Er Volvo eller BMW tryggere?

Både Volvo og BMW kan skryte av luksusbiler som også er fullpakket med mange høyteknologiske og luksuriøse funksjoner. Volvo er et svensk merke mens BMW er et tysk merke. Men hvilket merke produsenter de sikreste bilene? 

Når det gjelder sikkerhet, gjør Volvo de sikreste bilene på markedet. I motsetning til BMW som mangler konsistens når det gjelder sikkerhet, har Volvo laget trygge biler i mange år. Dessuten passerer de fleste biler fra Volvo vanligvis alle fem områdene av krasjverdighet, noe som ikke er det samme tilfellet med de fleste BMWs. 

Dessuten har Volvo mottatt «Top Safety Awards» fra Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) Top Safety Pick Awards for XC90- og S90-modellene. Dette er et godt eksempel på hvor trygge Volvo-biler er da prisen gikk til to Volvos-modeller. 

BMW er imidlertid ikke langt unna, da den også har mottatt Top Safety Picks Awards fra IIHS som gikk til BMW 3-serien og 5-serien. Totalt sett rangerer de fleste Volvoer høyere enn de fleste BMWs når det gjelder sikkerhetsvurderinger. 

Hvilke funksjoner gjør Volvos trygge?

Volvo har alltid lagt vekt på å lage trygge biler. Selv om den har et lite utvalg av bilmerker og modeller sammenlignet med BMW og andre luksusmerker som Audi og Mercedes, er de fleste bilene deres supersikre. XC40, S60, S90 og XC90 mottok Top Safety Picks fra IIHS, noe som er gode nyheter. 

Likevel kan Volvo skryte av massevis av sikkerhetsfunksjoner som gjør den til den sikreste bilen på markedet. Dette bandet har Safe City System som bruker kameraer og sensorer for å hjelpe bilene sine for å unngå kollisjoner. Bilens styring fungerer også hånd i hånd med kameraer og sensorer for å redusere potensielle problemer. 

  Varer Volvo-biler lenger?

Videre har Volvo en rekke topp sikkerhetsfunksjoner som er standard på de fleste av modellene sine. Disse inkluderer fører døsighet overvåking, trafikkskiltgjenkjenning, en head-up skjerm, automatiske fjernlykter, adaptiv cruise kontroll, og mye mer. 

Noen sikkerhetsfunksjoner som Pilot Assist Semi-autonome kjøresystemer er imidlertid bare standard på Volvo V90- og XC90-modellene. Likevel er en av de viktigste sikkerhetsfunksjonene som finnes på Volvos Road Run-Off Mitigation-systemet. Denne funksjonen hjelper deg med å styre tilbake i en tryggere vei hvis bilen din forlater kjørefeltet. 

Hvilke funksjoner gjør BMW trygg? 

Til tross for at Volvo har laget trygge biler i lang tid, har BMW også forbedret sikkerhetsfunksjonene og teknologien gjennom årene. I dag kan den skryte av noen av de sikreste bilene på markedet, da de fleste bilene også har mottatt Top Safety Pick Award fra IIHS. 

Noen av de beste sikkerhetsfunksjonene som BMW tilbyr er kjørefeltsendringsassistanse, adaptiv cruisekontroll, styring og kjørefeltguidehjelp, aktiv kjørefeltsentrering, sidekollisjonsunngåelse og kjørefeltsassistanse. Dessuten har BMW en frontkollisjonsadvarsel som kan oppdage syklister og fotgjengere. 

I likhet med Mercedes, Tesla og Audi har BMW også laget semi-autonom teknologi som kan sjåfør deg under visse forhold. Så det er ennå ikke helt autonomt. I motsetning til de fleste biler har BMW en funksjon som kan oppdage veiskilt og gjøre bilen din i stand til å parkere seg selv. 

Vær oppmerksom på at de fleste av de ovennevnte funksjonene er standard på de fleste BMW-modeller. Noen avanserte sikkerhetsfunksjoner som aktive kjøreassistenter er imidlertid bare standard på BMW 8-serien og X5. 

  BMW M6 Pålitelighet

Hvorfor anses Volvo for å være den sikreste luksusbilen på markedet?

Volvo har alltid strebet etter å lage de sikreste bilene på markedet. Uansett er det flere grunner til at Volvoer regnes som de sikreste bilene. Her er noen av grunnene til at:

  • Volvo har alltid ledet an i utviklingen av innovative sikkerhetsfunksjoner
  • Volvo har alltid vist seg i sikkerhetsvurderinger 
  • Selskapet har ekstremt ambisiøse langsiktige mål som holder dem i gang med ny og bedre teknologi.
  • Selskapet er fokusert på ulykkesforebygging ved å skape toppsikkerhetsfunksjoner og håndtering 
  •  Volvo bryr seg ikke bare om sikkerheten til sjåføren og dens beboere, men så vel som alle mennesker på veien. 

FAQ

Hvilken bil er raskere mellom Volvo og BMW?

BMW er betydelig raskere enn Volvo. BMWs kommer med mer kraft enn Volvos. De akselererer også raskere og har en bedre topphastighet. Dessuten er den generelle kjørekvaliteten til en BMW langt bedre enn en Volvo. 

Er Volvo billigere å vedlikeholde enn BMW?

Ja, Volvoer er billigere å vedlikeholde enn BMWs. Ikke bare vises Volvos øverst på de fleste pålitelighetslister sammenlignet med BMWs, men bilene deres opplever også færre problemer. I tillegg er Volvos reservedeler mye billigere sammenlignet med BMW reservedeler. 

Er Volvoer gode i krasj?

En av tingene som gjør Volvos til å være de sikreste bilene på markedet er deres utmerkede krasjverdighet. Siden de fleste Volvoer er utstyrt med funksjoner som run-off road protection teknologi, rollover beskyttelsessystem, lav hastighet automatisk bremsing, og blind-spot teknologi, bilen er veldig bra i krasjer. 

  BMW 2-serien Gran Coupe pålitelighet

Er Volvo et luksusmerke?

Ja, Volvo er et luksusmerke og i samme klasse som BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Audi og Jaguar. Volvo tilbyr imidlertid ikke bare et begrenset antall bilmerker og modeller, noe som gjør det mindre populært enn de andre luksusmerkene på denne listen. 

Hvilken bil er bedre mellom Volvo XC90 og BMW X5?

Det kommer an på hva du leter etter. Hvis du vil ha en trygg og pålitelig bil, er Volvo XC90 den bedre bilen. Men hvis du vil ha fremragende ytelse, hastighet og bedre håndtering, er BMW X5 bilen for deg. 

I tillegg, hvis du vil ha en romslig bil, er BMW X5 mer romslig enn Volvo XC90. Dette inkluderer hytta og bagasjerommet. Så passasjerer vil sitte komfortabelt i BMW X5 enn i Volvo XC90. Totalt sett har BMW X5 en liten fordel over Volvo XC90, selv om det er litt dyrere. 

Konklusjon 

Alt i alt er Volvo tryggere enn BMW. Ja, BMW kan være en veldig trygg bil sammenlignet med de fleste vanlige biler som Ford eller Toyota, men det er ikke tryggere enn Volvo. Volvo har noen av de beste sikkerhetsfunksjonene på markedet, og de kommer kontinuerlig med avanserte sikkerhetsfunksjoner. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter