Hva er tegn på en defekt motor?

Biler er ikke bygget for å vare evig, og stort sett alle bilkomponenter er bundet til å bryte til slutt. Likevel er det viktig for deg å proaktivt løse disse problemene mens de ikke er i stand til å forårsake ytterligere  skade.

Motoren er det bankende hjertet til enhver bil, det får bilen til å bevege seg, og den lader også batteriet ditt, og uten det er bilen ubrukelig. Når det er sagt, er det viktig at du betjener motoren din som anbefalt av produsenten for å holde den i optimal tilstand.

Det mest åpenbare tegn på at noe kan være galt med motoren din er motorvarslingslampen som vanligvis lyser når ECU oppdager et motorproblem. Videre er tap av trekkraft, dårlig drivstoffeffektivitetog  rare lyder også klare advarselsskilt om at noe er galt.

Endditional  vanlig opplevd defekt  er  misfiring eller  motoren ikke være i stand til å spinne fritt. Rare lukt, økte temperaturer, store  mengder eksosrøyk er også  indikasjoner på at noe ikke er som det skal være.

Kontroller motorlyset

Det er en overflod av grunner til at et kontrollmotorlys tennes. Some av dem er lett fikserbare og ikke engang verdt å nevne, mens andre kan være alvorlige hint mot at motoren din er i fare. Det er best for deg å ta bilen inn for en diagnose, selv om du tror at problemet ikke er så alvorlig.

Noen mennesker, inkludert meg selv, har et konstant  varselskilt for kontrollmotorlys på dashbordet vårt fordi vi vet at det er en defekt sensor  som ikke har noe å gjøre med noe viktig. Men hvis noe gjør break, kan det hende vi ikke kan oppdage det fordi kontrollmotorlyset vårt allerede er på.

  Hva er den beste 7-seters familiebilen?

Tap av motorkraft

En motor bruker en trykkluft- og drivstoffblanding for å skape kontrollerte eksplosjoner som oversettes til mekanisk energi som får bilen til å bevege seg. I løpet av denne prosessen skjer fire spesifikke ting, og de kalles inntaksslaget, forbrenningsslaget, kompresjonsslaget  og eksosslaget.

For at motoren din skal levere optimal kraft, må alle disse fungere i perfekt harmoni. Hvis de ikke er det, er det sannsynlig at et av disse fire slagene ikke fungerer som det skal. For å bøte på dette, ta bilen inn for en tjeneste, og ikke kjør bilen før dette er løst.

Gass kjørelengde er verre enn før

Som tidligere nevnt, for at en motor skal kunne levere sin kraft med kontinuerlig hastighet, må mange motorkomponenter være synkronisert. Hvis du av en eller annen grunn stadig får dårlig fuel økonomi, er sjansen stor forat kompresjonsslaget ditt ikke fungerer.

Sørg for å ta bilen inn for en drivstoffsystemtjeneste, og sørg også for at du ikke lider av lekkasjer. Noen rapporter sier til og med at dette kan føre til terminalmotorproblemer, og det er ikke noe du vil oppleve.

Grov lydmotor

Hvis du opplever at motoren kjører grovt eller ubalansert, er sjansen stor for at tennpluggene enten er litt for gamle eller at motoren din kan være tilstoppet. Begge disse  kan enkelt  fikses  hos et erfarne serviceverksted.

Det er aldri en god ide å forlate en grov motor utilsiktet, da det eksponentielt kan forverre problemet. Sørg ogsåfor å sjekke inn på batterietditt,  og hvis du har riktig oktanbrensel, da begge disse også noen ganger kan grove opp motoren.

  Beste bil for nye foreldre

Særegne motornotater

Sannsynligvis er det skumleste  og vanligste tegnet på en dårlig motor  en merkelig lyd som å banke, hisse backfiring, eller popping. Disse oppstår vanligvis på grunn av en abnormitet inne i forbrenningskammeret. Og hvis du ikke tar deg av   disse problemene proaktivt, kan motoren din være i stor risiko.

Noe som et løst lager eller et stempel som ikke fungerer, kan ødelegge motoren din fullstendig, så deter aldri engod ide å kjøre en slik bil. Uansett hva det måtte være, sørg for at du tar bilen inn for en inspeksjon så snart som mulig.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er tegnene på en dårlig overføring?

Motoren og overføringen er svært nært beslektet. Imidlertid er overføringen i seg selv også tilbøyelig til å bryte, og det er lurt å vite hva du skal se etter if  som noen gang skjer. Hvis overføringen din sliter eller helt nekter  å bytte gir, parker bilen og ring en mekaniker.

Videre, hvis du merker noen brennende lyder, sørg også for å parkere bilen opp umiddelbart. Glidende gir, lekkendevæske  eller clutchtrekking er alle klare tegn på at overføringen din trenger å delta. Fordi overføringen og motoren er så nært beslektet, hvis du føler at noe er ute av sted, ikke kjør bilen.

Er elektriske motorer mer pålitelige sammenlignet med tradisjonelle forbrenningsmotorer?

Vi er bare på selve tiggingen av den elektriske motoren, ogdeter ikke en smart idé å antyde at en elektrisk motor er langt mer pålitelig enn en forbrenningsmotor. En elektrisk motor har imidlertid færre bevegelige deler, noe som betyr at det er færre problemer knyttet til at ting går i stykker.

  Luksusbiler med lave vedlikeholdskostnader

Elektriske motorer har en tendens til å miste mindre energi på grunn av friksjon, noe som gjør dem mer strømeffektive og balanserte. Som sådan er det mindre sannsynlig at de handler  uforutsigbart. Vær det som mulig,  deter fortsatttidligå si hvor godt elektriske motorer gjør det på lang sikt.

Hvor lenge varer bilmotorer?

Mange tror at motorer kan vare oppover 8-10 år eller 150-200k miles. Selv om slike tall er store, kan noen motorer vare enda mer enn det. Det er utallige eksempler på folk som kjører sine 500 000 kilometer lange biler uten å trenge en full motoroppbygging. Disse tilfellene er selvfølgelig sjeldne, men det viser hvor godt noen motorer opererer etter et par år.

Imidlertid blir slike motorer stadig vanskeligere å finneidisse dager fordidagens motorer er altfor kompliserte og overbygde takket være restriktive utslippsregler. Mange motorer i dag er turboladet, superladet,  og forsterket av en elektrisk motor. Og hvis du parer det med mange utslippsteknologier, kan ikke slike motorer vare så lenge.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter