Hvilke Ford Bronco-årganger du bør unngå

2023 Ford Bronco Sport

Ford Bronco ble gjenopplivet i 2021 på grunn av stor etterspørsel i markedet og fordi Ford ønsket å gi merkenavnet Bronco en ny giv. Bronco er en av de eldste SUV-ene som noensinne er lansert, og det er blant annet derfor den nå nyter en enorm kultstatus blant både offroad- og veteranbilentusiaster.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom alle Ford Bronco-årgangene du bør unngå, noe som inkluderer alle Bronco-modellene siden 1960-tallet. Disse modellårene inkluderer 1966-1977 Bronco-modellene, 1984-1990 Broncos og 2021 Ford Bronco, da vi også ønsket å inkludere en av de nyere modellene.

De aller tidligste Bronco-modellene fra 1966-1977 bør unngås fordi de er svært utsatt for rust, noe som kan ødelegge disse bilene hvis de ikke blir tatt godt vare på. 1980-tallets Bronco er kjent for å være veldig lett å velte, noe du absolutt bør være oppmerksom på, da det kan være katastrofalt å velte i en så gammel bil.

Til slutt er 2021 Bronco også tvilsom fordi den har flere problemer enn alle sine senere kolleger. Det er verdt å merke seg at alle disse fortsatt kan kjøpes og nytes uten for mange problemer hvis du vet hva du går etter og gjør alt du kan for å inspisere bilen før du kjøper den.

1966-1977 Ford Bronco

1960-tallets Bronco er en sertifisert OG-klassiker, noe som betyr at den har en betydelig samlerverdi. Disse er kjent for sin kompakte størrelse, robuste konstruksjon og sterke offroad-egenskaper. De fleste er ikke villige til å kjøpe disse bilene, da de mangler selv viktig sikkerhetsutstyr fordi de er ganske gamle.

  Ford Bronco 1.5 Ecoboost Problemer

Et av de største problemene med tidlige Broncos er rust og korrosjon. Disse bilene er flere tiår gamle, og karosseriene og rammene av stål kan ha vært utsatt for tøffe værforhold, fuktighet og veisalt i årenes løp. Dette kan føre til rust på karosseripaneler, understell, ramme og andre kritiske komponenter.

Rust og korrosjon kan svekke bilens strukturelle integritet, gå ut over sikkerheten og påvirke bilens generelle tilstand og verdi. Derfor er det viktig å inspisere alle førstegenerasjons Broncoer grundig før du kjøper dem, spesielt hvis du bor i et område der rust er utbredt eller bilen har vært utsatt for korrosive forhold.

1984-1990 Ford Bronco

1980-tallets Ford Bronco er også en perle, og mange anser den for å være den beste klassiske Ford Bronco-modellen du kan kjøpe. Den regnes av mange som den egentlige forgjengeren til den nye Ford Bronco-modellen, fordi 1980-tallets Bronco startet med det kasseformede, utilitaristiske utseendet som mange er ute etter i dag med mange moderne SUV-er.

Bronco II er basert på samme plattform som Ford Ranger, som begge var beryktet for velteulykker. Fordi Bronco II har et ganske høyt tyngdepunkt, er den i stand til å forsere utfordrende terreng med letthet, men det betyr også at den ikke er spesielt stabil i alle hastigheter.

Ford tilbakekalte også Bronco II på et tidspunkt på grunn av all støyen fra Bronco II-modeller som veltet over hele USA. Alt dette gjorde Bronco II noe beryktet, spesielt fordi Ford aldri klarte å fikse disse problemene helt.

2021 Ford Bronco

Den nye Ford Bronco lider av noen få bemerkelsesverdige problemer som motorfeil, problemer med ventilene, overopphetingsproblemer, problemer med kalesjen og problemer med turboladeren. Sammenlignet med 2022 og 2023 Bronco ser 2021 ut til å få flest klager på landsbasis, noe som gjør den til den verste Broncoen fra det 21. århundre av dem alle.

  Hybridproblemer med Ford Escape

Dette er ikke en grunn til å se helt bort fra å kjøpe den nye Bronco, men til å gjøre hjemmeleksen din og inspisere bilen grundig før du kjøper den. Å gjøre en inspeksjon før kjøpet er vanligvis det alle kommer til å anbefale, så det er bedre å gjøre det hvis du ikke har erfaring med bilmekanikk og elektriske komponenter.

Det er også svært vanlig at de aller første årgangene av en bil har flere problemer enn nyere modeller, ettersom ikke alle problemer kan fikses under testing og kvalitetskontroll før produksjon.

FAQ-seksjonen

Hvilke Ford Bronco-modeller er mest verdifulle?

Ford Bronco har en rik historie, og visse årsmodeller er spesielt ettertraktet av samlere og entusiaster, og har en høyere verdi på markedet. Blant de mest verdifulle årsmodellene av Ford Bronco er de tidlige førstegenerasjonsmodellene, nærmere bestemt de som ble produsert mellom 1966 og 1977. Disse Broncoene, med sin klassiske design og sine terrengegenskaper, er svært ettertraktede.

I tillegg blir det lagt spesiell vekt på modeller i begrenset opplag og spesialmodeller, samt sjeldne utstyrspakker som gjør dem enda mer ettertraktet. Godt bevarte eller restaurerte Broncoer, spesielt de fra disse spesifikke modellårene, kan også oppnå høye priser på grunn av sin tidløse appell.

Hvilke Ford Bronco-modeller er minst verdifulle?

Fjerde generasjon Bronco (1992-2996) er generelt ikke like populære som eldre Bronco-modeller fordi de har fått blandede anmeldelser og ikke er for gamle til at de er begrenset på noen måte. Noen spesialutgaver og velholdte modeller kan imidlertid fortsatt innbringe mye penger, spesielt hvis kjørelengden er lav og bilen har en rik historie.

  Ford Kuga Turbo-problemer

Bronco-modeller med basisutstyr og vanlige konfigurasjoner, uten noen unike eller sjeldne egenskaper, har dessuten en tendens til å ha lavere verdi enn spesialutgaver eller varianter med begrenset produksjon. Dette gjelder også for dagens Bronco, fordi disse var mye billigere å kjøpe i utgangspunktet.

Hva er så spesielt med Ford Bronco?

Det er mange ting som gjør den nye Ford Bronco spesiell, de viktigste er arv, merkenavn, terrengkjøring, utseende og et rikt ettermarked. Bronco var en av de aller første SUV-ene som ble lansert, og satte standarden for mange andre SUV-er.

Med flere tiår med kontinuerlig produksjon og en stadig voksende tilhengerskare har Bronco gjort seg fortjent til sitt navn gang på gang. Ford har laget noen av de mest ikoniske bilene noensinne, og det er mer enn bare å inkludere Bronco i «de mest spesielle Ford-modellene noensinne», som inkluderer Mustang, Model T og Ford GT.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter