Er Suzuki Splash en god bil?

Suzuki Splash

Suzuki Splash er en av de minste Suzuki-modellene på markedet. Bilen er kompakt, morsom å kjøre og billig å vedlikeholde. Men er Suzuki Splash en god bil?

Avhengig av hva du leter etter, Suzuki Splash kan enten være en god bil eller en uønsket en. Det er en god bil for enkeltpersoner som søker etter en liten, drivstoffeffektiv, praktisk og lite vedlikehold bybil. På den annen side er det uønsket for de som leter etter en høy ytelse, romslig bil kan finne sin kamp i Splash.

Det kommer med problemer. Les om Suzuki Splash problemer her.

Historie av Suzuki Splash

Suzuki Splash er en liten bybil laget av Suzuki Motor Corporation og Opel GmbH. Denne bilen har vært i produksjon siden 2008, og den har blitt produsert i tre forskjellige land. I Ungarn ble bilen produsert fra 2008 til 2014, i India fra 2009 til 2016, og i Kina fra 2010 til 2018.

Selv om den kalles Suzuki Splash i mange land, er den også kjent som Opel Agila i Europa, Maruti Suzuki Ritz i India, Vauxhall Agila i Storbritannia og Changhe Splain i Kina og Sør-Amerika.

I det europeiske markedet ble Suzuki Splash dessuten plassert under Swift og benyttet en forkortet akselavstandsversjon av chassiset. Tvert imot, i den Japanske lineup, Suzuki Splash var plassert mellom Suzuki Swift og Suzuki Solio.

Merk at Suzuki Splash ble avviklet i Europa i 2014 og etterfulgt av andre generasjon Ignis i begynnelsen av 2016. På toppen av det, det ble også avviklet i Indonesia i 2016 og i India som Ritz i 2017.

Funksjoner av Suzuki Splash

Utseende

Utseendet til Suzuki Splash er svært diskutabelt. Noen mennesker finner sin form tiltalende og elegant, mens andre ikke. Alt i alt, bilen ser bra ut, men noen av sine rivaler ser enda bedre. Imidlertid, interiøret er ikke den beste som det er trangt, og dashbordet er ikke så tiltalende.

  Er Suzuki Ignis en god bil?

Med det sagt, Suzuki Splash fortsatt ser spektakulære inne og ute. Denne bilen har en akselavstand på 92.9 inches, en lengde på 146.5 inches, en bredde på 66.1 inches, og en høyde på 62.6 inches.

Ytelse

Ytelsen til bilen din vil bli bestemt av hvilken type motor den leveres med. Brukerne kan velge mellom bensin- og dieselmotorer. Basismotoren er 1.0-liters K10B I3-motoren. Likevel har den også 1,2-liters K12B I4 og 1,4-liters K14B I4 bensinmotorer. Den leveres bare med en dieselmotor (1,3-liters D13A I4-TD).

Dessuten kan brukerne også velge mellom en 5-trinns manuell og 4-trinns automatisk CVT-girkasse.

Komfort og lasterom

Små biler kan være fantastiske når det gjelder manøvrering i trafikken eller på offentlige parkeringsplasser, men deres lille størrelse kan også gi ubehag i hytta. Likevel har Suzuki Splash plass til opptil fem personer, og den har rikelig med bagasjerom. Denne bilen har totalt 178 liter bagasjerom med baksetet opp og opptil 573 liter med baksetet brettet.

Drivstoffeffektivitet

Suzuki Splash kan være drivstoffeffektive, men det er ikke blant de mest effektive modeller i sin klasse. Dette er noe skuffende som det er en kompakt bybil, og det bør prestere bedre. Denne bilen har en effektivitet rating på mellom 47 og 62 mpg.

Sikkerhet

Sikkerhet er svært viktig når det kommer til en bil som du har tenkt å kjøre daglig. Mens Suzuki Splash har flere gode sikkerhetsfunksjoner, er det en av de minst sikre bilene i klassen. Noen av sikkerhetsfunksjonene som den kan skryte av er elektronisk stabilitetskontroll, et blokkeringsfritt bremsesystem, elektronisk bremseassistent, sentrallås, Isofix og kollisjonsputer.

  Er Suzuki SX4 S-Cross en god bil?

Pris

Suzuki er kjent for å produsere noen av de mest effektive og rimelige biler. Suzuki Splash er ikke et unntak, da det er veldig rimelig. Imidlertid, siden Suzuki ikke lenger lager Splash, er det mest sannsynlig at du finner brukte Splash-modeller av høy kvalitet på markedet. De fleste av disse modellene detaljhandel mellom $1,900 og $12,000.

VANLIGE SPØRSMÅL

Er Suzuki Splash verdt å kjøpe?

Det avhenger av hva du leter etter. Hvis du er i markedet for en kompakt, pålitelig, effektiv og rimelig bybil, er Suzuki Splash en flott bil for deg. Men hvis du ønsker en høy ytelse, romslig, praktisk og luksuriøs bybil, bør du se andre steder.

Hva er de vanligste problemene med Suzuki Splash?

Suzuki Splash er en effektiv, praktisk og rimelig bil. Men det kommer også med flere problemer som en overopphetet motor, vindusvisker svikt, feil fjæring fjærer, DPF varsellampe, oljeaktig lukt, surrende lyd i girkassen, og bakre fjærben svikt. På toppen av det, det har også timing kjede problemer og tap av kraft.

Hvor rask er Suzuki Splash?

Som de fleste bybiler, Suzuki Splash er ikke en rask bil. Likevel, det gir en utmerket hastighet som er flott for bykjøring. Den naturlig aspirerte 1,2-liters 16v inline-4-motoren leverer maksimalt 86 hk og 83 lb-ft dreiemoment. Videre kan den akselerere fra 0 til 62 km / t på 12,3 sekunder. Den har også en toppfart på 109 mph, noe som er bra.

  Vanlige problemer med Suzuki SX4 S-Cross

Er Suzuki Splash en god daglig sjåfør?

Ja, Suzuki Splash er en flott daglig sjåfør. Dette er fordi den er kompakt, noe som gjør det enkelt å manøvrere i trafikken. Videre er den veldig økonomisk og enkel å vedlikeholde. På baksiden fungerer ikke denne bilen så bra, og noen av konkurrentene er mer effektive.

Hvilke biler er som Suzuki Splash?

Suzuki Splash er en fantastisk kompakt bil med enestående funksjoner, men det står overfor hard konkurranse i markedet. Noen av de nærmeste konkurrentene er Vauxhall Agila, Ford Fiesta, Citroen C3, Holden Astra, Nissan Micra, Seat Ibiza og Nissan March.

Avsluttende tanker

Suzuki Splash er en flott bybil som det er effektivt, pålitelig og lett å vedlikeholde. Det er også perfekt for nye sjåfører og daglig bruk. Men det står også overfor flere problemer som kan unngås med godt stell og vedlikehold. På toppen av det, det har liten boot plass, og det gjør ikke så godt. Totalt sett er det en fin bil og veldig rimelig.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter