Er Volvo mer pålitelig enn Tesla?

På grunn av flere vanlige problemer som finnes i Tesla-biler, anses Volvo som mer pålitelig enn Tesla.

Ifølge store bilmerkerangeringer rangerer Tesla ofte mye lavere enn Volvo. Pålitelighet er hovedårsaken til Teslas lave score i Consumer Reports og JD Power sammenlignet med Volvo, som har et sterkt rykte for å være et trygt og pålitelig merke.

Men hvis vi utelukkende sammenligner Volvos elbiler med Teslas, vinner Tesla tydelig i elbilkategorien.

Ser etter pålitelighet

Når du leter etter en ny bil, vurderer de fleste den potensielle prisen for å reparere kjøretøyet og se etter en bil med lave reparasjonsregninger. Også viktig er hvor ofte et kjøretøy bryter ned eller må fikses.

En annen veldig viktig faktor når det gjelder pålitelighet er hvor godt bilen har blitt vedlikeholdt hvis du kjøper den brukt. Måten en bil blir tatt vare på går langt i å bestemme hvor pålitelig den vil være i det lange løp.

Elbilpålitelighet: Færre deler og færre reparasjoner

Elbiler har færre bevegelige deler generelt og ingen motor å håndtere, så de er mye mer kostnadseffektive å vedlikeholde. De har vanligvis mye billigere reparasjonsregninger enn tradisjonelle biler på grunn av mindre slitasje på deler. Elbiler trenger heller ikke oljeskift, og de trenger heller ikke å håndtere tilstoppede ventiler eller erstatte pakninger og luftfiltre.

Elbiler fører definitivt til langsiktige besparelser når det gjelder typiske reparasjonsregninger. Påliteligheten avhenger imidlertid av brukernes tilfredshet og konsistensen av bilens ytelse.

Det største problemet med påliteligheten til elbiler er utskifting av batterier, noe som er ganske dyrt. Jo lenger bilen kjører, jo kortere blir rekkevidden. På et tidspunkt vil ikke batteriene plukke opp en lading.

  Aston Martin Virage Pålitelighet

Når det er sagt, slites ikke litium-ion-batteriene til elbiler for raskt. Det er i gjennomsnitt 100 000 miles før det viser en betydelig nedgang i rekkevidden.

Teslas pålitelighet er tvilsom

Ifølge Consumer Reports’ vurderinger har Tesla alltid scoret ganske lavt i pålitelighetsvurderinger. Og det er ikke bare med en eller to Tesla-modeller, men faktisk lider nesten alle modellene.

Den nåværende Tesla Model X tjente en poengsum på bare to av fem i pålitelighet. Det samme er tilfellet med Model Y og Model 3. Model Y oppnådde aldri mer enn en av fem vurderinger, og Model 3 oppnådde fire av fem bare en gang.

Problemer med Tesla

Tesla fikk 205 problemer per 100 kjøretøy. Dette er uten tvil mest av noe bilmerke. Så, hva er disse problemene?

Tesla er kjent for feil av byggekvalitet. Dette problemet har blitt reist av mange kunder så vel som tekniske mennesker. I 2018 gikk ekspertkonsulent Sandy Munro gjennom bilene ved å si at kvaliteten var enda lavere enn en Kia laget på 90-tallet.

Bortsett fra dette er andre problemer som en dårlig malingsjobb eller ujevne hull mellom utvendige paneler også vanlige i Tesla-biler. I et intervju med Munro erkjente selv Teslas administrerende direktør Elon Musk disse problemene.

Volvo: Et rykte for pålitelighet og sikkerhet

Volvo har alltid vært varemerket for sikkerhet. Volvo tilbyr sine kunder CPO (Sertifisert pre-eid) kjøretøy program, som estimerer levetiden til kjøretøyet. Volvo er kanskje det eneste bilmerket som begynte å lage biler for å sikre kundene sine de beste sikkerhetsfunksjonene.

  Hvilken er den mest pålitelige Mercedes SUV?

Volvo har blitt en standard for pålitelighet og sikkerhetsfunksjoner. Selv gamle Volvo-biler anses fortsatt som bemerkelsesverdig pålitelige. Folk er fortsatt glad i Sin Volvo 740-serie, og deler bildene sine med sine gamle solide Volvoer på nettet.

Hvis vi snakker om Volvos elbiler, er de også ganske pålitelige. Volvo XC40, Volvos første EV, fikk en 71 av 100 poeng i JD Powers pålitelighetsvurderinger. Bilen leveres med alle premium sikkerhetsfunksjoner. IIHS belønnet også bilen med Top Safety Pick+-prisen.

Volvo mot Tesla

Hvis vi sammenligner merkene til Volvo og Tesla generelt, kan vi enkelt si at Volvo er mer pålitelig og pålitelig. Dette er på grunn av deres lave reparasjonspriser og bedre byggekvalitet.

Men hvis vi bare snakker om Volvos elbiler sammenlignet med Tesla, som bare produserer elbiler, så har Tesla noen fordeler i forhold til Volvo. Tesla har laget sine elbiler siden 2008. De har hatt mer forskningstid sammenlignet med Volvo. De har en høyere verdi av elbiler enn Volvo når det gjelder elbiler. De har andre fordeler i forhold til Volvo med elbiler, for eksempel:

  • Bedre rekkevidde
  • Bedre ytelse
  • Bedre teknologiske funksjoner og infotainmentsystem
  • Bedre garanti
  • Bedre autopilotmodus

FAQ

Har Tesla-biler autopilotmodus?

Tesla-biler leveres med en praktisk autopilotmodus. Autopilotmodusen gjør ikke bilen til et selvkjørende kjøretøy, men den er der for å hjelpe sjåføren. Sjåføren kan fortsatt kontrollere bilen. Autopilotmodusen krever førerens hender på rattet, og føreren kan ta kontroll når som helst.

Hva er den billigste Tesla tilgjengelig?

Tesla Model 3 er den billigste modellen som er tilgjengelig, men den tilbyr fortsatt mange gode funksjoner. Den har et langtrekkende estimat på 420 km, og bilens elegante form ser elegant ut. Basisvariantens pris starter på $ 41,190. Alle variantene kommer med Teslas standard store infotainmentskjerm. Autopilotalternativet kan legges til for ekstra $ 3,000.

  Må du håndvaske en Tesla?

Hvor lenge varer batteriet til en Tesla?

Tesla tilbyr en batterigaranti på 8 år eller 150 000 miles, avhengig av hva som kommer først. Standard Model 3 har en garanti på 100 000 kilometer. Selv om Tesla hevder at batteriet fortsatt beholder 70 prosent av levetiden ved slutten av garantiperioden.

Har pålitelighet virkelig noe å si?

Pålitelighet i biler betyr å få samme resultat med perfekt ytelse hver dag. Konsistensen av en bil betyr mest når noen må stole på et bilmerke. Hvis en bil må repareres annenhver dag med et dyrt sett med deler, er den bilen sannsynligvis ikke for alle.

Men når en ny bil kommer inn i markedet, er folk vanligvis ivrige etter å kjøpe den uten å være oppmerksom på bilanmeldelser og rangeringer. På den tiden ignorerer folk vanligvis pålitelighet og går mot å oppleve nye funksjoner. Likevel kommer pålitelighet en viktig faktor når bilen blir litt eldre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter