Er Tesla bedre enn BMW?

Hvis du søker etter en luksuriøs bil, er et par gode merker å vurdere Tesla og BMW. De er ganske forskjellige. Tesla er mer avansert med høyteknologiske funksjoner, mens BMW er mer komfortabel med bedre håndtering. Så hvilket merke er bedre?

Både Tesla og BMW er high-end kjøretøy merker, noe som betyr at de er ganske dyre. Derfor vil bilen du velger avhenge av dine behov, smak og plassering. BMW er ideell for bileiere som ønsker bedre ytelse og håndtering, mens Tesla er perfekt for sjåfører som ønsker en miljøvennlig, høyteknologisk bil.

Hvordan er Tesla sammenlignet med BMW?

BMW har eksistert i flere tiår, mens Tesla fortsatt er et nytt selskap. BMW ble grunnlagt i 1916, i München, Tyskland, mens Tesla ble grunnlagt i 2003, i California, USA. På grunn av dette har BMW en rikere historie og er mer pålitelig enn Tesla. 

Men hvis du vil ha fremtidens bil, er Tesla merkevaren å vurdere. Likevel tar BMW også igjen Tesla når det gjelder elbiler. BMW var det første tyske selskapet som produserte elektriske biler.

For å gjøre sammenligningen enklere, vil vi sammenligne noen av de mest populære basismodellene fra hvert merke: BMW 3-serien og Tesla Model 3. Slik konkurrerer de mot hverandre.

BMW 3-serien mot Tesla Model 3

Utforming

Begge disse bilene er vakkert designet med nesten samme dimensjoner. BMW 3-serien kan skryte av en lavere grille, mindre frontlykter, kort foran, bakre overheng og nydelig hette. Tvert imot har Tesla Model 3 stylede LED-frontlykter, en nedre beltelinje, en bølgende nese og et større glassområde.

Generelt er begge disse modellene ikke de mest tiltalende for øyet når det gjelder luksusmerker, men de er i orden. De avanserte BMWs- og Tesla-kjøretøyene ser vakrere ut enn disse to inngangsnivåmodellene. Imidlertid ser de fortsatt nydelige og vakrere ut enn de fleste standardbiler på markedet.

  Er Volvo mer pålitelig enn Tesla?

Når det gjelder interiøret, mangler BMW litt sammenlignet med Tesla. Selv om BMW-setene er mer komfortable enn Teslas, mangler det generelle interiøret et snev av klasse. Tvert imot er Teslas interiør mer oppskalert og avansert med sitt store infotainmentsystem.

Prestasjon

Tesla Model 3- og BMW 3-serien er ikke like kraftige som deres high-end søsken. Begge presterer imidlertid godt nok til å gi en jevn og morsom tur. Når det gjelder håndtering, BMW har en liten fordel over Tesla, men når det gjelder akselerasjon og balanse, er Tesla den bedre bilen.

BMW 3-serien kommer med en turboladet 2,0-liters firesylindret motor som ikke er veldig kraftig, men den er god nok. I tillegg produserer den 255 hestekrefter og 295 pund-meter dreiemoment. Den kan akselerere fra 0 til 60 mph på 5,6 sekunder.

Tesla Model 3 er elektrisk drevet. Den har et utmerket utvalg på 263 miles, som er for sin basemodell – Standard Range Plus. Den leverer også 307 pund-fot dreiemoment, som er bedre enn BMW 3-serien. Dessuten leverer den 258 hestekrefter og kan akselerere fra 0 til 60 på bare 5,3 sekunder.

Sikkerhet

Til tross for at begge disse bilene har avanserte sikkerhetsfunksjoner, har Tesla fortsatt en fordel over BMW. Tesla kan skryte av Autopilot, som tilbyr funksjoner som adaptiv cruisekontroll, kjørefeltsentrering og stopp-og-gå-teknologi. På den annen side består BMW av førerassistansefunksjoner, for eksempel varsel om frontkollisjon, kjørefeltsvarsel og automatisk bremsing.

Priser

Hvis du ikke er klar til å bruke, se bort. Begge disse bilene vil koste deg mye å kjøpe og oppgradere. Totalt sett er BMW litt dyrere, da det vil koste deg rundt $ 40,750, mens Tesla Model 3 Standard Range Plus-modellen vil koste deg $ 38,990.

  Er Teslas firehjulsdrift verdt det?

Kjennelse

Fra sammenligningen ovenfor kan du se at begge disse bilene har nesten de samme funksjonene. BMW 3-serien og Tesla Model 3 har begge avanserte sikkerhetsfunksjoner, en lignende mengde kraft og koster nesten det samme. Imidlertid er en bil gassdrevet (BMW 3-serien) og en annen er helelektrisk drevet (Tesla Model 3). 

Avhengig av Tesla-modellen du velger, kan det hende du synes at den er dyrere eller billigere enn BMW 3-serien. Hvis du vil bevare miljøet, er Tesla Model 3 det beste alternativet, men hvis du vil ha en bil med bedre håndtering, er BMW det bedre valget.

Sammenligning av BMW og Telsa på tvers av kategorier

Hvilken bil er billigere å vedlikeholde – Tesla eller BMW?

Totalt sett er begge disse luksusbilene dyre å vedlikeholde. BMW er imidlertid dyrere å vedlikeholde, da den har mange flere bevegelige deler enn Tesla. Som et resultat vil du ha mange ting å bekymre deg for, for eksempel oljefiltre, forgasser og mange andre motordeler. Teslaen har mange færre deler, så det er færre ting å gå galt.

Hvilken bil er mer pålitelig – BMW eller Tesla?

BMW og Tesla er noen av de minst pålitelige kjøretøyene på markedet. Når du sammenligner de to, er Tesla den mindre pålitelige bilen. Dette er fordi det kommer med mange kvalitetsproblemer som kjøpere vanligvis klager over. Det er også noen ganger vanskelig å finne et sted som har deler og evner til å reparere en Tesla.

Hvilken bil er mer luksuriøs – Tesla eller BMW?

Når det gjelder teknologisk utvikling, har Tesla en fordel over BMW. Takket være den store infotainmentskjermen der bilen betjenes fra. Men når det gjelder komfort, er BMW langt bedre enn Tesla. Dette er fordi Tesla-seter ikke er like komfortable som BMW-seter.

  Er en Tesla en god første bil?

Hvilken bil er bedre – BMW i8 eller Tesla Model S?

BMW i8 er en plug-in hybrid modell, mens Tesla Model S er en helelektrisk bil. Begge disse bilene presterer utmerket, men BMW i8 har en liten fordel over Tesla Model S. Dessuten har BMW i8 en flott kombinert hestekrefter på 369, mens Tesla har 362.

Kan BMW overgå Tesla?

Tesla gjorde helelektriske biler populære. Som et resultat har mange bilmerker sluttet seg til bandwagon og har begynt å produsere elbiler. Et av disse merkene er BMW. Nylig produserte BMW en ny helelektrisk modell, kjent som i4. Denne modellen har en rekkevidde på 600 kilometer, som er nærmere det Tesla tilbyr.

Tesla Model S Long Range Plus kommer med 650 kilometer på full lading. Dette er elbilmodellen med høyest rekkevidde. Sammenlignet med BMW i4, er dette ikke langt unna. Mens Tesla har ledelsen nå, BMW er kantet nærmere og kan selv overgå Tesla snart.

Bunnlinjen

BMW og Tesla er to fremragende luksusbilmerker. Begge er vakkert bygget og har høyteknologiske og luksuriøse funksjoner. BMW er bygget for å gi sjåføren komfort og bedre håndtering, mens Tesla er vakrere med svært avansert teknologi. Det kommer virkelig ned på et spørsmål om din smak og prioriteringer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter