Hvilken Mercedes har en Renault-motor

Hvilken Mercedes har en Renault-motor

Det kan virke overraskende at Mercedes, en premium tysk luksus merkevare noensinne ville bruke en Renault motor. Det er ikke det at Renault lager dårlige motorer, tvert imot fordi Renault har utviklet noen av destørste F1-motorene gjennom tidene, men merkevareverdien til Renault er ikke i nærheten av Mercedes.

Men i 2010 signerte Mercedes og Renault & Nissan en gjensidigagr eement som innebærer noe teknologideling mellom produsentene. Daimler kjøpte en 3.1% andel i både Renault &Nissan,og Renault & Nissan kjøpte en 1.55% andel i Daimler hver.

Partnerskapet resulterte i en samutvikling av en 1,6 L 4-sylindret turbomotor paret til en Renault-overføring som ble tilbudt i Mercedes Vito-varebilen. Men Renault leverte også en 1,5 L dieselmotor som fortsatt brukes i noen modeller av A-klasse, CLA-klasseog  B-klasse. Videre ble en C200-modell også tilbudt med en 1.6L Renault-motor.  

Mercedes C200

Før C200 begynte å bruke en 1.6L diesel Renault motor i 2021 modellår, C200 brukes til å tilby en 2.1L motor. Den nye motoren i C200 var et direkte resultat av at Mercedes ønsket å oppnå høyest mulig effektivitetsstandarder, men likevel tilby nok punch og en ganske sofistikert powerplant.

Renault utviklet  en  1957 cc 4-sylindret  motor  med  160hp og 360Nm dreiemoment. Det er verdt å nevne at den utgående 2.1L-motoren tilbød litt mindre hestekrefter, og stort sett de samme dreiemomenttallene. Drivstofforbruket til 1.6L-motoren er også lavere på anslagsvis 4.2L / 100km (56 MPG US)

De manuelle versjonene av C200 er i stand til enda mer imponerende drivstoffeffektivitetsresultater sammenlignet med den utgående versjonen. 0-60 MPH ganger av disse modellene er et sted rundt 8-andre merket. Alle de tekniske aspektene ved denne motoren er ganske  imponerende for en inngangsnivå Mercedes C-klasse.

  Kan en Mercedes starte en annen bil?

Det er også verdt å nevne at Mercedes ikke tilbyr denne versjonen av C-klassen i noen markeder, inkludert USA. Denne typen motorer appellerer mest til det europeiske markedet, og prisantydningen er et sted rundt $ 41k-47k, avhengig av overførings- og trimalternativene.

Mercedes A-klasse, B-klasse, CLA-klasse

Men sannsynligvis den mest utbredte Renault-motoren inne i en Mercedes er 1,5 L 4-sylinderen som finnes i A180, og andre inngangsnivå  Mercedes B-klasse og CLA-klasse modeller. Denne motoren er ganske identisk med den som finnes i Renault  Megane, den eneste forskjellen er den lille økningen i hestekrefter i Mercedes-variantene.

Mercedes selger også en minivan kalt Mercedes Citan, denne minivanen er bokstavelig talt en re-merket Renault  Kangoo, ikke mange mennesker er engang klar over sin eksistens fordi detbøreter lite eller ingen relevans for Mercedesmerkenavn. Denne plattformen deles også med Dacia  Dokker, så i utgangspunktetbærer  den samme minivanen tre forskjellige merker.

Renault har levert 100k+ Renault-motorer til Mercedes siden 2012 for modellene A-klasse,B-klasse  og CLA-klasse. Denne typen avtaler er ganske vanlige i bilindustrien fordi de sikrer en heftig besparelse for alle involverte merker. Spesielt i dag når bilmotorer blir nedbebrutt og en 4-sylindret er den mest populære motoren på markedet.

Renault &Nissan motorer pålitelighet

Mercedes-Benz er et merke som er kjent for sin førsteklasses byggekvalitet, eksepsjonelle luksusbiler,  og en generell økning i kompleksitet sammenlignet med merker som Renault eller Nissan. Dette betyr at Mercedes tar en annen tilnærming når du utvikler en ny modell sammenlignet med Renault og Nissan som fokuserer på tilgjengelighet.

  Hvor kan jeg få min Mercedes olje Change?

Den mest populære motoren som brukes mellomse-merkene er den nevnte 1,5  dCi  4-sylinderen. Denne motoren hadde noen problemer i de tidlige stadiene av produksjonen, men Renault sørget for å ordne opp i alle disse problemene ganske tidlig i produksjonen.

Det er grunnen til at denne motoren er så utbredt som den er. Selv om det kan virke som om en Renault-motor i en Mercedes er en oppskrift på katastrofe, er fakta betryggende i Renaults favør, da disse motorene gir stor pålitelighet,effektivitet  og kraft.

Noen rapporter tyder på at disse motorene også er ganske oljetørstige, men annet enn det har de senere versjonene av denne motoren bare blitt bedre og bedre, og sjelden ble det rapportert noen spesifikke problemer.

Delen Vanlige spørsmål

Er det verdt å kjøpe en Mercedes med en Renault-motor?

Når du kjøper C-klasse, eller en annen Mercedes-modell som tilbyr en Renault-motor, bør du ikke fokusere på »Renault-motoren» delen av bilen. V ast flertallet av mennesker eier disse bilene uten å være klar over at motoren ikke er utviklet av Mercedes.

Og det er sølvfôret i hele historien. Folk innser bare ikke fordi det ikke er nødvendig å være mistenksom. Mange moderne Mercedes-modeller er 4-sylindrede motorer som skiller seg litt fra de som tilbys i disse modellene. Så ja, hvis du vil ha en oppføring-nivå Mercedes med disse motorene, er det verdt det.

Tilbyr Mercedes sine motorer til andre produsenter?

Som nevnt tidligere er disse joint ventures av bilprodusenter ganske vanlige, og Mercedes har levert den utrolige 4.0L AMG BiTurbo  V8-motoren til Aston Martin en stund nå. Aston Martin Vantage, DB11,  og den nylig utgitte Aston Martin DBX bruker alle den nevnte AMG V8.

  Den billigste måten å erstatte en Mercedes-nøkkel på

Audi, Porsche,Bentley  og Lamborghini bruker alle forskjellige varianter av samme V8-motor. Audi RS6/RS7/RSQ8, Bentley  Benteyga/Continental, Porsche Panamera/Cayenne  og Lamborghini Urus bruker alle den  samme  4.0L V8-motoren i forskjellige stadier av melodien.

Alle bilprodusenter i disse dager gjør dette, Chevy gjør det, GM gjør det, VAG gjør det, Toyota gjør det. Det er en enkel kostnad-å kutte tiltak som de fleste aldri vil være klar over.

Hva er den beste Mercedes-motoren som noen gang er tilbudt til en annen produsent?

Som tidligere sett er denne typen virksomhetervanlige iinngangsmarkedet, men også i den høyeste enden av bilindustrien. Et perfekt eksempel på dette er den ikoniske AMG 6.0L twin-turbo V12 motor  Mercedes sørger for eksotiske Pagani  Huayra  hypercar.

Mercedes pleide å tilby en variant av denne motoren i de eldre S600 Mercedes-modellene, og disse modellene kan nå kjøpes for bare $ 30k. For en flekk av kontekst,en »vanlig» Huayra vil sette deg tilbake for $1million på det minste.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter