Hvordan slår du en bilselger?

Bilselgere kan være noen av de mest aggressive selgerne på planeten, og de bruker teknikker som de fleste ikke er kjent med for å få deg til å signere på den stiplede linjen. Selv gode selgere bruker noen av disse metodene for å prøve å selge deg din neste bil, men den gode nyheten er at hvis du er kjent med dem på forhånd, er det mer sannsynlig at du slår selgeren på hans eller hennes spill. For å gjøre dette må du være klar over teknikkene de bruker, og nedenfor er noen av dem som du kan bli kjent med før du drar ut til forhandleren.

 Agn og bryter

De fleste kjenner den kjente agn-og-bryter-teknikken. Selgeren forteller deg at bilen du leter etter er tilgjengelig, så når du kommer til forhandleren, blir du fortalt at den er solgt, men at de har noe annet akkurat som det – bare det er priset høyere. Du tror kanskje det er umulig å unngå denne situasjonen, men det er mye lettere å unngå enn du tror. Dette gjelder spesielt i dagens verden av Internett. Hvorfor? Fordi du kan sjekke en forhandlers inventar daglig og sende dem en e-post når du har funnet en, vil du gjerne se om den er tilgjengelig. Hvis den er tilgjengelig, kan du zoome rett der borte og ta en titt på den.

Betyr dette at du er garantert ikke å lide med denne salgsteknikken? Ikke nødvendigvis, men det er mye mindre sannsynlig hvis du holder deg oppdatert på ting før du går til forhandleren, og hvis du innser at dette er en teknikk de kan bruke på deg.

  Beste bil for golfere

 Fokus på månedlige betalinger mer enn bilprisen

Noen ganger starter en selger samtalen ved å spørre hva du for øyeblikket betaler per måned for bilen din. Dette appellerer til mange bilkjøpere fordi mange av dem konsentrerer seg mer om hva deres månedlige betaling vil være enn de er på prisen på bilen. Dette er alltid til selgerens fordel, fordi det er mange måter den personen kan senke den månedlige betalingen på og fortsatt få deg til å betale mer enn du burde for selve kjøretøyet.

For å unngå dette, snakk alltid med selgeren om prisen på kjøretøyet og ikke hva den månedlige din vil være. Husk at du kan få den månedlige seddelen ned hvis du vil ved å forlenge lånets løpetid eller ved å øke forskuddsbetalingen.

 Slå ut klokken

Denne metoden er enkel: selgeren holder deg på bilpartiet til du blir sliten eller sulten, da er det mer sannsynlig at du godtar en avtale som kanskje ikke er til din fordel. Jo lenger du er der, jo mer kan selgeren gå frem og tilbake med deg om prisen eller til og med hvilken bil du godtar å kjøpe. Den enkle måten å unngå dette på er å la selgeren få vite det du har tenkt å gjøre den dagen. Fortell ham eller henne for eksempel at du kommer inn bare for en prøvekjøring, og at du vil bekymre deg for tallene neste dag.

Hvis selgeren begynner å gå frem og tilbake med en leder for å forhandle frem en pris for deg, kan du be ham eller henne bare sende deg en e-post eller sende detaljene til deg når de er klare. Husk at tiden din er like verdifull som selgerens. Med andre ord, la selgeren få vite at du har tid til å ta din beslutning, ikke at du har det travelt med å kjøpe noe nå.

  Hvilken liten bil har den beste bakkeklaringen?

 «Den forestående hendelsen»

Denne teknikken er enkel. Selgeren forteller deg at hvis du ikke kjøper bilen den dagen, vil du gå glipp av mye i et kommende salg. De kan til og med fortelle deg at hvis du ikke kjøper det den dagen, kan noen andre komme inn og kjøpe det etter at du er borte. Selv om sistnevnte alltid er en mulighet, er det ikke veldig sannsynlig, så du trenger ikke å bli skremt av disse taktikkene. Kort sagt, selgeren prøver ganske enkelt å presse deg til å kjøpe bilen den dagen, sannsynligvis vil oppfylle en salgsbudsjett eller fordi de vil dra hjem etter å ha gjort et salg.

Din reaksjon på denne metoden er enkel – du må være forberedt på å gå bort fra den for å vise selgeren at du er den som har ansvaret. Selv om det kanskje ikke fungerer i din favør, er dette fortsatt din største sjanse til å få mye til slutt.

 Det harde salget

Færre selgere bruker fortsatt denne taktikken, men hvis du ikke er forsiktig, kan de få deg med den. Det de i utgangspunktet gjør er å følge deg rundt forhandleren og holde deg i ansiktet ditt, avhengig av det faktum at de fleste vil være for høflige til å be dem om å gå seg vill. Hvis en selger ikke lar deg være i fred og ikke vil være profesjonell, er det beste å gjøre å forlate og gå til en annen forhandler. Faktum er at det er mange bilforhandlere som har kompetente, profesjonelle selgere som er der for å hjelpe deg med å kjøpe bilen som passer for deg – ikke å holde deg på toppen av deg før du endelig er enig i å kjøpe en bil fra dem.

  Beste bil for gartnere

Høytrykksselgere er overalt, men hvis du vet hva du skal se etter, kan du øke sannsynligheten for at du vil slå dem på taktikken deres.

 Metoden «If» eller «Porcupine»

I denne metoden «stikker» selgeren kjøperen med alle slags «hvis» spørsmål for å få deg til å si ja. Disse spørsmålene inkluderer, «hvis jeg kan få deg inn i den røde bilen, vil du kjøpe denne bilen i dag,» og «hva ville det ta å få deg inn i denne bilen i dag?» Dette er en høytrykksteknikk som du ikke trenger å falle for. Fortell selgeren du handler rundt og at du jobber med noen få forhandlere, og fortell dem «nei» når de spør deg om du skal kjøpe den dagen.

Selvfølgelig, hvis du blir forelsket i et kjøretøy og prisen er riktig, står du absolutt fritt til å kjøpe bilen hvis du føler deg komfortabel med å gjøre det. Bare ikke føl deg presset til å kjøpe noe du ikke er klar til å kjøpe.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter