Volvo C70 – Alt du trenger å vite

Volvo C70

Volvo C70 er en 2-dørs luksus coupe / kabriolet laget i to forskjellige generasjoner. Den første generasjonen av C70 var tilgjengelig fra 1996 til 2005 som en kupé eller en soft-top kabriolet. Den andre generasjonen av C70 var tilgjengelig 2006 og 2013 som enre-tractable hard-top kabriolet.

C70 er tilgjengelig med noen forskjellige motoralternativer på en kjent Volvo innebygd 5-sylindret motorplattform.  C70 leveres med enten en manuell girkasse for både eldre og nyere generasjoner og en automatisk for andre generasjon C70.

Den første generasjonen C70 er en nydelig cruiser, da den representerer en designalder som ikke lenger er til stede i det nåværende markedet. Den andre generasjonen av C70 ser mye mer moderne ut og er en av de mest Volvo-utseende Volvo sedans noensinne.

Relievnemessig er C70 anstendig, men det er noen få problemer som er verdt å snakke om. Verdimessig tilbyr både første og andre generasjon av C70 en tidskapselopplevelse for ikke så mye penger, mens praktisk er noe hemmet med de konvertible versjonene.

Volvo C70 – Drivverket

Volvo C70 er tilgjengelig med noen få motorer som er bygget rundt den velkjente Volvo 5-sylindrede plattformen.  Startmotoren er 2.0L 5-cylinder modell med 163hp mens 2.0L er også tilgjengeligmed 225hp. Den neste motoren opp rekkevidden er 2. 3L 5-cylinder med enten 240hp eller 245hp.  C70 er også tilgjengelig med en 2,4 L 5-sylindret med rundt 200hp.

Den andre generasjonen av C70 er tilgjengelig med flere motorvalg fra en 2,4 L 5-sylindret motor med 140hp, en 2.4L inline 5-cylinder med 170hp, en 2.5L 5-sylinder med 230hp, et utall dieselmotorer med effekt mellom 136hp og 180hp, men disse er ikke så populære.

  Hvilken Volvo har 3 rader?

C70 er en FWD-bil tilgjengelig med enten en manuell eller en automatisk girkasse for andre generasjon.  C70 er også en relatertively effektiv bil med tanke på størrelse og alder med noen modeller selv å kunne returnere nær 40MPG.  Alle tilgjengelige motorer er glatte, sofistiskeog sømløse, noe som er akkurat det du ønsker fra en konvertibel cruiser.

Volvo C70 – Design og chassis

Den første generasjonen av Volvo C70 har alderen ganske bra, spesielt coupe-versjonen som ser ut til å ha samlet noe av en fanklubb i nyere tid. Store, raske kupéer har alltid vært pene, men ikke alle som mange mennesker er villige til å kjøpe dem, da de ikke er så brukbare som en 4-dørs sedan.

Den andre generasjonen av C70 er en av de mest Volvo-utseende Volvo biler noensinne, noe som betyr at hvis du er noen som elsker Volvo designspråk, vil du definitivt sette pris på måten C70 ser ut. Interiørmessig er andre generasjon C70 mye mer raffinert og tilgjengelig med et mer avansert infotainmentsystem, mens interiøret i 1m gen C70 er ganske datert.

Designen og chassiset til C70 er noe på den dynamiske siden, spesielt første generasjons kupé, mens de konvertible modellene er mer skreddersydd for komfort.  Alt i alt føles C70 komfortabel og godt egnet for alle slags kjøremiljøer, men cruising er der disse bilene har en tendens til å utmerke seg.

  Hvilken Volvo SUV er den største?

Volvo C70 – Pålitelighet og vanlige problemer

Det virker som Volvo C70 er ikke den mest pålitelige bilen Volvo har laget fordi mange anser det for å være ganske upålitelig. C70 ser ut til å oppleve ganske mange problemer knyttet til elektronikk, motor og kjøling, strukturen, alle slags utstyrsproblemer og problemer med turboladeren.

C70 har ganske mange defekte systemer som er kjent for å ødelegge eieropplevelsen for de fleste C70-eiere. Som sådan bør du opprettholde C70 som beregnet, ellers vil du støte på mange problemer lenge før bilen når en høyere kjørelengde.

Volvo C70 – Verdi og praktisk

Du kan kjøpe en brukt Volvo C70 mellom $ 10,000 og $ 26,000 for en mer anstendig modell. Du kan kjøpe en C70 for enda lavere enn $ 10,000, men disse bilene bør være avoided for enhver pris.  C70 er en anstendig verdibil hvis den faktisk fungerer uten store problemer, så sørg for å kjøpe en velholdt modell hvis du vil ha den.

Praktiskmessig er C70 relativt romslig for en kabriolet, men det gjør det fortsatt ikke praktisk. Lasterommet hindres av takmekanismen, mens hoderommet med taket på plass er ganske begrenset for høyere individer.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe Volvo C70?

C70 er et nisjeprodukt som betyr at folk som er interessert i en, faktisk er interessert. Å kjøpe en 20-års kabriolet med tvilsom pålitelighetslegitimasjon er ikke noe de fleste er interessert i, men hvis du er det, må du huske å finne en modell med all nødvendig servicehistorikk og reparasjonsregninger.

  Er Volvo billigere å vedlikeholde enn BMW?

C70 kan være et flott kjøp hvis du gjør din flid og finner en velholdt modell. Å kjøpe en C70 som helhet er imidlertid mer risikabelt sammenlignet med de fleste Volvo-modeller der ute. Alt i alt er det opp til deg, hvis du liker det og du er villig til å risikere det, kan C70 være et rimelig kjøp.

Hvorfor sluttet Volvo å lage C70?

Volvo C70 har opphørt produksjonen tilbake i 2013 fordi den nådde slutten av sin forventede levetid. Volvo fulgte ikke opp andre generasjon av C70 fordi salget var litt nedslående. Realiteten er at folk ikke er så interessert i store 2-dørs kabrioleter lenger.

2-dørs kupéer, generelt, blir også knappe , da de ikke gir så mye mening fra et praktisk synspunkt.

Hvilken generasjon av Volvo C70 er bedre?

Ifølge de fleste Volvo-fora er 1st gen C70 det bedre utseendet til de to, spesielt coupe-versjonen, mens andre generasjon C70 er det mer fornuftige kjøpet.  Mange har klaget over at2.generasjon C70 ser morsomt ut, men er veldig kjedelig å kjøre.

Som sådan representerer 1st generasjon C70 en mer unik kjøreopplevelse, og de fleste anser første generasjon C70 for å være det mer interessante kjøpet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter