort, alle komfortrelaterte alternativer er inkludert i en pakke, slik at du lettere kan spesifisere bilen din.

I Tyskland kan du få en E-klasse med tøyseter og forskjellige hjulalternativer som ikke ville være tilgjengelige for kjøp i Storbritannia. Dette er et kostnadsbesparende tiltak som hovedsakelig brukes av drosjer og arbeidsrelaterte biler, som igjen senker luksusbilnominasjonen.

Oppnåelse

En annen faktor å huske på er oppnåelsesevne. For eksempel truet den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump med å pålegge en 25% skatt på import av tyske bilmerker til USA gjennom den beryktede 232-rapporten. Hvis det hadde blitt pålagt, ville det ha skadet Mercedes opp til 2 milliarder dollar.

Det er mange forskjellige skattesystemer for import av forskjellige biler til forskjellige land. Derfor er det ofte rimeligere å kjøpe et innenlandsk merke. Så en Mercedes koster mye mindre å kjøpe i Tyskland enn mange andre steder, og det er derfor så mange av dem brukes som firmabiler.

I USA regnes en Mercedes som en luksusbil gjennom hele sitt sortiment, mens i Tyskland er en Corvette en semi-eksotisk bil fordi det ikke er mange av dem ut og om. En Mustang i Tyskland er et sjeldnere syn enn det er i USA, så det er mye mer »luksuriøst» over havet.

Aldersfaktor

Gitt det faktum at mange forskjellige tyske selskaper har en tendens til å bruke Mercedes som firmabiler spiller også inn i ligningen av luksus appell. De fleste av dem er nyere Mercedes-varianter som leies ut i perioder på 3 år.

Etter at leieavtalen utløper, har de en tendens til å kjøpe nyere modeller, noe som igjen gjør alle de 3 år gamle bilene billigere å kjøpe. Modeller som S-klassen, GLS eller G-klassen er mye mindre vanlige, så de regnes som luksuriøse, selv etter et par år.

  Mercedes-Benz SL500 Problemer

Mercedes biler har en tendens til å vare lenge hvis de vedlikeholdes riktig. Tyskland er fullt av eldre Mercedes-modeller. Stort sett alle parkeringsplasser inneholder noen eldre Mercedes-modeller, og det er grunnen til at de ikke anses som så luksuriøse som sine nyere kolleger.

Spørsmål og svar om tyske luksusbiler

Regnes Audi- og BMW-biler som luksusbiler i Tyskland?

Det er stort sett den samme historien med disse to. De regnes som premiumtilbud, ikke nødvendigvis luksus. Audi Sport RS-modeller har en tendens til å være dyrere og sjeldnere, så de oppnår luksusfaktoren mer. Det samme gjelder BMWs Motorsport-divisjon, spesielt high-end M5- og M8-modellene.

En viktig faktor er kjøretøyets alder. Mens en helt ny 7-serie regnes som luksuriøs, er en 7 år gammel bil bare ikke. Det samme gjelder Audi med sin A8-modell. Noen biler som R8, eller i8 er eksotiske og regnes som luksuriøse, selv når tiden går.

Hva anses å være en luksusbil i Tyskland?

En luksusbil må være slående i sin appell, tilby store mengder luksuriøse fasiliteter og bære en iboende følelse av eksklusivitet. Tyskland er fødestedet til Audi, BMW, Mercedes og Porsche tilbyr store mengder innenlandsk luksus. Men merker som Bentley eller Rolls Royce anses alltid som luksuriøse uansett sted og tid.

Det samme gjelder Ferrari, Aston Martin eller Lamborghini. Dette er eksklusive biler produsert i begrensede mengder for en bestemt kjøper, og ingen tysk bilmerke i tillegg til kanskje Porsche kan tilby luksusen disse merkene gjør. Når det er sagt, anses en nyere Porsche definitivt å være en luksusbil.

Merker som disse anses som luksuriøse i stort sett hvert hjørne av kloden. Det hjelper bare å vise mengden luksus Mercedes biler tilbyr i forskjellige markeder. Tyskland er annerledes, men stort sett overalt ellers anses en Mercedes eller en BMW eller en Audi som det første stoppet mot luksusbiler.

  Har Mercedes reservedekk?

Er Mercedes en luksusbil utenfor Tyskland?

Mercedes er mye mer en luksusbil utenfor Tyskland enn det er i landet. Det er et tysk innenlandsk merke som bærer detaljer knyttet til det tyske markedet som ikke er så tydelig i forskjellige land. Det er ikke mange merker som har luksusbilbetegnelsen, så vel som Mercedes gjør.

Allsidig og luksuriøs Mercedes-Benz

Gjennom tidene har Mercedes blitt ansett som en luksusbil. Et merke nært knyttet til en overklasse livsstil som oser av raffinement og byggekvalitet er ikke lett å komme forbi før du går inn i 6-7 figur riker av Bentley og Rolls Royce biler.

Mercedes tilbyr et bredt utvalg av biler, som strekker seg inn i alle deler av markedet. Noen markeder foretrekker SUV-er, og Mercedes tilbyr 8 forskjellige SUV-er for enhver tenkelig bruk. Noen markeder foretrekker drop-top kabrioleter og Mercedes tilbyr en haug av dem.

Det er mange grunner til at Mercedes regnes som luksuriøs. De dominerer luksusbilsegmentet i årevis av en grunn. Mens Tyskland har en annen tilnærming til luksusbiler på grunn av båndene Mercedes har til Tyskland, er en Benz, og vil alltid være et luksusmerke, uansett tid, uansett sted.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter