Volvo C30 – Alt du trenger å vite

Volvo C30

Volvo C30 er en premium kompakt hatchback laget av Volvo væretween 2006 og 2013. Volvo C30 ble designet for å konkurrere med slike som Audi A3, BMW 1-serien, Mercedes A-klasse, og VW Golf. Volvo har imidlertid sluttet å lage C30 fordi de fokuserte på å lage SUV-er og crossover som nå er de mest populære bilene på markedet.

Volvo C30 er tilgjengelig med noen få forskjellige motorkonfigurasjoner som starter fra en 1.6L 4-sylindret motor med 101hp og går helt opp til de kraftigste 2.5L-motorene med 230hp. Du kan få C30 med enten en håndbok for de mindre motorene eller en automatisk for nyere og kraftigere modeller.

Utformingen av C30 er i tråd med hva Volvo tilbød tilbake da denne bilen kom ut, noe som betyr at noen liker det, og noen rett og slett ikke gjør det. Interiøret er mer eller mindre det samme, men materialene som brukes er av høy kvalitet, noe som betyr at C30 er perfekt i tråd med tyske kompakte luksus hatchbacks.

C30 er en pålitelig bil, men det er noen få spesifikke C30-problemer vi skal nevne i denne artikkelen. Det gir også stor verdi på bruktmarkedet. Praktiskmessig er C30 god nok for opptil fire moderat store voksne, mens lasterommet er det du forventer av denne klassen.

Volvo C30 – Drivverket

C30-motoroppstillingen starter med 1,6 L 4-sylindret motor med 101 hk, den neste i rekken er 1,8 L 4-sylindret med 125hk, mens den etter det er 2,0 L 4-sylindret med 146hk. Første generasjon C30 kommer også med en 2,4 L 5-sylindret motor med 170 hk. Alle disse er førstegenerasjonsmotorer og er vanligvis paret til en manuell girkasse og FWD.

  Volvo mot Mercedes: Pålitelighet

Den 2010 Volvo C30 post-facelift modeller kommer også med 2.5L inline 5-cylinder motor med opptil 230hp, en automatisk girkasse, og FWD.  C30 er også tilgjengelig med noen få dieselmotorer i visse markeder, men disse er ikke så populære som gassdrevne motorer er.

C30 MPG-resultatene svever over 30-40MPG-merket avhengig av størrelsen på motoren og overføringen. Alle disse er stille, sofistikerte og passer perfekt for en kompakt luksus hatchback.

Volvo C30 – Design og chassis

Volvo C30-designet er en blandet pose, da noen mennesker liker måten bilen ser ut og andre ikke er så opptatt av den. C30 er bare tilgjengelig som en 2-dørs kupé, noe som også er en grunn til at C30 ikke var så populær.  

Interiørdesignet til C30 oser av kvalitet med mange avanserte materialer som lær, aluminium og høyverdig plast. Kontrollene er lett lagt ut og sittestillingen er sporty og godt skjøntt etter.  Infotainmentsystemet er enkelt å bruke selv om det ikke er det mest omfattende, selv for tiden.

Fjærings- og chassisjusteringen til C30 er rettet mot en komfortabel stasjon, mens R-Design-modellene med en sporty fjæring også er i stand til å holde sine egne gjennom hjørner. Vektfordelingen er balansert og tyngdepunktet er relativt lavt, noe som betyr at C30 er en dynamisk coupe hatchback.

Volvo C30 – Pålitelighet og vanlige problemer

Volvo C30 er en pålitelig bil, så mye at den slår de fleste av sine tyske rivaler. Imidlertid er de vanligste og plagsomme problemene C30 har en tendens til å oppleve de som er forbundet med motorens kjølesystem, ABS-pumpen, fjæringshylsene, A / C-kondensatoren og clutchstangen.

  Har Volvos mange problemer?

Noen av disse som kjølevæskeslangene og clutchstangen er mer bekymringsfulle, da de kan resultere i ekstremt høye reparasjonspriser, mens andre som A / C-kondensatorproblemet bare er en plage.

Volvo C30 – Verdi og praktisk

Volvo C30 kan nå fås for rundt $6,000-$20,000 avhengig av modellår, utstyr, og tilstanden. Disse virker som stor verdi hvis du er i markedet for en 2-dørs premium hatchback. Imidlertid er ikke mange mennesker som 2-dørs hatchbacks ikke så populære i disse dager.

Praktisk er hemmet med bare 2 dører mens sitteplassen og lasterommet er det du forventer av segmentet. C30 kan også være en anstendig familiebil fordi den er trygg og ganske verdsatt.

Delen Vanlige spørsmål

Er Volvo C30 verdt det?

Volvo C30 er virkelig verdt det hvis du er ute etter en 2-dørs premium luksus hatchback. C30 er faktisk en av de beste bilene fra dette segmentet, men selve segmentet er ganske upopulært for øyeblikket. Derfor har Volvo sluttet å lage C30 som SUV-er og crossovers har overtatt verden med storm.

Den beste motoren å gå for er den 2,5 L 4-sylindrede motoren med 230hp i post-facelift T5-modellen, da den er en av de mest pålitelige motorene i oppstillingen.  Alt i alt er C30 verdt det, men det praktiske problemet som følger med en 2-dørs layout er ikke noe å bli ignorert.

Er Volvo C30 en trygg bil?

Volvo er et merke kjent for å lage trygge biler, og C30 er ikke noe unntak. C30 har en fantastisk 5-stjerners sikkerhetsvurdering  som gjør den til en overlegen sikker bil. C30 er nå en relativt eldre bil som means at den ikke kommer med alle de toppmoderne programvaresikkerhetssystemene som mangler sammenlignet med nyere biler.

  BMW ix3 VS Volvo XC40 – Hvilken er bedre?

Hvor lenge kan en Volvo C30 vare?

Volvo er også et av de merkene som har en tendens til å vare i hundretusenvis av kilometer hvis de opprettholdes riktig.  Dette betyr at du bør kunne få flere tiårs bruk fra C30 hvis du holder den i god stand.

Mange av disse er avskrevet for tidlig på grunn av manglende vedlikehold. De er relativt billige å kjøpe, noe som betyr at folk ikke er hardt rammet av å opprettholde dem riktig.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter