Hva er Tryggere – BMW eller Mercedes?

Tyske biler er populære for deres high-end engineering og innovasjoner. De er ansvarlige for innføringen av ulike bilsikkerhetsteknologier, for eksempel elektroniske stabilitetsprogrammer og blokkeringsbremser.

Begge disse bilmerkene produserer trygge biler, men Mercedes er tryggere enn BMW. Dette betyr ikke at BMW-biler ikke er trygge, men det indikerer at Mercedes-biler er litt tryggere enn BMWs. Mercedes-Benz og BMW er noen av de sikreste luksusbilmerkene på markedet.

For at en bil skal anses som trygg, må den bestå kollisjonstesting. De to hovedorganene som utfører kollisjonstesting i USA er Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) og National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Forsikre deg om at den foretrukne bilen din har bestått krasjtesting før du kjøper den. 

I motsetning til de fleste bilmerker har BMW og Mercedes ikke bare standard sikkerhetsfunksjoner, men de kan også skryte av avanserte sikkerhetsfunksjoner. Mercedes kan være tryggere enn BMW, men begge disse bilmerkene er trygge med mange gode funksjoner.

Her er noen av de viktigste sikkerhetsfunksjonene for Mercedes og BMW luksusbiler:

BMW sikkerhetsfunksjoner

BMW kommer med en rekke sikkerhetsfunksjoner som vil holde beboerne trygge, selv i løpet av en ulykke.

BMW Assist

BMW-assisten er et unikt sikkerhetssystem som skiller BMW fra andre biler. Denne mekanismen sender en SOS i tilfelle kollisjon. Takket være Global Positioning System (GPS) som er innlemmet med en trådløs telefon, kan bilen din være plassert om et par minutter.

Aktiv kjøreassistanse

Aktiv kjøreassistanse er BMWs standard sikkerhetssystem. Den har lavhastighets automatisk nødbremsing, varsel om frontkollisjon, advarsel om bakre krysstrafikk, blindpunktvarsel, automatisk nødbremsing bak og advarsel om kjørefeltsavgang. BMW X5 har flere avanserte funksjoner, inkludert kjørefeltsassistanse, trafikkorkassistanse, nødstoppassistanse og automatisk kjørefeltsendring.

  Cadillac mot Mercedes: Pålitelighet

Head up-skjerm

Head-up displayet lar sjåføren konsentrere seg om veien fremover som de opererer eller vise informasjon på displayet. Denne funksjonen projiserer informasjonen direkte inn i førerens siktlinje, slik at sjåføren kan behandle informasjonen ganske raskt. Noen av dataene som vises inkluderer fartsgrense og kollisjonsadvarsel.

Intuitiv teknologi

En av hovedårsakene til at sjåfører forårsaker ulykker skyldes leketøy med teknologi. BMWs iDrive 6.0 infotainment system er super smart for førerens sikkerhet. For eksempel gjør bevegelseskontroll det mulig for driveren å skru opp volumet og ta samtaler ved å flytte hånden foran skjermen.

Ekstern surround-visning

Den eksterne surroundvisningen er en annen interessant sikkerhetsfunksjon som er omtalt i noen få utvalgte BMWs. Den finnes bare på 5-serien og X SAV-modellene. Ved hjelp av BMW-appen på telefonen kan du sikre at bilen din er trygg uten å måtte være i nærheten. Den vil varsle deg når alarmen går.

Mercedes sikkerhetsfunksjoner

Mercedes-Benz biler har noen av de beste sikkerhetsfunksjonene på markedet. Her er noen av sikkerhetsfunksjonene som gjør Mercedes trygg:

Forhåndssikker teknologi

Pre-Safe-teknologien advarer sjåfører hvis det er overhengende fare. Den hjelper også bilen med å forberede kollisjonen ved å lukke vinduer og takluke, stramme sikkerhetsbelter og justere hodestøttene foran. Dette er en av de beste sikkerhetsfunksjonene du finner i en luksusbil.

Forhåndssikker brems og Distronic Plus-teknologi

I tillegg til Pre-Safe-teknologien tilbyr Mercedes også Pre-Safe Brake og Distronic Plus-teknologi. Denne teknologien begynner å bruke bremsekraft når den registrerer at en ulykke er i ferd med å skje. På toppen av det vil den varsle sjåføren og starte pre-sikker teknologi.

  Toyota vs. Mercedes: Pålitelighet

Havarikommisjonen

Mercedes har et ulykkesundersøkelsesprogram som hjelper dem med å finne årsaken til ulykken. De bruker informasjonen som samles inn for å skape bedre sikkerhetssystemer for bilene sine. Mercedes ulykkesundersøkelsesprogram beregner kollisjonsvinkler, bilhastighet og mye mer.

Aktiv kjørefeltsassistent og aktiv overvåking av blindsoner

Siden ulykker kan skje fra alle retninger, bestemte Mercedes-Benz seg for å inkludere aktiv kjørefeltsassistanse for å holde deg trygg. Kjørefeltsassistenten holder styr på kjøringen og sørger for at du er i riktig kjørefelt. Hvis den oppdager at du driver av kjørefeltet ditt, vil det få rattet til å vibrere. 

Den aktive blindsoneovervåkingen hjelper sjåføren med å oppdage kjøretøy de kanskje ikke kan se i bakspeilet.

Nattutsikt Assist Pluss

Night View Assist Plus bruker et spesielt kamera og usynlige infrarøde bjelker som gjør det mulig for sjåfører å se hindringer på veien. Dette er avgjørende, da det gjør det mulig for sjåfører å unngå å slå mennesker eller dyr i mørket. I tillegg har Mercedes-Benz-biler aktive full-LED-frontlykter som leverer enestående kraft om natten.

Adaptiv fjernlysassistanse

Denne sikkerhetsfunksjonen forhindrer ulykker ved å beregne gjenskinnet fra møtende trafikk. Den bruker disse dataene til å produsere riktig mengde belysning som ikke skader andre sjåfører på veien. Takket være de spesialiserte kameraene som skanner veien fremover for lysene som produseres av møtende trafikk.

Mercedes vs BMW

Hvilken bil har bedre sikkerhetsfunksjoner – BMW eller Mercedes?

Både BMW og Mercedes har fremragende sikkerhetsfunksjoner. De har noen av de beste kollisjonsputene i bransjen og flere sikkerhetsfunksjoner. Mercedes-Benz har de beste sikkerhetsfunksjonene, og PRE-SAFE-teknologien er en av de mest avanserte sikkerhetsfunksjonene på markedet.

  Er Mercedes A-klasse en kvinnes bil?

Hvilket bilmerke er bedre – BMW eller Mercedes-Benz?

Det kommer an på hva du leter etter. Mercedes og BMW bilmerker har et godt rykte, som er uovertruffen av andre mellomstore luksusbilmerker. BMW tilbyr de beste sporty utseende luksusbiler, mens Mercedes gir de mest komfortable luksus bil merker.

Hvis du vil ha komfort og luksus, har Benz en fordel over BMW. Men hvis du vil ha ytelse og brukervennlighet, er BMW-bilen bedre. Selv om Mercedes har kostbare reparasjonsdeler, er BMW dyrere å vedlikeholde. Så luksusbilmerket du velger vil avhenge av dine behov og smak.

Avsluttende tanker

Mercedes og BMW har vært rivaler i mange år. Mercedes-biler er mer luksuriøse, komfortable og tryggere enn BMWs, mens BMWs er stilige, brukervennlige og fungerer usedvanlig bra sammenlignet med en Benz. Når det gjelder sikkerhet, er begge disse bilene pålitelige, selv om Mercedes har noe bedre sikkerhetsfunksjoner enn BMW.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter